Vraag & Antwoord

OS Windows

Mijn START-knop verkleurt!

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Mijn probleem is simpel, maar daarom niet minder vervelend. Na verloop van tijd zie ik op de plaats van mijn START-knop op de Windows taakbalk een gekleurd vlak. Dit loopt door tot in het Start-menu waar eerst op zijn kant Windows 98 te lezen was. Ik gebruik Win98 SE en mijn Norton AVsignaleert geen virussen.

  Wat kan dit zijn en hoe kan ik dit oplossen. Bij voorbaat dank!
 • Het kan zijn dat je VGA kaart warm loopt na verloop van tijd, ook is het mogelijk dat jou beeldscherm zijn einde nadert, ik denk in ieder geval niet aan een virus ofzo.
 • Crosspost!
  http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=66564
 • [quote:2a2bf1356f="Lord MIDIan"]Mijn probleem is simpel, maar daarom niet minder vervelend. Na verloop van tijd zie ik op de plaats van mijn START-knop op de Windows taakbalk een gekleurd vlak. Dit loopt door tot in het Start-menu waar eerst op zijn kant Windows 98 te lezen was. Ik gebruik Win98 SE en mijn Norton AVsignaleert geen virussen.

  Wat kan dit zijn en hoe kan ik dit oplossen. Bij voorbaat dank![/quote:2a2bf1356f]

  Net zoals Getronics_dude zegt, het kan je grafische kaart zijn of je monitor, ik denk toch meer aan de monitor, probeer er eens een andere monitor op te zetten, signaleer je dit probleem weer, installeer eens nieuwe drivers voor je grafische kaart, misschien dat er een driver conflict is.
 • Als dat zo is lijkt me dat de rest van het scherm ook verkleurd. De monitor waar ik nu momenteel achter zit is ook aan het overlijden (alleen willen mijn ouders dat niet snappen). :evil: Maar ik heb het dan bij spellen dat alles verschrikkelijk donker wordt, en dat is dat het hele scherm en niet 1 bepaald gedeelte. Het kan wel zo zijn dat je videokaart of monitor een bepaalde kleur niet goed meer kan weergeven, probeer eens die kleur van je start in Paint ofzo te zetten en kijken of dat
  naar verloop van tijd ook veranderd.

  Succes, Michel.
 • [quote:43ec50ebf8="Boerke87"]Als dat zo is lijkt me dat de rest van het scherm ook verkleurd. De monitor waar ik nu momenteel achter zit is ook aan het overlijden (alleen willen mijn ouders dat niet snappen). :evil: Maar ik heb het dan bij spellen dat alles verschrikkelijk donker wordt, en dat is dat het hele scherm en niet 1 bepaald gedeelte. Het kan wel zo zijn dat je videokaart of monitor een bepaalde kleur niet goed meer kan weergeven, probeer eens die kleur van je start in Paint ofzo te zetten en kijken of dat
  naar verloop van tijd ook veranderd.

  Succes, Michel.[/quote:43ec50ebf8]

  Klopt, ik heb thuis een scherm van HP gehad, deze was 5 jaar oud en werd ook heel erg donker, niet alleen met spellen. Ik heb mijn ouders nu weten over tehalen om maar een nieuwe computer aan te schaffen maar toch vind ik het erg vreemd dat een monitor het jaar 5 jaar eigenlijk al begeven heeft of bezig is.
 • Ik weet niet hoe oud deze monitor is maar al zeker jaar, dus die dingen houden er vrij snel mee op. Daarbij komt ook nog dat deze computer 's morgens om 7 uur aangaat en 's avonds om 11 uur weer uit. En ik heb een hekel aan screensavers :) dus vaak staat die monitor ook nog de hele tijd aan totdat hij zichzelf uitschakeld. Dus dat bevordert de levensduur ook niet echt. Ik denk (weet eigenlijk wel zeker) dat de nieuwe monitoren niet veel langer mee zullen gaan dan de 'oude'.

  Dus misschien wordt het voor MIDIan ook tijd om een nieuwe monitor te kopen.

  Ik wil wel graag nog even weten wat voor videokaart en wat voor monitor je hebt (en hoe oud die zijn) voordat wel je naar de computerwinkel sturen. 8)

  edit: En met deze 'nuttige' reactie heb ik ook nog eens de status 'Ouwe rot' bereikt. :D
 • Reken er maar niet op dat het je beeldscherm is of je videokaart, dan merk je het wel met andere dingen. Vertrouw windoos nooit want daar zit (meestal) het probleem (helemaal omdat het het startmenu betreft). Met een nieuwe windoos install is het probleem echt wel verholpen. Aangezien het maar een heel klein probleempje is kan je misschien beter een update eroverheen gooien of kijken op de site van ms of er patches beschikbaar zijn voor dit probleem. Anders kan ik je aanraden nog even te wachten totdat windoos weer zo erg vervuilt is dat hij meer problemen gaat geven en de niewe install gerechtvaardigd is.
 • Zoals ik al zei (geld voor ons allen) dat we even op een reactie Lord hemzelf moeten wachten voordat we conclusies gaan trekken. Als monitor ook echt al enkele jaren oud is is het voor mij duidelijk.
 • jah das waar, maar reken er maar op dat het gewoon weer een windoos bug is. Een start menu staat niet echt bekend om zijn grafische kracht, als een 3d mark prima draait en gamez dan ligt dit gewoon aan windoos en hou je het probleem als je er een andere monitor aansluit.

  Ik heb 4 jaar geleden een 17 inch relysis gekocht voor 400 pieken. Het ding staat op de 7 uur slaap per dag na altijd aan en het is 1 van de weinig onderdelen van mijn pc die nooit problemen geeft. (leeftijd zegt niet zoveel, kwaliteit en veel mazzel is belangrijker)

  btw, congratz ouwe rot ;x
 • Das waar, dat is ook een van de redenen waarom ik bij mijn aankomende nieuwe PC ik minder ga letten op snelheid en meer op kwaliteit en stabiliteit. Ik kan het ook allebei doen maar omdat ik em helemaal zelf moet betalen (en 1700 euro voor iemand die 15 is zomaar eventjes bij elkaar sprokkelen is niet makkelijk) zou dat toch veel te duur worden. Ik was van plan een 19" monitor te kopen maar ik koop nu voor dat geld liever een hele goeie 17" monitor die wat langer meegaat.

  btw: dank je :wink:
 • en Lord MIDIan; heb je wat gehad aan al deze antwoorden? :wink:
 • Ik heb ook af en toe (meestal na een spel) dat mijn Start-knop "garbage is). Na een downgrade van mijn Nvidia drivers (volgens de specs van ja ja van RED DRAGON) was ie weg. :lol:
  noot : het was geen topic, ik had red dragon gevraagd welke versie het beste was voor de verschillende nvidia kaarten die ik thuis heb icm met windows98 se.
 • Ik heb een zelfde soort probleem gehad…bij mij kleurede de start-button rood en af en toe ging dit dooor tot een kwart van mijn scherm…na wat zoeken bleek het aan de monitor te liggen…ik heb deze week een nieuwe gekregen (garantie) en geen rode waas meer te bekennen…dus het lijkt me meer een hardware probleem dan een Windows probleem

  Greetz,
  Edge
 • ik heb het in win2000 na het spelen van classic winquake (quake 1 dus met een speciale windows versie)
  hij wordt dan voor een groot gedeelte blauw.
 • Dank voor al jullie inbreng en suggesties. Ik ga in eerste instantie voor de suggestie van Bosje, als ik er achter kan komen wat de juiste versie van de drivers is (ik heb een GeForce MX100/200). Als dat niet werkt kan ik een re-install van Windows98 overwegen. Nog even het volgende:

  - Ik heb een splinternieuwe 19'' monitor, daarvoor had ik een goede 14'' en had ik hetzelfde probleem. En andere monitor heb ik dus niet nodig!

  - dat de VGA-kaart warm wordt lijkt me ook onwaarschijnlijk. Soms kan ik 'm uren aan hebben staan zonder dat het zich voordoet.

  Iemand suggereerde een Viruscheck door Housecall.com. Is dat wel veilig? En betrouwbaar genoeg?
 • Dat ken ik want dat heb ik ook gehad met een Geforce 2 MX 200. Die deed het in PC1 prima. Toen daar een nieuwe kaart inkwam zette ik hem over naar PC2, en daar verkleurde de Start knop. Nieuwe Nvidia drivers geinstalleerd en het was verholpen. 't gekke was dat de driver die eerst op PC2 stond dezelfde was als die op PC1, en daar verkleurde de knop niet. Vaag! Maar een nieuwe driver hielp dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.