Vraag & Antwoord

OS Windows

windows wil niet 'poweroffen', maar restart ipv daarvan.

7 antwoorden
  • windows wil niet 'poweroffen', maar restart ipv daarvan. Dus: als ik kies voor: computer uitschakelen, reboot hij !!! ik gebruik trouwens winme. hoe los je dat op?
  • APM aanzetten in het configuratiescherm, onder energiebeheer
  • Als het hier niet mee opgelost is weet ik nog wel een aantal oplossingen. 1. Zet Intelligente achtergrondsoverdrachtservice uit in Services.(Configuratiescherm, Systeembeheer,Services ). 2. Zet ASUS Driver Helper Service uit in Services. 3. Als Roxio Easy CD Creator 5.0 of Direct CD 5.0 zijn geinstaleerd, ga dan als volgt te werk: Uninstall de Easy CD Creator software. Start Registry Editor (Regedit.exe) in uitvoeren. Ga naar de volgende Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Security Haal de file weg genaamd Etetnt.mpd Ga naar de volgende Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services Haal de volgende files weg : Cdr4vsd Cdralw2k Cdr4_2k Cdudf Hierna moet het systeem weer goed werken. PS kijke van tevoren of Roxio al een update heeft. Mocht dit ook niet werken dan heb ik nog meer tips. Alvast succes
  • Verder is Windows Me niet de meest stabiele versie die er bestaat. Uit eigen ervaring weet ik WinMe vrij vlot na een verse installatie al foutmeldingen begint te spugen. Met de overige windows versies heb ik daar nooit problemen mee gehad. Mocht je meer bezig zijn met het verhelpen van foutmeldingen, dan met het gebruiken van je pc (daar gaat het toch eigenlijk om he), dan is een andere windows versie ook geen verkeerd idee. Maar, zoals altijd: smaken verschillen :wink:
  • [quote:4f6c0fc4aa="musicom76"]windows wil niet 'poweroffen', maar restart ipv daarvan. Dus: als ik kies voor: computer uitschakelen, reboot hij !!! ik gebruik trouwens winme. [/quote:4f6c0fc4aa] Dit is een veel voorkomend probleem. En niet alleen onder Windows ME, maa rook onder Windows 2000, XP, etc. Dit kan vele oorzaken hebben.... - Je bios moet APM ondersteunen - Je voeding moet een zogenaamde ATX/APM voeding zijn. - Je moederbord moet APM volledig ondersteunen. - slechte/niet goed werkende/ondersteunde drivers. - etc. Gezien de diversiteit aan hardware is het ook niet zo vreemd dat dit in de praktijk niet zo vlekkeloos loopt.
  • http://www.aumha.org/a/shtdwnme.php
  • Ik heb recent ook dit topic op het forum gegooid. Zoek op auteur RvP. Ik heb Win98 op diverse pc's, maar 1 er van Asus a7v333 sluit niet af met win98. Mandrak 8.1 wel Ik heb al energiebeheersettings en apic of niet in bios geprobeerd. Ik klooi liever niet in de registry. Voordat ik afsluit zijn alle programma's afgesloten. trouwens welke ik gebruik staan ook op mijn andere machines (ik log toch maar 1 keer tegelijk in) Zijn wij de de enige 2 met dit probleem in dit Forum? help!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.