Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Groepsbeleid

4 antwoorden
  • Ik verwijs naar C!T3 p107. Er staat daar mooi uitgelegd hoe je groepsbeleid gebruikt, maar hoe stel ik het in per gebruiker. Als ik in mijn account (genaamd Dennis, soort Administrator) gpedit.msc start, en stel bijv bij gebruikersconfiguratie in dat de eigenschappen van het startmenu niet mogen weergegeven worden, is dit bij alle gebruikers, gasten en erger nog administrators? Mijn vraag is dus: Hoe kan ik per gebruiker rechten instellen met groepsbeleid? [color=olive:112282143f]Ik ga nu 2 weken op vakantie, daarna zullen er toch wel replies zijn op mijn topic...[/color:112282143f]
  • Bij administrator kun je sowieso geen rechten wijzigen, omdat die alle rechten heeft. Bij beheerdersaccounts kun je ook niets doen omdat die bijna alle rechten heeft(behalve het recht om het wachtwoord van de administrator te wijzigen.) Alleen voor gebruikers met beperkte rechten kun je instellingen wijzigen.
  • Hoe dan?
  • [quote:e93815c841="Dennis106"]Hoe dan?[/quote:e93815c841] configuratiescherm, onderhoud en prestaties, systeembeheer, lokaalbeveiligingsbeleid (dit zit alleen in de Professional uitvoering)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.