Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

pc beheren op afstand

rsa
13 antwoorden
 • Is het mogelijk om (veilig) een pc te beheren via het internet net zoals Symantec PCAnywhere dat kan over een LAN netwerk? Of in ieder geval de bestanden te beheren? Kan dat ook met PCAnywhere?
  ThanX!
 • Ja, kan ook met PCA.
 • PcAnywhere verbinding is encrypted, er wordt dus geen plain tekst doorgestuurd. Verder kun je binnen PcAw wachtwoorden ed instellen.

  Wil je nog veiliger dan kun je in je fire wall rules opnemen die het betreffende protocol (5631 en 5632 geloof ik) alleen toestaan voor een bepaald fixed ip address.
 • Ik heb thuis PC-Anywhere geïnstalleerd staan en kan daarmee via onze telefoonlijn de PC van mijn moeder (65 jaar) op afstand gewoon overnemen. Ik zie dan in een apart venster wat mijn moeder thuis ziet op haar scherm. Dan kan ik haar PC volledig besturen/overnemen en haar helpen met kleine problemen die zich zo nu en dan voordoen. Dan hoef ik er niet elke keer heen te rijden.
  Of PC-Anywhere ook via de kabel werkt, heb ik eigenlijk nooit onderzocht omdat mijn moeder geen kabel heeft. Via de telefoon gaat het echter goed en redelijk snel.
  Daarnaast heb ik wel eens gelezen in het blad ComputerIdee dat er nog een dergelijk programma bestaat (shareware). Dat heet VNC-Server. Dat werkt wel via internet dacht ik.
  In hoeverre alles veilig (onleesbaar voor anderen) gaat, weet ik niet.
 • In W2K en XP zit Remote Control standaard. Hiermee kun je via Lan of internet verbinding maken.
  Ik weet niet of je een van deze besturingssystemen hebt?
 • [quote:736c2927cf="Gerard Timmers"]In W2K en XP zit Remote Control standaard. Hiermee kun je via Lan of internet verbinding maken.
  Ik weet niet of je een van deze besturingssystemen hebt?[/quote:736c2927cf]
  Waar zit die dan in W2K???? :roll:
 • Oh………Ik zie dat ik hier W2K Advanced Server heb :oops:

  Ik zal vanavond thuis effe op W2K kijken………….
 • Volgens mij is dat een optie die met TS meekomt, maar niet standaard in de W2K-serie zit.
 • KLopt is er met XP pas bijgekomen, win2000 PRO heeft geen remote desktop oid aan boord.
 • Pfiew, gelukkig, d8 even dat ik aan het ijlen was :P
 • W2K AS heeft het wel…………….
 • Mmmm, is dat niet vanuit TS ?????? Die zit toch bij AS ????????
 • [quote:2c18ba76d3="Venzent"]Mmmm, is dat niet vanuit TS ?????? Die zit toch bij AS ????????[/quote:2c18ba76d3]

  Ik heb toevallig afgelopen week Windows 2000 Server geinstalleerd (let wel de gewone server versie) daarop heb ik nu Terminal Services geinstalleerd en dan als remote mode (deze is dan echt alleen geschikt voor remote en niet als Terminal Server, er moet dan binnen 90 dagen een extra licence server geinstalleerd worden), het werkt perfect. Ik kan via XP PRO zo inloggen op de win2k server en ik heb aparte Terminal disks aangemaakt om zo met Terminal Services/Remote Mode te kunnen werken in Windows 98

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.