Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Dual Boot mogelijkheid is verdwenen

None
6 antwoorden
 • Hoi Allemaal,

  Ik heb op C: Win98 draaien en op D: Win XP Pro. Toen ik alleen mezelf als gebruiker had aangemaakt in XP kreeg ik altijd dual boot mogelijkheid bij opstarten. Nu heb ik een tweede gebruiker aangemaakt strat mijn pc meteen door naar XP en kan ik niet meer kiezen voor Win98. Ik heb verschillende discussies over Dual Boot bezocht maar mijn probleem (en de oplossing) stond er niet bij. Wie weet raad ?
 • :o En als je de nieuw aangemaakte gebruiker verwijdert dan heb je je dual boot weer terug?! Ik ben een beetje bang van niet. Dat heeft nogal weinig met elkaar te maken volgens mij :-?

  Weet je zeker dat er niets anders gebeurd is of dat je iets anders gedaan hebt waardoor de dual boot verdwenen kan zijn?

  Laat anders eens de inhoud van jouw C:\BOOT.INI bestand zien.

  :wink:
 • In [b:0618f56ba2]boot.ini[/b:0618f56ba2] moet behalve een verwijzing naar de WinXP ook een verwijzing staan naar de Win98 installatie. Dus onder [operating systems] zou zoiets moeten staan:

  multi(0)disk(0)partition(2)\WINNT="Micosoft Windows XP Professional"
  C:\="Microsoft Windows 98"

  Ook moet in de [b:0618f56ba2]Opstart- en herstelinstellingen[/b:0618f56ba2] een vinkje staan in [i:0618f56ba2]Lijst met besturingssystemen .. seconden weergeven[/i:0618f56ba2].
 • Hoi EnZynko23 en Binary. Naar nu bleek was er toch iets met de ini file niet helemaal goed. Alles gefixt nu. Dank voor jullie hulp. :wink:
 • Hoi nl58735,

  Kun je "ons allen" misschien vertellen wat je nu precies hebt aangepast?
  Met oog op de toekomstige probleemhebbenden zeg maar ;)

  8)
 • In Ini file stond tijd op een of andere miraculeuze wijze op 0 zodat PC gelijk doorstartte naar XP. Geloof trouwens inderdaad dat het een niks met het andere te maken heeft maar goed je weet het nooit :lol: Nogmaals dank voor de tip om de ini file goed te bekijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.