Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXP Professional idere keer activeren?

markbosch
6 antwoorden
 • Beste mensen,

  Is het nu zo dat telkens wanneer je WinXP opnieuw installeert je ook opnieuw moet activeren bij Microsoft?

  Het is namelijk zo:

  Ik ga een geheel nieuw systeem samenstellen, maar wil mijn huidige licentie van deze computer ook op die pc gebruiken, in ieder geval totdat het zaakje loopt. Daarna kan ik bijv. op de pc waar ik nu mee zit te werken ME installeren. Dit i.v.m. het (mogelijk) niet mogen gebruiken van 1 licentie op twee pc's.

  PS: ik heb dezelfde vraag ook voor Office XP Professional.

  En: ik heb gehoord dat er een file bestaat waardoor Windows en Office niet steeds om activering vragen.
 • die files zijn er idd en ga ik verder niet op in…
  Je moet idd elke keer opnieuw activeren na een installatie.

  Voor al dit soort vragen bekijk ff: www.microsoft.com
 • Nee, elke keer activeren is niet nodig:

  If you are in the habit of reformatting your hard disks on a
  routine basis, back up the Wpa.dbl file immediately after activation.
  Following a reformat restore it to it's proper location - this should be
  in the %SystemRoot%\System32 folder. You won't be asked to activate once
  that's back in that location.

  There is also a backup file, Wpa.bak, which should also be restored.

  So, if the underlying hardware is still the same, these files will help
  you avoid having to re-activate.
 • Dat klopt, maar dat geldt alleen als de PC min of meer hetzelfde blijft. Ik begrijp dat dat in dit geval niet zo is, omdat dezelfde licentie ook voor een andere PC moet worden gebruikt. Dat lukt tot 30 dagen, en daarna is het over en uit. Daar helpt wpa.dbl niet bij. Oftewel: dit is illegaal (maar da's misschien nog niet zo erg) en het werkt niet.
  Het zou zo kunnen zijn dat je gewoon kunt proberen om de nieuwe PC bij Microsoft te activeren. Microsoft doet de registratiegegevens na een bepaalde tijd weg en geeft dan probleemloos een nieuwe code voor de activatie van de nieuwe PC af. Da's wel legaal en volgens mij de enige juiste manier om dit op te lossen. Vraag is alleen hoelang geleden de eerste PC is geactiveerd.
 • Mijn nieuwe pc was na 4 maanden zo kapot, dat een nieuw moederbord, nieuw intern geheugen en een nieuwe harde schijf werden geinstalleerd. XP moest dus ook opnieuw worden geinstalleerd. Geen enkel probleem. Geen nieuwe activeringscode nodig.
  In een test (PCM 2001) van vorig jaar heb ik gelezen dat de auteurs 4x microsoft opbelden voor een nieuwe activeringscode omdat zij hun eigen pc zodanig hadden veranderd, dat opnieuw activeren nodig bleek. Telkens na korte uitleg, kregen de auteurs van microsoft een nieuwe activeringscode. De conclusie van het artikel was de eenvoud van het opbellen om een nieuwe code krijgen. Ik zou dus niet zoveel problemen verwachten. Als je verhaal aannemelijk is, krijg je een nieuwe activeringscode.
 • PCM kan dat gemakkelijk zeggen, consumentgericht denken is niet altijd hun sterkste punt. Ik vind het heel irri als ik voor 500 Euro een softwarepakket koop dat ik het dan telefonisch moet losschakelen om het te kunnen gebruiken. En zoals nu, ik verwacht ieder moment een nieuwe pc, dat ik mij dan ongerust moet maken of ik mijn Windows XP, Office XP, Visio 2002 licenties wel probleemloos over krijg naar die nieuwe pc. En waarom mag ik ze uberhaupt niet op 2 pc's installeren. Ook zal zo een nonzin. En dat ik de licentienummers met bijbehorende pc's in een spreadsheetje moet bijhouden om te weten welke XP code bij welke pc hoort. Allemaal dat soort klantonvriendelijkheid.

  Dat je gemakkelijk heractiveringscodes krijgt kan ook opzet zijn om iedereen aan het systeem te leren wennen, en dan straks de teugels aantrekken. Sinds de introductie van de Product Activering is de telefonische activeringsdesk al omgezet van een bemande post in een sprekende computer dus erg veel vertrouwen geeft me dat allemaal niet.

  Verder geldt inderdaad wat eerder ook al is gezegd, die files kun je inderdaad gebruiken om OP DEZELFDE pc bij herinstallaties een heractivering te voorkomen.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.