Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe hardware installeren onder windows xp prof

Anoniem
Jantien
9 antwoorden
 • Als ik de hardware onder win xp prof heb geinstalleerd, waarvan de stuurprogramma's niet digitaal zijn ondertekend, krijg ik alsnog vaak de melding Nieuwe hardware gevonden.
  Daarna wordt de nieuwe hardware-wizard opgestart.

  Bij de eigenschappen van het apparaat onder apparaatbeheer staat dat de hardware correct is geinstalleerd.
  De hardware werkt prima en het systeem werkt nog goed.

  Ik heb al gekeken bij Opties voor stuurprogrammahandtekening,maar dit is alleen bedoeld om aan te geven of eventuele niet-ondergetekende stuurprogramma's wel of niet mogen worden geinstalleerd door andere gebruikers. Hier heb ik helaas niets aan.

  Weet iemand hoe je in windows xp prof je oude hardware kunt blijven gebruiken zonder die vervelende melding "nieuwe hardware gevonden"?
  Ga er wel van uit dat er geen digitale ondertekende stuurprogramma's zijn voor de hardware en deze hardware toch wil blijven gebuiken.

  groetjes, Johan
 • Ik zou inderdaad bij Opties voor stuurprogrammahandtekening "Negeren" (ignore) aanzetten; dit heeft geen invloed op bepaalde users maar op al je hardware. (zie ook dat vinkje onderaan dit schermpje)

  Ben je trouwens zelf een Administrator of "een gebruiker"?

  Kun je misschien de hardware die je bedoelt uit Apparaatbeheer verwijderen en Windows deze weer laten detecteren? Het detecteren v.e. bepaald stuk hardware doet 'ie doorgaans eenmalig.
  Tenzij je bijvoorbeeld vaak wisselt van USB poort.
 • Wat je opnoemt heb ik al eens een keer geprobeerd, maar dat heeft niet geholpen.

  Ik heb dit zowel als beheerder en als gebruiker uitgeprobeerd.

  De gebruikte hardware kan bijv. een scsi-scanner of een printer zijn.
  Ik heb thuis wel een usb-toetsenbord en muis, maar daar heb ik geen problemen mee.

  Ik heb dit probleem bij meerdere gebruikers in mijn kenniskring geconstateerd.

  Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die tegen dit probleem opgelopen zijn.

  In ieder geval bedankt voor je reactie.
  Mocht je nog een oplossing hebben hoor ik dit graag.
 • In dat geval zou ik dringend adviseren de Windows Update site van Microsoft te bezoeken.

  http://windowsupdate.microsoft.com/

  ( Met die bewuste pc's bedoel ik dus :lol: )


  [offtopic]
  ben trouwens benieuwd of iemand bovenstaande al vaker heeft vermeld als ik :D
  [/offtopic]
 • Dit heb ik ook gedaan, maar dit heeft ook niet geholpen.
  Ik heb nog gekeken op dit forum en andere forums van computertotaal naar een gelijksoortig probleem, maar ik heb niets kunnen vinden.

  Groetjes, Johan
 • Is dit misschien de oplossing?

  In the "found new hardware wizard" you can check a box that says "Don't ever install this piece of hardware" or something similar. Check the box and your troubles should be over.

  Dat zou meteen verklaren waarom niet iedereen dit "probleem" heeft ;)
 • Nee, de opties waar jij het over hebt komen niet voor in de wizard.

  groetjes, Johan
 • Windows XP Application Compatibility Update,heb je deze ook geprobeert?
 • Interessant probleem. Tja, zelf heb ik mijn SCSI scanner nu maar gewoon aanstaan. Dan kan ik die altijd gebruiken, anders moet ik steeds de optie 'nieuwe hardware' gebruiken (alleen nodig voor niet PnP aparatuur). Maarre, jouw probleem ligt toch wat anders. Iets wat bij mij al ooit is geïnstalleerd, en eventjes niet aan staat, wordt uiteindelijk zonder problemen herkend als de (PnP) apparatuur alsnog aan wordt gezet. Ik had alleen problemen met mijn ZIP drive, maar na aanzetten van de optie 'herken oude hardware' was ook dat euvel opgelost. Dus volledig opnieuw installeren is mij niet overkomen tenzij het USB apparatuur betrof dat ik op een andere poort aansloot. Tja, en ik heb dus wel probleem apparatuur in gebruik, maar de door jou genoemde problemen zijn nieuw voor mij.
  Kun je wat meer informatie geven over de scanner en de printer, die je noemt als probleem apparatuur? Je wisselt ook geen hardware, zoals een uitbreidingskaart?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.