Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Welke Windows Versie?????

None
50 antwoorden
 • Ik ben van plan 2x 80GB op RAID te zetten. Dus als ik dit doe moet ik mijn hele pc opnieuw installeren. Nu heb ik (bijna) alle windows versies thuis liggen en heb de volgende al geprobeerd. Hierbij zal ik aangeven wat ik ervan vond:

  Windows 98SE: Niks mis mee.
  Windows ME : Prut :evil: Loopt te vaak vast
  Windows 2000: Niks mis mee, Alleen het netwerk wil niet werken met Red Alert 2 (ik denk ivm NTFS)
  Windows XP PRO: Niks mis mee, Alleen het netwerk wil niet werken met Red Alert 2 (ik denk ivm NTFS)
  Dan heb ik ook nog Windows NT 4.0 server alleen ik heb al een server dus is dat niet echt nuttig.

  Wat is het beste OS???????

  Thanxxxx

  P.S.

  Computer is nieuw zat om alles fatsoendelijk te draaien
 • Windows 2000, maar dan gewoon FAT32 i.p.v. ntfs
 • Heb het zelfde probleem als jou gehad inderdaad je moet uit die NTFS partitie komen en daar ben ik ook een hele tijd mee bezig geweest bij mij had ik uit eindelijk maar 1 oplossing. FOrmateren gaat niet zo maar bij een NTFS partitie dus moet je je partitie wissen met PartitionMagic 7.0 Dan zit je met een probleem want je kan je PC niet meer op starten… gebruik een opstart DIskette en maak in Fdisk een nieuwe Partitie aan(geen NTFS) vervolgens kan je weer gaan instaleren
 • Ik weet niet hou oud je systeem is, en wat voor een systeem je hebt. Maar als minimaal 64 mb hebt en een beetje fatsoenlijke hardware zou ik gewoon lekker Windows ME of XP draaien. Zijn de beste twee Windows versies.
 • Ga je voor stabiliteit en 'zakelijke' applicaties, kies dan win2k met ntfs. Ga je voor compatabiliteit en speelbaarheid van games, kies dan voor win98. Dualboot met beide is ook nog te overwegen, en dan wel met fat32.
 • [quote:26a793b522="De Geest Van Oirlo"]
  Wat is het beste OS???????
  [/quote:26a793b522]

  Linux ;)
  Als je niet wilt gamen en de bak alleen voor office gebruikt en je een snel en stabiel netwerk wilt. Dan is Linux een serieuze kandidaad. Ook veel games zijn gewoon onder Linux aan de praat te krijgen of er is een Linux editie van, maar als je echt extreem veel gamed dan heb je jammer genoeg nog steeds Windhoos nodig.
  Als je perse Windows wilt dan zou ik voor WinXP Pro gaan op NTFS, maar dan gewoon een aparte spellen partitie maken met FAT32. Het is zoiezo met 160GB aan schijfruimte toch wel aan te raden meerdere partities te maken. Dat komt de snelheid ten goede.
  Ik neem aan dat je veel aan video editing, movies of mp3 doet met zoveel schuifruimte? Maak daar dan gewoon aparte FAT32 partities voor. Dat heeft het voordeel dat als je besluit bijvoorbeeld je Windhoos partitie te formateren om Win98/ME er op te zetten dat Win98/ME ook de partities gewoon kan aanspreken.
  XP Pro is overigens op de GUI (grafishe vormgeving) na eigenlijk gewoon Win2000 Pro met een bugfixes patch. Dus als je geen behoefte hebt aan grafische **** dan voldoet 2000 ook prima.
  NT is erg veroudert en Win98 laat het qua stabiliteit toch wel heel erg afweten (veel crashes blauwe schermen ed). ME zuigt: onstabiel, langzaam, kan niet met je geheugen omgaan.
  Dus mijn advies: Linux of anders Win2000/XP pro.
 • Ik heb een AMD 1400 met 512mb DDR 333 geheugen :) moet zat zijn voor winxp of zo. Ik ben juist van plan veel te gamen dus lunix valt af. Dat windows ME k***** is wist ik al. Dat heb ik nu NOG. Dat van windows XP met 1 NTFS (C) schijf is niet zo'n gek idee. Maar werkt RA2 dan nog wel???? Dat is namelijk een spel dat ik thuis nogal veel over LAN doe.
  En werken Twilight 's wel op XP. Daar heb ik ook rare dingen over gehoord??
 • Twilights werken wel onder XP met de compatibliteits wizard. Daarmee kun je hem laten denken dat je hem in Win98 speelt en instaleert.
  Met 1 C partitie NTFS zou RA2 gewoon moeten werken. Anders kun je altijd nog met Partition Magic heel eenvoudig de C partitie naar FAT32 omzetten. Al betwijfel ik of het daar aan lag. ik denk dat de geïntegreerde firewall gewoon moeilijk liep te doen.
  Meerdere partities is zoeizo aan te raden hoor. Ik zou met 160GB toch minstens 5 partities maken. Ook makkelijk met virussen ed of als je bijvoorbeeld Windhoos weg wilt maar niet gelijk al je mp3 en games opnieuw wilt instaleren.
 • Ik wou zeker de volgende paratieties maken:
  Windows C 10gb
  Dump D 50gb
  Spellen E 50 Gb
  Mp3 F 30gb
  Films G 20Gb
  Ik heb de geintegreerde firewall uitstaan. Dat ding is geen flikker waard. Op dat moment dat ik RA2 aan het proberen was had ik alle programma's die op de achtergrond liepen met taakbeheer eruit gegooid. Als je de C formatteerd mot je evengoed je spellen opnieuw installeren ivm het windows register. Als je dat niet doet heb je een aardige kans dat geen spel het meer doet.
 • [quote:437616c6d4="roy_startpag"]Ik weet niet hou oud je systeem is, en wat voor een systeem je hebt. Maar als minimaal 64 mb hebt en een beetje fatsoenlijke hardware zou ik gewoon lekker Windows ME of XP draaien. Zijn de beste twee Windows versies.[/quote:437616c6d4]

  Een brilletje is voor jouw ook geen overbodige luxe. :D

  Want als je goed leest zie je dat ie Windows ME "prut" vond.
 • [quote:fb840676ad="Rob The Great"][quote:fb840676ad="roy_startpag"]Ik weet niet hou oud je systeem is, en wat voor een systeem je hebt. Maar als minimaal 64 mb hebt en een beetje fatsoenlijke hardware zou ik gewoon lekker Windows ME of XP draaien. Zijn de beste twee Windows versies.[/quote:fb840676ad]

  Een brilletje is voor jouw ook geen overbodige luxe. :D

  Want als je goed leest zie je dat ie Windows ME "prut" vond.[/quote:fb840676ad]


  Ja dat heb ik gelezen. Maar daar ben ik het gewoon niet mee eens :P
  Sommige mensen kunnen blijkbaar geen Windows ME installeren.
  Ja ik weet het, tis de moeilijkste Windows om te installeren. Maar als je het aan de praat hebt, werkt het ronduit gewoon PERFECT :lol:

  En neem anders gewoon XP, is ook goed!!
 • Ik kan me niet voorstellen dat het aan NTFS ligt. Voor applicaties en spellen is NTFS volledig transparant. Opslag gebeurt puur door NTFS.SYS en niet het programma in kwestie zelf. Het kan zijn dat onder Windows NT (2000&XP) de HAL.DLL (hardware abstraction layer) in de weg zit. Dit kun je niet veranderen.

  Is red alert wel compatible met WIndows XP?
  Het is zeer de moeite waard om eens www.ntcompatible.com te bezoeken :wink:

  Persoonlijk richt ik elke harddisk in met 1 NTFS partitie. Juist NTFS is zeer geschikt om het leiderschap over 160 Gb te nemen. FAT32 raad ik je af, slechts een persoonlijke mening.
 • //Geest
  De meeste spellen werken ook gewoon zonder in het Windows register te staan

  /
  oy_startpag
  Wat??? Are you mad??
  Babyface ME moeilijk te installeren??? :-?
  ME is gewoon prut. Het ziet er ten eerste niet uit. Lijkt echt wel een programma voor groep 1 en 2 op de basisschool.
  Het is onwijs langzaam: test maar es met 3DMark het verschil tussen 98SE en ME.
  Het kan niet met je RAM omgaan. Je hebt supervaak dat je RAM volloopt oomdat ME geen goede geheugenmanager heeft die het leeg maakt. Wil je fatsoenlijk met ME gamen dan zou ik maar of 512MB/1GB aan RAM nemen of je moet een RAM manager downen (tis te gek voor worden).
  Van alle Windhoos versies was ME te brakste, kijk alle Windhoos is brak, maar ME is toch wel xtreem. Ik heb nog liever Win95 of dos 6.0 dan WinME draaien en dat meen ik serieus.
  WinME is ook de eige Win versie die ik niet heb.
 • Wel mee eens. Ik heb ook altijd het idee gehad dat ME slechts een commerciele stunt is geweest van Microsoft. Ikzelf heb ME ook geheel links laten liggen omdat ik het geen verbetering vond
 • Ik denk eerlijk gezegd dat het niet zo'n goed idee is om 1 paratitie van 160gb te maken. Dan heb je op de 1e plaats ontiegelijk veel last van fragmentatie over de hele schijf. Dat duurt uren om zo'n ding te defragmenteren. En ik ben het Marcel eens. Windows ME moeilijk te installeren :lol: :lol: Het werkt precies hetzelfde als windows 98SE. En aangezien ik dat ondertussen al bijna 20x heb motte installeren bij iedereen die ik ken is dat een makkie. Ik heb nu dus 512mb ram met ME, dit heb ik op dit moment vrij: 278 van 512 free. :cry: :cry: Dat wil zegge dat hij bijna de helft van mijn geheugen gebruikt, dat zie ik zelfs XP nog niet doen. 8) Over RA2 denk ik wel dat het aan NTFS ligt. Ik heb Win2000 in FAT32 gehad en NTFS, Bij FAT32 werkte het wel over LAN, Bij NTFS niet. Nou jij weer. :wink:
 • [quote:0460bb99b1="Marcel de Reus"]//Geest
  De meeste spellen werken ook gewoon zonder in het Windows register te staan

  /
  oy_startpag
  Wat??? Are you mad??
  Babyface ME moeilijk te installeren??? :-?
  ME is gewoon prut. Het ziet er ten eerste niet uit. Lijkt echt wel een programma voor groep 1 en 2 op de basisschool.
  Het is onwijs langzaam: test maar es met 3DMark het verschil tussen 98SE en ME.
  Het kan niet met je RAM omgaan. Je hebt supervaak dat je RAM volloopt oomdat ME geen goede geheugenmanager heeft die het leeg maakt. Wil je fatsoenlijk met ME gamen dan zou ik maar of 512MB/1GB aan RAM nemen of je moet een RAM manager downen (tis te gek voor worden).
  Van alle Windhoos versies was ME te brakste, kijk alle Windhoos is brak, maar ME is toch wel xtreem. Ik heb nog liever Win95 of dos 6.0 dan WinME draaien en dat meen ik serieus.
  WinME is ook de eige Win versie die ik niet heb.[/quote:0460bb99b1]

  Ik denk dat het met Windows ME ook net een beetje er aan ligt welke hardware je in je pc hebt zitten, want toen ik nog ME had was ik daar behoorlijk tevreden over(na een paar maanden moest je natuurlijk wel weer gewoon Windows opnieuw instaleren, maar verder niet zoveel problemen mee gehad. Echter Windows 98 werd ik helemaal gestoord van, altijd maar blauwe schermen en rare meldingen, en Windows 95 was ik ook niet echt over te spreken. Maar we hadden hier nog een andere pc met Windows ME en die gaf als je Windows alleen nog maar kaal had geinstaleerd alweer de gekste fout meldingen.
 • Dus het beste kan ik Windows XP PRO NED installeren met een C: NTFS en de rest FAT32???
 • [quote:9f0e1c8340="De Geest Van Oirlo"]Dus het beste kan ik Windows XP PRO NED installeren met een C: NTFS en de rest FAT32???[/quote:9f0e1c8340]

  Dat lijkt me wel een goed idee.
 • Was het niet zo dat je met FAT32 gebonden bent aan een maximale partitieomvang?
 • [quote:3aef368295="Bill Gates"]Was het niet zo dat je met FAT32 gebonden bent aan een maximale partitieomvang?[/quote:3aef368295]

  Fat32 heeft geloof ik wel ergens een grens zitten van de maximale grootte, ik heb het laatst nog ergens gelezen, maar ik weet niet meer waar, ik dacht dat de grens rond de 80 GB zat, en dat NTFS ergens ver in de Terra Bytes door ging.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.