Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe melding uitschakelen van onvoldoende schijfruimte in XP?

8 antwoorden
  • Ik heb een HD van 5GB die ik gebruik als backupHD. Ik heb die bijna helemaal vol staan (+/- 20Mb vrij). Nu laat Windows XP Pro de hele tijd een melding opfloepen dat er onvoldoende schijfruimte is en dat schijopruiming moet uitgevoerd worden. Hoe zet men deze vervelende melding uit?
  • Hoe groot is je backup?
  • Gewoon losse documenten. Ik heb geen backupprogramma gebruikt. Er zitten een eindwerkverhandeling in die veel plaats in neemt.
  • Heb je al een geprobeerd met schijfcompressie, ik namelijk dat je de melding niet wegkrijgt. (althans zonder ruimte te maken)
  • Je kan het uitschakelen met tweakui voor xp. Ga naar de optie taskbar en haal het vinkje weg bij warn when low on disk space .
  • Mijn god, eindelijk. Wat heeft die klootzakken van Microsoft in godsnaam bezield om die klotewaarschuwing niet eenvoudig uitschakelbaar te maken. Alsof het ze geld kost als je de volle capaciteit van een partitie wilt benutten. Ik kan me zo kwaad maken over dit soort flauwekul (en dat ben ik nu dus ook). :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Enfin, het is nu opgelost.
  • De melding die je krijgt is wel uitschakelbaar maar ook in te stellen (bijvoorbeeld bij hoeveel ruimte ie een waarschuwing geeft). Ga hiervoor naar Verkenner, selecteer harde schijf, ga met rechtermuisklik naar Properties, tabblad Quota en daar kan je alle instellingen regelen.
  • Het tabblad Quotas heeft met de DiskFull melding helemaal niks te maken. Dat is voor het toewijzen van diskspace aan gebruikers. De melding is eenvoudig uit te zetten in het Register door het aanmaken van een DiskSpaceThreshold sleutel. Zie hier: http://www.winguides.com/registry/display.php/52 EDIT: Turn off the low disk space notification: Start regedit, expand HKEY_CURRENT_USER and in Software – Microsoft – Windows – CurrentVersion – Policies - Explorer, and set the value of NoLowDiskSpaceChecks to DWORD = 1. (This modification requires a logoff or reboot to work)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.