Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wie heeft win95 op diskette(s) voor mij?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik zoek een volledige versie van windows 95. De betreffende machine slikt alleen maar diskettes, dus ik wil graag het OS op diskettes. Als het zeker is dat windows 98SE feitelijk hetzelfde maar 'stabielere' OS is, en je dus net zo goed windows 98 kunt installeren, dan hetzelfde verzoek.
  Wie kan mij helpen?
 • Ik zou deze moeilijke weg niet volgen. Probeer van iemand een externe CD-speler te lenen of sluit twee computers op elkaar aan d.m.v. een directe kabelverbinding of (tijdelijke) netwerkverbinding. Zodra de map WIN95 of nog beter WIN98 op je computer staat, kun je verder gaan met installeren.
 • Ik denk niet dat het via diskette's aan te raden is nee :o

  Volgens mij ben je echt ontzettend veel tijd kwijt :(


  Evt bouw je even een cd-rom in ofzo.

  Zat er overigens niet een of andere tool op de setup-cd zodat je een set floppy's aan kon maken???


  Als je echt floppy's zoekt kun je denk ik beter een topic posten in "Te koop gevraagd"…
 • [quote:fcfa18c57b="raoul de zwart"]Ik zoek een volledige versie van windows 95. De betreffende machine slikt alleen maar diskettes, dus ik wil graag het OS op diskettes. Als het zeker is dat windows 98SE feitelijk hetzelfde maar 'stabielere' OS is, en je dus net zo goed windows 98 kunt installeren, dan hetzelfde verzoek.
  Wie kan mij helpen?[/quote:fcfa18c57b]
  Windows 3.xx kon nog op floppen, maar elke W9X versie is te groot, Win98SE is al ruim 110 Mb groot, deel dat door 1,44 en je krijgt 76 1/2 floppen die je mag uitpakken :o .
  Wat je naast het inbouwen of lenen van een externe cd-rom speler kunt doen is de hardeschijf van die 'oude' bak in je eigen pc bouwen en dan W95 of W98(SE) er naar kopieeren. W98SE is wel stabieler maar wel wat zwaarder (minstens een Pentium 120Mhz met 16 Mb Ram), W95 doet het nog redelijk op een 486 met voldoende geheugen.
 • [quote:9bae2535d0="ODF"]Windows 3.xx kon nog op floppen, maar elke W9X versie is te groot[/quote:9bae2535d0]Toch apart dat Microsoft Win95 ook op diskettes (een stuk op 30) leverde dan…
 • [quote:0f4c3e6ee8="Bill Gates"][quote:0f4c3e6ee8="ODF"]Windows 3.xx kon nog op floppen, maar elke W9X versie is te groot[/quote:0f4c3e6ee8]Toch apart dat Microsoft Win95 ook op diskettes (een stuk op 30) leverde dan…[/quote:0f4c3e6ee8]
  30!, ik ken (heb) alleen de cd-rom versies van W95 tot XP, heb alleen WfW3.11 op diskette gehad.
  Maar hoeveel diskettes ook, het is altijd handiger om een W9x versie op je hardeschijf te hebben staan i.v.m. als er iets nieuws word geinstalleerd en Windiows heeft wat nieuwe drivers nodig van de installatie bestanden.
 • Er zat bij Win95 op cd-rom inderdaad de mogelijkheid om die op diskette te krijgen. Daarvoor had je een apart formulier in de verpakking. Misschien dat ze bij MS die floppy's nog hebben en alsnog willen omruilen :-?

  Bart
 • Toch is ombouwen sneller, handiger en goedkoper
 • Dat is helemaal waar, maar het is niet wat ie vroeg….

  Bart
 • en wat vindt de maker van dit topic ? Geen reactie sinds de 26e :wink:
 • Die heeft de hoop al opgegeven en de oude PC ondertussen vervangen door een nieuwe :P

  Of een ander topic geopend met de vraag hoe om te bouwen
 • [quote:b8c64dea27="raoul de zwart"]Ik zoek een volledige versie van windows 95. De betreffende machine slikt alleen maar diskettes, dus ik wil graag het OS op diskettes. Als het zeker is dat windows 98SE feitelijk hetzelfde maar 'stabielere' OS is, en je dus net zo goed windows 98 kunt installeren, dan hetzelfde verzoek.
  Wie kan mij helpen?[/quote:b8c64dea27][quote:b8c64dea27][/quote:b8c64dea27]

  \Ik heb diskettes win 95 orgineel moet allen nummer zoeken intresse?
 • [quote:8e5233e429][b:8e5233e429]Bosje schreef[/b:8e5233e429]:
  en wat vindt de maker van dit topic ? Geen reactie sinds de 26e
  [/quote:8e5233e429]

  Ik vermoed dat dat komt omdat dit crosspost is. De maker heeft denk ik al een antwoord hoe hij dit op kan lossen.
 • Nee, de maker zat even in een zeer warm en zonnig oord! Dus nu dan de reactie:

  De computer waar ik het over heb is een speciale videomontage computer uit 1997 van Panasonic. (WJ MX 1000) Deze toverdoos bestaat uit een moederbord + harde schijf en geintgereerde videokaart en zeer prijzige video-capture en effectboards. Video en Audio wordt op 8 aparte AV schijven gezet. Het 'hart' van het systeem bestaat uit een speciaal voor Panansonic vervaardigd moederbord met een geintegreerde videokaart en 1 uitbreidingsslot, ook al speciaal, dat de AV schijven aanstuurt. De videokaart geeft een resolutie van 600 x 800 bij een frekwentie van 87 Hz. Er zit een S3 chip op.
  De computer heeft verder alleen de normale aansluitingen (muis, keyboard, parallel, serieel, SVGA). Er is geen plaats voor inbouwen of bijplaatsen harde schijf. De AV schijven zijn softwarematig niet te benaderen onder windows.
  Het systeem (de montagesoftware, ook van Panasonic) draait onder windows 3.11 en is lekker stabiel.
  Ik wil nu een Dell flatpanel monitor erop aanluiten. Die geeft een data out of range melding, dus geen beeld. Dell heeft niet de drivers voor 3.11.
  Oplossingen in volgorde van 'makkelijk naar moeilijk' zijn:
  1) de juiste drivers (kan ik niet vinden)
  2) een scanconverter plaatsen
  3) het OS upgraden, voordeel: plug&play, nadeel: minder stabiel en misschien ook niet geschikt voor de processor.(486??)

  Wat is wijsheid??
 • Hoe groot is je harde schijf?
  Hoeveel ruimte heb je vrij?
  Houdt er rekening mee dat Win95 ook een swapfile gebruikt. Die kan je een vaste grootte geven van ca. 2,5 maal je hoeveelheid RAM.

  Je zou de complete directory WIN95 van de cd kunnen kopieren naar je harde schijf via een inpak-programma als WINZIP en 1 diskette. Je kunt dan vanaf je harde schijf installeren door setup vanuit die directory te draaien.
 • [quote:5751c9272c="raoul de zwart"]Het systeem (de montagesoftware, ook van Panasonic) draait onder windows 3.11 en is lekker stabiel.[/quote:5751c9272c]
  Klinkt goed! Kun je de montagesoftware opnieuw installeren? Heb je die op diskettes? Weet je zeker dat die software ook werkt op Windows 95?
  [quote:5751c9272c="raoul de zwart"]
  Ik wil nu een Dell flatpanel monitor erop aanluiten. Die geeft een data out of range melding, dus geen beeld. Dell heeft niet de drivers voor 3.11.
  Oplossingen in volgorde van 'makkelijk naar moeilijk' zijn:
  1) de juiste drivers (kan ik niet vinden)
  2) een scanconverter plaatsen
  3) het OS upgraden, voordeel: plug&play, nadeel: minder stabiel en misschien ook niet geschikt voor de processor.(486??)[/quote:5751c9272c]De melding zie je gelijk bij het opstarten, dus je ziet ook geen Bios opstartscherm o.i.d? Bij het opstarten wordt normaliter standaard VGA 640x480 gebruikt …
  Weet je zeker dat je drivers nodig heb om die flatpanel aan te sturen? In principe moet dat schermpje ook gewoon onder MS-DOS werken. Het probleem is waarschijnlijk de VGA aansturing van die flat panel. Je schrijft dat het systeem een resolutie van 800x600. Een flat panel accepteert dacht ik 1024x768. De nieuwere versies kunnen geloof ik ook wel overweg met afwijkende frequenties. Hoe dat precies zit, dat weet ik niet. In principe maak je onder Win3.11 al gebruik van een speciale video driver. Vaak is er een configuratietool beschikbaar. Of die 800x600 het probleem is of die 87HZ of nog wat anders, dat lijkt me de juiste vraag.
  Een 486 is prima geschikt voor Windows 95. ALs het systeem minder dan 16MB heeft, zou ik er niet een aan beginnen. Als je systeem minder dan 24 MB geheugen heeft, dan zou ik ook geen Windows 95 willen gebruiken. Mede omdat videobewerking toch wel wat geheugen eisen zal stellen.
  [quote:5751c9272c="raoul de zwart"]Wat is wijsheid??[/quote:5751c9272c] Als de WIndows 95 installatie mislukt, ben je dan in staat om ben je dan in staan om de vorige installatie te herstellen? Heb je eventueel voldoende schijfruimte voor een backup van je oude systeem? Zo niet, dan vind ik het allemaal niet zo wijs.

  Nog even gewoon wat anders. Waarschijnlijk zit er een SCSI controller en misschien ook wel twee. Als ik je verhaal goed begrijp, dan zitten er 9 schijven in (8AV, 1 gewone). Bij SCSI zou er toch wel een CD-Rom speler toegevoegd kunnen worden. Een standaard kaart kent 8 devices, waarvan 1 de kaart zelf is. Dus eigenlijk verwacht ik dat er meerdere controllers SCSI(?), IDE(?) in het systeem zitten.
 • Contact opnemen met : info@panasonic.nl is misschien ook een oplossing.

  Eddy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.