Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Waar kan ik de Virtual Machine voor IE onder XP downloaden?

ODF
38 antwoorden
 • Ik heb m'n nieuwe PC, ja ja, maar hier zit nu XP Home op. Ik ging m'n mail na kijken en… er werd gevraagd om de Virtual Machine. Ik gekeken en nee hoor niet geinstaleerd. Dus bij Microsoft op de site gezocht (gewoon en met de Win-update), maar buiten wat documentjes kan ik het nergens vinden. Kortom wie weet waar ik de Virtual Machine voor IE kan downloaden of op een andere wijze kan installeren.
 • Bij mij installeerd XP hem ook nooit, maar zodra ik op een site kom je hem gebruikt wordt me gevraagd of ik het wil installeren. Op ja klikken en het gebeurd…
 • Ik had dat inderdaad ook gedaan, tenminste niet met een site, maar met m'n e-mail. Maar toen kwam ik op een Microsoft site waar vriendelijk, doch dringend verteld werd dat het automatisch downloaden van de Virtual Machine niet meer mogelijk was :(
 • Tja ik heb sinds kort Linux en heb daar dus nog niets van gemerkt :)
 • Volgens mij is de Virtual Machine ook een onderdeel van Internet Explorer. Tijdens de installatie van IE 6 kan je 'm in elk geval aanvinken.
  Als ik u was zou ik eens kijken of u internet explorer 6 niet ergens op een CDtje heeft, anders zult u die moeten downloaden :cry: bah, dat gaat wel even duren want het programma is erg groot.
  Setup van Internet Explorer opstarten - kiezen voor 'updaten' of 'aanpassen' of zoiets, en dan Virtual Machine aanklikken. Duurt ook weer erg lang want dat ding is 15 Mb of zo…

  Nu moet ik er wel even bijvertellen dat ik nooit Win XP heb gebruikt (momenteel nog steeds 98SE), maar aangezien Internet Explorer 6 er ook voor XP is zal dat toch ook wel moeten werken? Succes ermee.
 • De SUN versie: http://java.sun.com/getjava/download.html
  De M$ versie : http://download.com.com/3000-2417-9021165.html

  M$ zelf biedt de JVM sinds een week niet meer ter download aan.
 • Gisteren was het er nog; nu zijn de links naar de Microsoft JVM allemaal dood. Het lijkt er op dat Microsoft alles in het werk stelt om het downloaden van [i:740e2f487a]hun[/i:740e2f487a] JVM onmogelijk te maken. Het lijkt er op dat we het moeten stellen met de Sun-versie. Heeft alles te maken met de rechtzaak die o.a. SUN tegen Microsoft heeft aangespannen. En die Big Bill dus lijkt te hebben verloren…. Alleen raar dat ze hierover niets in de pers te vertellen hebben. Of misschien toch ook niet zo vreemd?
 • In internet explorer ->extra-> windows update. Dan update hij de
  virtual machine. Succes
 • ik heb precies hetzelfde probleem
  geen java VM onder IE6 van XP Pro
  ik heb net de 19.2 MB file gedownload van Sun
  ik heb em alleen nog niet getest
  ben benieuwd :S
  tis #@$((#@$(@% want ik kan nu bijvoorbeeld niet girotellen

  ik vind het BIJZONDER slecht van microsoft dat ze deze download niet meer aanbieden :@
 • [quote:5a20cec4cb="Roodbont"]In internet explorer ->extra-> windows update. Dan update hij de
  virtual machine. Succes[/quote:5a20cec4cb]

  Volgens mij heeft Microsoft de VM ook uit de update gehaald. Had dat inderdaad gedaan, maar er staat nu alleen de MS Update Class en Shockwave, maar die had ik van Macromedia.
 • Kunnen we niet allemaal gaan klagen bij Microsoft? Ik vindt dat de klant nu de dupe wordt van een geschil dat MS heeft met SUN.
 • [quote:4f66b46c00="The One"]Kunnen we niet allemaal gaan klagen bij Microsoft? Ik vindt dat de klant nu de dupe wordt van een geschil dat MS heeft met SUN.[/quote:4f66b46c00]

  Microsoft geeft niets om hun klanten, alleen om het geld dat die klanten opbrengen. Nu krijgen ze een koekje van eigen deeg. Microsoft probeert Sun uit de markt te werken door Java over te nemen en vervolgens licht aan te passen, zodat Java van Sun niet meer werkt. Uiteraard krrijgt Sun geen inzicht in de aanpassingen van Microsoft. Microsoft hoopt dat hun Java standaard wordt en Sun zo van de markt geveegd wordt.
 • Hoewel Microsoft blijkbaar zijn best doet (moet doen) om alle versies van hun JVM van het internet te verwijderen, is dat nog niet helemaal gelukt. Zoek naar msjavx86.exe en je vindt nog wel een paar achtergebleven downloads. Zoals deze buijvoorbeeld (zo lang het duurt): www.stgeorge.com.au
  esources/sgb/downloads/internet_banking/msjavx86.exe
  . Hoewel het installeren van de SUN-versie natuurlijk ook best een redelijk alternatief is.
 • http://www.krm.com/techsupport/tech-downloads_mvm.html

  Werkt ook nog.

  Grtz,
 • Kwam net ook een leuke link tegen :D Beetje slordig van MS, zie je dat ze echt niets kunnen beveiligen :lol:

  http://download.microsoft.com/download/vm/Install/3802/W9X2KMe/EN-US/msjavx86.exe
 • Wellicht een beetje te laat, maar ik wilde even melden dat ik in mijn vorige bericht Internet Explorer 6 en Internet Explorer 5 door elkaar heb gehaald. Bij het installeren van versie 6 is het namelijk niet mogelijk om Virtual Machine aan te vinken, maar wel bij versie 5.

  Sorry - Ik hoop niet dat mensen door mijn bericht een onnodige download hebben gedaan.

  Groeten van Buur
 • ik snap het gewoon niet
  wat heb je nou aan IE6 als er geen java VM 'in' zit?
  ik kan bijvoorbeeld niet eens Girotel gebruiken want dan zegt ie dat ie een fout heeft bij het initialiseren van het java applet
  microsoft snijdt zichzelf toch alleen in de vingers door de VM standaard uit IE6 te halen? hierdoor stappen mensen toch over naar netscape en zo?

  maar goed ik kben nu het msjavx86 bestandje aan het downloaden
  ben benieuwd of dat helpt
  ik had ook al die SDK gedownlaod van 19 MB maar die hielp niets
 • Dat bestand werkt toch niet onder XP? Staat er niet bij in ieder geval. Van download.com is ook zo'n bestandje te downloaden maar als je die installeerd onder XP krijg je grote problemen.
 • Het is toch echt heel simpel. Microsoft zag brood in de Java Virtual Machine, maar wilde niet naar de pijpen van Sun dansen. Dus ontwikkelde het volgens goed M$ gebruik hun eigen versie en probeerde die door de strot van de klanten te drukken. Dat betekent heel simpel dat hun aangepaste versie in Windows/IE werd geïntegreerd. Dat is de afgelopen decenia nog altijd gelukt met allerlei programma's, dus waarom nu niet? Eenvoudig omdat de rechter Microsoft nu [i:444cc9392f]dwingt[/i:444cc9392f] om de JVM uit Windows/IE te verwijderen! Denk niet dat dit nu uit vrije wil gebeurt, integendeel. Microsoft heeft echt alles op alles gezet om dit te voorkomen, maar ze mogen niet. Omdat ze Sun probeerden pootje te lichten heeft die natuurlijk ook alles op alles om nu Microsoft eens down te krijgen. En dat is gelukt :lol:

  PS: Ik heb trouwens versie [b:444cc9392f]5.0.3805.0[/b:444cc9392f] nu gedownload en volgens mij zou dat zo'n beetje de nieuwste versie moeten zijn. Toch? En de SDK [Software Development Kit] lijkt me inderdaad niet zo zinvol om te downloaden, nee.
 • En bepaalde sites dwingen je wel de VM van MS te gebruiken.
  Ik had bijvoorbeeld ook de SUN versie geinstalleerd, maar dan kan je daarna via Girotel Online geen geld meer overmaken. Zodra je probeert je TAN-code in te voeren, krijg je een foutmelding over Java.
  Even naar de Internetopties en de SUN uitzetten, en het werkt wel weer.
  Daarom werkt Girotel ook niet goed met Opera.
  Met Netscape 7 (en SUN) werkt het opeens wel weer, alleen ondersteunt Netscape (net zoals Opera) niet de uitklapmenu's van Girotel Online. Ik heb hierover al een mailtje naar de Postbank gestuurd, en ze zouden er bij de nieuwe Girotel Online die eraan komt rekening mee houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.