Vraag & Antwoord

OS Windows

Software om verborgen deling (Win 2000) te zien op LAN

5 antwoorden
  • Ik heb in een Computer Totaal een bespreking van een freewarepakketje gelezen, waarmee je op het LAN ook de verborgen delingen kon zien. Wie kan mij hieraan helpen? Jan :wink:
  • Hallo Ik heb het programma IP Detect en dat werkt fantastisch. Hiermee kun je alle actiefe IP adressen in je netwerk detecteren. Groeten Michel
  • Bedankt, maar ik bedoel de gedeelde directories in Windows 2000, die eindigen op $. Bijvoorbeeld als je de C-schijf zou willen delen, blijkt deze al gedeeld te zijn, maar met een $. Deze worden normaal gesproken in de netwerkomgeving niet getoond. Er zou een pakketje zijn, die ook deze toonde, zodat je hier iets mee kunt. Jan :wink:
  • Je kunt er toch wel iets mee? in plaats van \\server\c tik je nu in \\server\c$. Het is niet voor niets dat die shares niet zichtbaar zijn. Dit zijn zgn. administrative shares, ze geven alle rechten op de betreffende schijf en zijn dus alleen bedoeld voor administrators. Als je de c-schijf wil delen voor gebruikers maak je toch een nieuwe share aan?
  • Het is geen Freeware, maar ik gebruik DameWare NT Utilities, hiermee kan je het volledige netwerkbeheer doen, maar je ziet dus ook de Hidden-Shares, je kan zelfs door op bijvoorbeeld de D$ te klikken gelijk browsen op de schijf.....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.