Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemconfiguratie - tabblad Opstarten - items verwijderen

None
6 antwoorden
 • Betreft Windows XP (Home-editie)
  Via Start - Uitvoeren - Msconfig kom je in het scherm "Hulpprogamma voor sysyteemconfiguratie". In het tabblad "Opstarten" kun je aan- of afvinken welke programma's je wel of niet opgestart wil hebben. Mijn vraag is: hoe kun je items uit dat tabblad Opstarten verwijderen?
  De achtergrond van mijn vraag is de volgende: Bij een kennis is de computer besmet geweest met het W32.Kitro.C.Worm-virus. De site van Symantec geeft informatie over hoe dat virus te verwijderen, nl. door in het register bepaalde waarden te verwijderen. Op volgende plaatsen heb ik (volgens voorschrift van Symantec) verwijzingen naar dat virus verwijderd:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  en
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

  Dat verwijderen is goed gelukt en het virus is onschadelijk gemaakt, maar in het tabblad Opstarten staan nog een aantal items die daarin terecht zijn gekomen toen het virus nog actief was (bij opstarten kwam er toen telkens 1 bij; ze beginnen allemaal met "rundll32…").
  Om te voorkomen dat die in de toekomst nog problemen geven, zou ik ze definitief uit dat tabblad willen verwijderen. De vraag is: hoe kan dat?
 • Afvinken is voldoende, toch?
  En dan op toepassen klikken,
  en de boel heropstarten…

  Verwijderen kan niet denk ik,
  hoeft ook niet.
 • Verwijder ook de items bij Run- en Runservices-
 • [quote:a60337250f="Koos"]Verwijder ook de items bij Run- en Runservices-[/quote:a60337250f]
  Wáár moet ik die dan verwijderen? Op de genoemde plaatsen in het register staat zoiets niet.
 • Bij
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run-

  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run-

  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices-

  (let op de min tekens op het einde)

  Ik heb trouwens Win ME - misschien dat dat het verschil maakt.
 • Bedankt voor de reactie en de suggesties.
  Ik kan het op dit moment bij de computer met Windows XP helaas niet nagaan (die staat elders), maar als ik in het register van mijn eigen computer kijk (met Windows 98) zouden die mappen met het minteken inderdaad in aanmerking kunnen komen. Dat zal ik zeker nagaan.
  Overigens: ik zie dat (in mijn computer) een bepaalde taak zowel in de door jou laatstgenoemde map voorkomt (….\Runservices-) als in de map met dezelfde naam maar dan zonder het minteken. Wat zou het verschil zijn tussen die 2 mappen, of beter gezegd: wat zou het verschil zijn tussen het voorkomen van taken in de ene map of de andere?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.