Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Xp - Hoe kan ik terug aan mijn systeemherstel.lnk geraken?

Anoniem
Passer
3 antwoorden
 • Begin al maar te lachen: ik modder af en toe wat aan en nu heb ik met Dos in mijn 'documents and settings' (met behulp van Dos) wat proberen op te kuisen, maar blijkbaar teveel weggedaan. :oops:
  'k was wel zo slim van vooraf een herstelpunt te maken,
  maar nu is mijn 'systeemherstel' nog wel in mijn startbalk te zien, maar de link zelf blijkt weg te zijn. Hij zoekt ernaar, maar kan hem niet vinden.
  Mogelijkheid 1: alleen de link is weg en dan zoek ik iemand die zo vriendelijk is mij de gegevens van die link toe te sturen zodat ik die link kan herstellen.
  Mogelijkheid 2: niet alleen de link is weg, maar ook wat erachter steekt (het 'doel' is misschien ook weg) Moest dit zo zijn, rest mij dan alleen van XP opnieuw te installeren (alhoewel alles nu voor een groot deel nog werkt!), of kan ik op een andere manier mijn vorig herstelpunt terugzetten?

  Ik probeerde al met F8 naar veilige modus te gaan en zo, maar telkens krijg ik dan de melding dat het beruchte Hal.dll niet in mijn System32 zou zitten, en daarop loop ik telkens strop …

  bedankt!

  Voor wie het misschien ook eens wilde proberen: wis met Dos dus niet je mappen 'default user' , Current User, … want dat veroorzaakt dus dit onheil. ( Mijn 'eigen naam'-user liet ik wel staan)
 • 'k ben al een stukje verder geraakt, maar sta nog voor vraagtekens:
  daarstraks kon ik (ook niet via F1 help en ondersteuning) aan systeemhertel geraken, maar na het opnieuw opstarten van mijn computer ging dit via die weg plots weer wel. (Bemerk dat ondertussen alles gewoon werkte: programma's, spellen,…)
  Dus deed ik vol geloof een systeemherstel en dacht dat het daarmee opgelost zou zijn, maar nog steeds is mijn startmenu niet het oude: verschillende links (o.a. systeemherstel) komen niet in beeld. Een boel kan ik natuurlijk zelf opnieuw aanmaken, maar niet de systeemherstel.lnk want ik weet niet welke *.exe (of wat dan ook) dit systeemherstel opstart.

  Graag toch nog wat hulp uit een of andere hoek!
 • Bij mij maak ik gebruik [NL-versie XP] van %SystemRoot%\System32\restore\rstrui.exe

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.