Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Fout tijdens de initialisatie van apparaat NTKERN

Anoniem
johangel
14 antwoorden
 • :evil: îk word er gek van dat als ik me pc opstart, er een bericht komt met
  Fout tijdens de initialisatie van apparaat NTKERN:
  u dient de computer opnieuw op te starten.

  wat moet ik doen,moet ik Win 98 opnieuw installeren of ME erop zetten?ik word gek!(bij de weg het is W98SE)
 • Geheugen vervangen?
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;Q192397&
 • Zou je a.u.b. die titel van je bericht kunnen veranderen? Ten eerste weet niemand waar het bericht over gaat als ze de titel zien en ten 2e verneuk je de layout van het forum-overzicht…
 • heb je een compaq ? :evil:
  Je zou kunnen proberen de NTKERN.DLL die bij windows98se voorkomt in de cab files (afh van taal etc cab 46 tm 52) proberen te installeren.
  Misschien helpt het.

  Heb je toevallig een USB sidewinder gamepad aangesloten ?
  Zo ja, alleen aansluiten zodra je die gaat gebruiken.
 • [quote:2a85f4ca1c="Eddey"]Zou je a.u.b. die titel van je bericht kunnen veranderen? Ten eerste weet niemand waar het bericht over gaat als ze de titel zien en ten 2e verneuk je de layout van het forum-overzicht…[/quote:2a85f4ca1c]
  Ben het helemaal met Eddy eens
 • [quote="Li'l compuguywat moet ik doen,moet ik Win 98 opnieuw installeren of ME erop zetten?ik word gek!(bij de weg het is W98SE)
 • Ik heb de titel even aangepast. mvgroet Edmond
 • ik wil wel XP erop zetten alleen is die daar niet krachtig genoeg voor( :oops: ).Maar ik dacht dat ME zo goed was dus en oja ik heb een HP Vectra XA(200MMX )

  p.s. ik heb geen sidewinder maar ik zal dat van NTKERN.dll proberen
 • [quote:687abc413e="Li'l compuguy"]ik wil wel XP erop zetten alleen is die daar niet krachtig genoeg voor( :oops: ).Maar ik dacht dat ME zo goed was dus en oja ik heb een HP Vectra XA(200MMX )

  p.s. ik heb geen sidewinder maar ik zal dat van NTKERN.dll proberen[/quote:687abc413e]
  Mijn vrouw heeft een bedrijfspc gehad compaq d300 (nieuw type) en
  daar kreeg ik plotseling NTKERN.DLL. Bij Compaq en win95 een bekend probleem, maar 98se krijg ik geen reactie van compaq. Op internet gevonden hoe iemand de ntkern.dll alsnog installeerde en dat hielp hem, alleen mij niet. Toen heb ik mijn usb gamepad (ook een suggestie op internet) toen afgekoppeld en geen probelemen meer sinsdien.
 • ik kon NTKERN.dll niet vinden wel .vxd, maar waar moet ik die plaatsen?
 • effe op mijn systeem gekeken, juist het is ntkern.vxd

  Ik heb hem gezet volgens de aanwijzing in windows/system/vmm32.
  Het hielp bij niet, ik heb hem toen ook maar gezet in in windows/system/iosubsys en in windwows/system. Nog hielp het bij mijn pc niet, toen vond ik iets over een USB sidewinder gamepad, die afgekoppled (sluit het aan vlak voor gebruik) en bij mij krijg ik geen NTKERN errors meer.
 • maar ik heb geen werkende usb poort! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 • Heb je soms geheugen bijgeplaatst?
  Op mijn werk hebben de 3 laatste nieuwe pc's (Compaq evo desktop) daar een probleem mee gehad (dus met die fout NT kern…). Ik had wel bij elke pc, enkele dagen na levering, een lat van 128Mb bijgestoken en wel van het compaq merk, zoals ze zo graag hebben.(Zo kwam elke pc aan 256 Mb ram.)
  Aangezien we een onderhoudskontrakt hebben op de pc's zijn de technici van Compaq langsgeweest.
  Zij hebben per pc de 2 latten ramgeheugen(dus die 1 die er in zat en de ander die ik had bijgeplaatst) van insteekplaats verwisseld en sindsdien hebben wij dat probleem niet meer gehad.
  Voor alle zekerheid ga ik de service-bulletins nog eens nazien, maar dat zal pas over 3 weken zijn want ik ben nu in verlof.
  (Ga vooral niets opnieuw installeren, want dat is tijdverlies denk ik!)
  (De beste pc's op mijn werk zijn nog altijd de geassembleerde door kleinere firma's)
  Gegroet, Johan
 • ik heb er zelf niks bij gedaan maar er zat 96 mb ram in (ik weet niet wat de standaard was)het is een 200mhz vectra xa maar moet ik ze van banken verwisselen want alles zit vol :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.