Vraag & Antwoord

OS Windows

2 gebruikers onder XP

Anoniem
matel
6 antwoorden
 • Hoi ik heb een vraagje ik heb Windows XP professional
  Nu wil ik een tweede gebruiker toevoegen dat is me gelukt maar nu staan bij deze gebruiker de zelfde programma’s in het start menu als bij mij dit wil ik veranderen
  Ik wil deze gebruiker maar een beperkt aantal programma’s laten gebruiken is dit mogelijk.

  Ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft alvast bedankt Jenske :roll:

  :lol:
 • Ga naar de windows verkenner en klik op het +je van Deze Computer. Ga naar de partitie waarop je windows xp hebt geïnstalleerd (waarschijnlijk c).

  Ga dan naar Documents and Settings > "naam gebruiker" > Menu Start.
  Hier kun je veilig de snelkoppelingen weghalen die hij niet mag zien.

  Omdat windows xp veel in de map All Users zet moet die ook aangepast worden, maar dat heeft dus ook gevolgen voor jou account.

  Ga daarvoor naar Documents and Settins > All Users > Menu Start. Alle onderdelen die jij wel wilt zien maar de ander niet, verplaats je naar je eigen account onder Menu Start.

  Succes.
 • Deze methode werkt zodanig dat de wijziging in het startmenu van de ene gebruiker compleet losgezien kan worden van de andere gebruikers??? Als ik nl. bepaalde startopties verwijder uit hun startmenu, krijg ik de melding dat dit gevolg heeft voor alle gebruikers, en dat wil ik juist weer niet.

  Ik heb 3 gebruikers met volledige rechten (voor aantal spellen), maar mijn kinderen hoeven niet alle powertools etc. te kunnen opstarten, dat wil ik voor mezelf houden.
 • [quote:1d3aca29f3="roeske"]Deze methode werkt zodanig dat de wijziging in het startmenu van de ene gebruiker compleet losgezien kan worden van de andere gebruikers??? Als ik nl. bepaalde startopties verwijder uit hun startmenu, krijg ik de melding dat dit gevolg heeft voor alle gebruikers, en dat wil ik juist weer niet.

  Ik heb 3 gebruikers met volledige rechten (voor aantal spellen), maar mijn kinderen hoeven niet alle powertools etc. te kunnen opstarten, dat wil ik voor mezelf houden.[/quote:1d3aca29f3]

  Als je het op de manier doet zoals beschreven is door te werken in de map Documents and Settings, dan kan je zo instellen dat het maar voor een gebruiker geldt
 • Perfect deze tip. Ik heb er al eerder gezocht naar deze oplossing, maar niet gevonden. Ga deze tip gelijk in de praktijk brengen.
 • Het werk prima :lol: het aanpassen voor 2 gebruikers.
  maar volgende vraag hierover ondanks dat de 2e gebruiker of de gast een beperkte toegang heeft kunnen ze zelf programma's weer terug zetten in de map gast of all users en kunnen ze die gewoon weer gebruiken.
  kan ik xp niet zo instellen dat ze dat ook niet meer kunnen en alleen maar dat kunnen opstarten wat ik heb vrij gegeven :wink:

  groetjes Jenske

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.