Vraag & Antwoord

OS Windows

w2k: hardnekkig installatieprobleem

8 antwoorden
  • Hallo, Ik krijg Win2K niet meer geïnstalleerd. Telkens bij de 'installatie van apparaten (o.a.) toetsenbord en muis' krijg ik een blauw scherm: ***hardware malfunction call your hardware vendor for support ***the system has halted Ik heb vrijwel alles al gecontroleerd: -virusdetectie in BIOS uit -alle kabels en kaarten in kast stevig aangedrukt -alle kaarten (behalve videokaart) en op één na alle geheugenbankjes eruit -andere videokaart erin -verschillende harde schijven -schone installatie of upgrade over win98 -FAT32 of NTFS Ik probeer te installeren met behulp van de vier diskettes. Op een lege (geformatteerde) schijf rechtstreeks van de CD installeren lukt niet (is ook nog nooit gelukt) met deze cd-rom. Uiteraard staat de opstartvolgorde in het BIOS goed aangegeven 1: floppy, 2: cd-rom, 3: harde schijf. Ik heb een jaar met plezier met Win2k gewerkt op deze machine, en toentertijd ging de installatie prima. Wie heeft raad? Bedankt, René. PS. m'n systeemconfiguratie: AMD Thunderbird 850 MSI K7T turbo 512 MB SD-RAM Pri Master 20 GB Quantum HDD 7200 rpm Sec Slave AOpen 241040 CD-RW Sec Master AOpen DVD
  • al eens geprobeerd met een ander toetsenbord te installeren? (en zonder muis) ?
  • bedankt voor het meedenken! Ik heb de installatie zonet met een ander toetsenbord en muis geprobeerd. Helaas bleek dat ook geen oplossing... Wat kan het in hemelsnaam nog meer zijn? René
  • misschien flauwe vraag, maar wat is hier aanvooraf gegaan. Waarom een schone instal?
  • Tja, ik mag graag dingen uitproberen op mijn PC, en vind het leuk om wat te experimenteren. Ik heb dan ook heel vaak dat ik programma's installeer, uitprobeer en later weer deïnstalleer. Soms zitten daar ook wel eens programmaatjes tussen die niet helemaal lekker deïnstalleren Daarom was ik al wat langer van plan eens een geheel schone install te doen. Ik wilde eigenlijk ook nog van mijn oude PC een tweede HD erin zetten, zodat ik daarop Linux Red Hat 7.3 in een dual boot kon zetten. De laatste tijd kreeg mijn (Logitech scroll)muis ernstige kuren bij het opstarten (bij het inlogscherm van win2k). Als ik hem maar 1 mm bewoog, flitste hij over het hele scherm. Als ik op een (willekeurige) muisknop drukte, sprong de cursor (afwisselend) +/- 1,5 cm omhoog of naar rechts. Ik moest dan wachten tot de HDD geen activiteit meer vertoonde, soms een paar keer klikken, en dan kon ik normaal mijn muis gebruiken en naar de juiste inlogvelden. Vervolgens werkte de muis goed zolang de computer aanbleef. het was dus alleen een kuur bij het opstarten/inloggen. Dit was voor zover ik weet geen virus: gecheckt met Kaspersky (incl. meest recente definities). Dat met die muis is volgens mij ontstaan nadat ik recentelijk een Trust wireless toetsenbord + muis geïnstalleerd heb gehad. Zaterdag dacht ik: nu moet het maar eens gebeuren. Dan ben ik ook gelijk van dat vervelende gedoe met die muis af. HDD erbij geplaatst, al mijn data gebackupt, formatteren en installeren maar. Alleen dat laatste lukt dus niet. De andere HDD is weer terug in mijn oude PC, daarmee kan ik nu wel het internet en o.a. dit forum op. René.
  • Ik heb ook last van deze gevolgen van "testen". Misschien een goed idee om een image programma te gebruiken zoals DriveImage. Verder weet ik weinig of niks van Win2K... Zit er geen recoveryconsole op de cd? load anders de juiste bootdiskbuilder ff opnieuw van www.bootdisk.com zodat je zeker weet dat uitgesloten is. Geeft geen foutmelden bij lezen WinCD onder diskboot?
  • Ja, ik gebruik inderdaad DriveImage. Alleen nu ik toch alles weer van voor af aan ging installeren, dacht ik dan maak ik ook wel even een nieuwe mooie image. Na het backuppen van mijn data heb ik toen mijn 'oude' image weggegooid... :-( Ik zal de bootdiskbuilder downloaden en proberen. Wat bedoel je met je laatste zin? René.
  • [quote:39b921c268="Ener Nestraa"] Wat bedoel je met je laatste zin? [/quote:39b921c268] Geeft ie geen reden waarom ze cd niet lust? Succes.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.