Vraag & Antwoord

OS Windows

Aanmeldingsscherm van Windows

Anoniem
Gilbert
9 antwoorden
 • Ik heb deze vraag al wel eens eerder gesteld hier (jaja, sorry Mods!) en toen heb ik er wel een antwoord opgekregen alleen heeft dit niet geholpen.

  Ik heb de aanmelding al verandert naar Windows-aanmelding bij mijn netwerkinstellingen, maar dit hielp dus niet.

  Is er nog een andere manier?
 • Kan je de vraag zodanig stellen dat we weten wat je bedoelt.
 • Ik wil dat ellendige aanmeldingsscherm weg hebben
 • Van XP?
 • Nee, 98SE.

  Jaja Crosspost
 • Als dat niet werkt met Windows-aanmelding (bij mij werkt het wel) gebruik dan Tweak UI en vink aan:"Log on automatically at system startup".
  Tweak UI staat op de win98 CD of anders op de Microsoft site. Let op de juiste versie.
 • Lijkt me eenvoudiger om te zoeken naar *.pwl en het gevonden bestand weggooien. Dan herstarten en [i:45c0b63457]geen[/i:45c0b63457] wachtwoord invullen, maar [i:45c0b63457]wel[/i:45c0b63457] op OK klikken. Ook in Netwerk even de primaire netwerkaanmelding op Windows aanmelden zetten. Zou het probleem op moeten lossen. Of toch niet?
 • Sorry Binary, maar dat heb ik allemaal al gedaan.

  Mijn pwl blijft terugkomen.

  En TweakUI heb ik al geinstalleerd, maar dan blijft het scherm toch +/- 6 sec op het aanmeldingsscherm hangen alvorens verder te gaan.

  Andere ideeen?
 • Dat die pwl terugkomt in natuurlijk logisch; er moet een pwl worden aangemaakt, anders kent het systeem geen gebruiker. Maar dit lijkt me een heel ander probleem. Bedoel je dat het aanmeldscherm wel komt, maar dat het 6 seconden blijft hangen en, zonder dat je iets doet, verder gaat? Want dan wordt je dus gewoon automatisch eengemaldt (en dat wilde je ook) maar is er ergens een proces wat de zaak vertraagt. Dat kan van alles zijn. Probeer eens in MSCONFIG alles uit te schakelen en kijk of dat helpt. Heb je er een netwerkkaart in zitten die om een IP nummer zoekt? In elk geval uitzoeken wat de zaak zo kan vertragen.
  Zoek ook eens in de Registry naar AUTOLOGON. Want dat kan de oorzaak zijn van dat verdwijnende inlogscherm. Als je die vindt, dan verwijderen, ook opnieuw pwl verwijderen en herstarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord