Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Internet Explorer 5.5SP2: Klik > Freeze > Reboot

RubeL
9 antwoorden
 • Ik hang met twee computers via ADSL aan het Internet.
  Beide computers draaien Windows 98 met MSIE5.5SP2 en hebben ook beide het volgende probleem: bij het openen van bepaalde sites (zoals Planet Multimedia, toch niet bepaald een verdachte site), bevriest af en toe spontaan de pc. Windows geeft je vervolgens ongeveer vijf seconden om even flink te zuchten, waarna je je BIOS ziet en weet dat de computer staat te booten. Uiteraard gaat dit dan gepaard met ScanDisk die problemen ziet in je Temporary Internet Files en wat fouten moet oplossen aan bestanden die je op dat moment aan het downloaden was.

  Ik heb even gedacht dat dit mogelijk aan het interne netwerk ligt (dat ligt er nog niet zo lang), maar het vreemde is dat het dus bij bepaalde sites te reproduceren is en dat ander netwerkverkeer zoals ftp en smtp niet leidt tot de crash.

  Helaas heb ik nog niets kunnen vinden in de knowledgebase, maar misschien herkent iemand het probleem? Alle patches voor MSIE zijn geïnstalleerd.

  Groeten van Ruben
 • Natuurlijk geen echte oplossing, maar upgraden naar IE6 misschien?
 • Helaas,

  Ik heb meerdere browsers geprobeerd en bij alle browsers gaat het fout. Alle updates voor Windows en de browsers gedownload, geen succes.

  Misschien toch een probleem met de router?

  Vreemd blijft dat het een 'selectie' van sites is, waaronder Planet Internet en Netscape. De site van ComputerTotaal bijvoorbeeld heeft nog nooit tot zo'n radicale crash geleid.
 • Dat is wel een erg vreemd probleem dan ja!
  Ik zie ook niet hoe het aan de router zou kunnen liggen…
  Met 'meerdere browsers' bedoel je daar verschillende versies van Explorer mee? Of heb je ook Opera of Netscape geprobeerd?
  Als dat zo is, zit er blijkbaar iets in die pagina's dat je systeem laat crashen. Je moet dus zoeken naar een overeenkomst in die pagina.
  Gebruiken de pagina's die vastlopen bijvoorbeeld allemaal Java?
  Ik weet dat Planet Java gebruikt, en ComputerTotaal niet…
  Misschien zou je in Internet Explorer Java gewoon eens uit moeten zetten, en dan eens Planet bezoeken?
  Ik sla er ook maar een slag naar hoor, want het is een erg vreemd probleem.
  Het enige dat ik anders nog kan bedenken, is upgraden naar Windows ME/2000/XP.

  Succes!
 • Ik heb het ook met Netscape geprobeerd.
  Het vreemde is dat ik twee weken terug, toen ik nog gewoon inbelde met mijn 56K modem geen problemen had.
  Een nieuwe versie van Windows vind ik wel een hele drastische, zeker omdat ik al aangaf dat het met de analoge modems wel goed ging en het probleem twee computers treft.
 • Hmm..
  Over analoge modems en routers staat niets in je eerdere posts..
  Hoe heb je het internet precies gedeeld?
  Met ICS van Windows 98?
  In dat geval raad ik je dringend aan die 'troep' te verwijderen, en bijvoorbeeld Wingate of Sygate te gaan gebruiken.
  Of heb je er een hardwarematige router tussenzitten?

  Blijkbaar krijgt de computer (via de harwarematige router?) een signaal in de webpage waardoor hij crasht.
  Dan zou ik dus proberen de firmware in de router te updaten, of mogelijk de helpdesk bellen van de routerfabrikant en de router omwisselen voor een ander exemplaar.
  De reden dat ik zei, dat je misschien een ander OS moest proberen, is dat Windows 9x vaak nogal gevoelig is voor netwerkfouten. Windows 2000 en XP hebben hier veel minder last van. Maar het zou natuurlijk gewoon moeten werken met 98…

  Veel succes!
 • Het gaat om het standaard multi pc modem dat door MxStream geleverd wordt (Alcatel SpeedTouch 510).
  ICS is dus niet geïnstalleerd. Vanavond heb ik mijn MTU-instellingen in Windows weer op Auto gezet en tot dusver gaat dat goed (is geen garantie, want het gebeurt in de willekeur).
  Dat een NT-variant van Windows beter is, is voor mij (als netwerkbeheerder) een duidelijk verhaal, maar dat is enigszins behelpen op mijn 4-jaar oude configuratie waar ik ook nog eens spellen op wil spelen :wink: Ik hoop gewoon dat ik het onder 98 ook voor elkaar krijg en anders misschien toch de helpdesk bellen :oops:
 • Zoals ik reeds poste in mijn vorige bericht gaat het tot dusver erg goed nu Windows zelf weer de grootte van een IP-pakket mag bepalen (AutoMTU). Al een aantal dagen geen crashes meer, hopelijk blijft het zo!
 • Rubel,
  Ik heb een vergelijkbaar probleem met mijn computer: loopt vast bij het internetten, vooral bij het switchen naar een andere pagina. Ik heb praktisch dezelfde configuratie als jij beschrijft.
  Ik denk eraan om dezelfde oplossing uit te proberen, maar…. HOE moet ik mijn MTU-instellingen in Windows weer op auto zetten? :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.