Vraag & Antwoord

OS Windows

Win98 vroeger snel na schone installatie, tegenwoordig niet!

30 antwoorden
  • Vroeger, als ik Win 98se op mijn P3 500MHz had geinstalleerd draaide hij behoorlijk snel. Ook WinXP prof draaide eerst heel snel na een schone installatie. Op een gegeven moment heb ik het systeem weer helemaal leeggehaald en alles er opnieuw op gezet. Toen ik de installatie van win98 had voltooid draaide hij ineens stukken langzamer als vroeger. Ik besloot om dat er weer af te gooien en het opnieuw te proberen, maar helaas, hetzelfde resultaat. Ook na een schone installatie is WinXP niet meer vooruit te branden. Hoe kan dat? DMA staat aan. Harde schijf heeft geen slechte sectoren.
  • Ik lees niet dat je hem geformatteerd heb.
  • Sorry, vergeten te zeggen. Formatteren doe ik altijd al om alles leeg te maken.
  • iets gewijzigd in bios of hardware ?
  • Gewoon format c: ?of format c:/u (dan weet je zeker dat oude instellingen weg zijn)
  • Ik heb niets gewijzigd in de bios. En ook geen nieuwe hardware geinstalleerd. Ik heb gewoon format c: gedaan. Kan het zijn dat dan oude `foute` instellingen nog ergens achter blijven?
  • scandisk?
  • W98SE clean install; hierna gedefragmenteerd? Ook up-to-date mobo-chipset drivers of zijn die nog steeds Windows default?
  • Defragmentatie helpt ook niet. Drivers voor Mobo e.d. heb ik nog nooit geinstalleerd, deze heb ik niet en ik weet ook niet wie de fabrikant van mn mobo is. Altijd zonder die drivers prima gewerkt.
  • bij aankoop staan deze drivers ook installed dus zou toch maar ff zoeken...
  • Probeer je geheugen eens te testen: www.simmtester.com en download docmem voor windows 98. en test je geheugen met 3 loops. misschien is er iets defect.
  • Net format c:/u gedaan, Windows 98se er opnieuw op gezet. Dat gign allemaal goed, maar na het installeren van de drivers voor de videokaart ging het weer fout, net zoals voorgaande keren. Hoe kan het nou dat een driver die eerst wel werkte onder win98se het nu niet doet op dezelfde computer en hetzelfde besturingssysteem? Onder 95 doet de driver het perfect.
  • Omdat er hardwarematig wat mis is. En steeds opnieuw Windows installeren heeft geen zin hor. Het wordt sleutelen en met test tools je hardware aftesten. Ik heb je al 1 tip gegeven. En misschien is het je videokaart wel, omdat je zegt dat het steeds misgaat als je je videokaart installeert.
  • Ja, de videokaart is het meest waarschijnlijke, als ik in veilige modus de drivers ervan en alle bestanden die ermee temeken hebben verwijder, dan start hij wel weer goed op. Maar het gekke is dat ik zowel met windows 95 en met windows XP er helemaal geen last mee heb. Waar kan ik die tooltjes vinden? Of moet je dat ik de winkel kopen?
  • voor het geheugen te testen kun je terecht op www.simmtester.com en download daar docmemory voor windows 98. En voor grafische bewerkingen te testen kun je gebruik maken van 3D Mark 2001 SE. www.madonion.com Download en installeer dat en ook de patch voor 3D Mark 2001 SE. Let op niet alle kaarten werken samen met de nieuwste versie van 3 Mark 2001 SE. Dat ligt eraan wat voor een kaart je hebt. Maar ik geloof als je kaart minimaal 32 MB heeft, dat het wel gaat lukken. En anders is er altijd de mogelijkheid je systeem te testen met eerdere versies van 3D Mark.
  • Je kunt ook een heleboel uitsluiten door al je kaarten behalve je videokaart uit je pc te halen. Als je dan nog die problemen hebt, dan weet je dat het niet aan de kaarten ligt die je er al uitgehaald hebt.
  • Hoe vind ik de drivers voor mn MS-6163va mobo? bij download.com kan ik niets vinden. en mn videokaart heeft trouwens vanmiddag gewerkt onder 98, maar met andere drivers. Alles deed het verder goed, alleen had ik rondom zwarte balken in beeld die niet softwarematig bij te stellen waren, tenminste....niet genoeg. Op de monitor kan ik natuurlijk wel wat gaan bijstellen, maar dan ziet het er met XP niet meer uit natuurlijk. Ik wordt langzamerhand helemaal gek van dat ding. Het lijkt er toch op dat er ergens op de hardeschijf nog wat zooi blijft staan met gegevens van eerdere installaties. Wat moet ik doen om er zeker van te zijn dat er niets meer achterblijft? Fornat c:/u werkte niet en fdisk /mbr werkte ook niet.
  • Via google even zoeken naar MS-6163va,dan vind je ze wel.
  • www.msi.com.tw voor MSI moederborden
  • [quote:ca593a7c3e="roy_startpag"]www.msi.com.tw voor MSI moederborden[/quote:ca593a7c3e] [b:ca593a7c3e][url=http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=115&MODEL=MS-6163VA]Mobo specificaties[/url][/b:ca593a7c3e]: Via chipset, dus Via4in1 set installeren (zou wel eens het slome gedrag kunnen verklaren :wink: ) Download [url=http://www.viaarena.com/?PageID=2]hier[/url] . Haal ook de 4.35's naar beneden; die worden in het algemeen geadviseerd voor W98, maar zelf prefereer ik de 4.40's. Succes, Chris

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.