Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opnieuw installeren Win XP

Anoniem
Jimmy
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Onlangs heb ik, na een crash van de PC, geprobeerd om windows XP opnieuw te installeren. Ik heb de originele recovery cd's gebruikt, optie 1: Win XP Home herinstalleren met behoud van data. Helaas krijg ik bij het opstarten van de PC steeds de melding:
  NTLDR is compressed Press CTRL + ALT + DEL to restart. Dit heb ik een aantal keren gedaan, doch die melding kwam steeds maar weer terug.

  Ik heb de helpdesk gebeld en zij hadden mij geadviseerd om het nog eens te doen, maar dan optie 2 gebruiken: Win XP Home herinstalleren zonder behoud van data.
  Dit heb ik ook gedaan en nu krijg ik de melding: NTLDR is missing. Press CTRL + ALT + DEL to restart. Dit heb ik dus ook weer een aantal keren gedaan, maar helaas………!!!

  Ten einde raad ben ik maar met de PC naar de winkel gegaan waar ik hem gekocht heb en zij hebben het probleem voor mij opgelost.

  Mijn vraag: Wat is eigenlijk NTLDR ? en Hoe kan ik in de toekomst dit probleem zelf verhelpen ? De technische dienst, waar ik de computer gekocht heb zei me dat ik dit niet zelf kan oplossen en als het probleem zich weer voor doet, ben ik genoodzaakt om de PC weer naar hun te brengen.

  Groetjes en alvast bedankt,
  Steph.
 • Nu verkoopt het personeel in computer winkels wel vaker onzin (is hun vak tenslotte :P ) en dat is ook nu het geval. Het bestand NTLDR (NT LoaDeR) zorgt voor het opstarten van Windows NT en verdere familie, dus ook WinXP. Zonder dit bestand gebeurt en dus helemaal niets. De functie is vergelijkbaar met het bestand IO.SYS in de Win9X familie. Maar het probleem is in principe heel simpel op te lossen: zorg voor een correcte versie van NTLDR. Dat kan bv door WinXP opnieuw te installeren, of door in het Recovery Console [b:39a8a2c740]fixboot[/b:39a8a2c740] uit te voeren, of door het bestand handmatig vanaf de CDROM uit te pakken. Maar als setup aangeeft dat NTLDR compressed is, dan zal dat waarschijnlijk ook met het nieuwe bestand gebeuren (denk ik, heb het nog nooit uitgeprobeerd). Dus zou je binnen Windows aan moeten geven dat dit bestand niet compressed moet worden. Dat zou trouwens toch niet moeten, want dat zal de oorzaak van je probleem ook zijn. In elk geval niet meer doen dus…
  Een geheel radikale oplossing is de bestaande partitie te verwijderen en WinXP schoon te installeren, Dat zou het probleem in elk geval moeten oplossen. En zelfs dat kun je zonder naar de winkel te gaan.
 • [quote:a5910344bb="Binary"]Nu verkoopt het personeel in computer winkels wel vaker onzin (is hun vak tenslotte :P ) en dat is ook nu het geval. Het bestand NTLDR (NT LoaDeR) zorgt voor het opstarten van Windows NT en verdere familie, dus ook WinXP. Zonder dit bestand gebeurt en dus helemaal niets. De functie is vergelijkbaar met het bestand IO.SYS in de Win9X familie. Maar het probleem is in principe heel simpel op te lossen: zorg voor een correcte versie van NTLDR. Dat kan bv door WinXP opnieuw te installeren, of door in het Recovery Console [b:a5910344bb]fixboot[/b:a5910344bb] uit te voeren, of door het bestand handmatig vanaf de CDROM uit te pakken. Maar als setup aangeeft dat NTLDR compressed is, dan zal dat waarschijnlijk ook met het nieuwe bestand gebeuren (denk ik, heb het nog nooit uitgeprobeerd). Dus zou je binnen Windows aan moeten geven dat dit bestand niet compressed moet worden. Dat zou trouwens toch niet moeten, want dat zal de oorzaak van je probleem ook zijn. In elk geval niet meer doen dus…

  Bedankt voor je reactie. Ik ben toch al weer iets wijzer geworden, maar…..hoe moet ik binnen Windows aan moeten geven dat dit bestand niet compressed moet worden? Ik ben nl. niet zo'n computer techneut.
  Groetjes,
  Een geheel radikale oplossing is de bestaande partitie te verwijderen en WinXP schoon te installeren, Dat zou het probleem in elk geval moeten oplossen. En zelfs dat kun je zonder naar de winkel te gaan.[/quote:a5910344bb]
 • Je [i:6e737cb822]kunt[/i:6e737cb822] bij de Eigenschappen > Geavanceerd van een bestand of map aangeven [b:6e737cb822]Inhoud comprimeren om schijfruimte vrij te maken[/b:6e737cb822]. In HE lukt dat alleen in Veilige Modus, in Pro moet je [i:6e737cb822]Eenvoudig delen van bestanden[/i:6e737cb822] uitvinken. Als je niet weet hoe dat moet, hoe zou dit dan gebeurt zijn, vraag ik me af…. Speciale harakiri verkoop-tactieken??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.