Vraag & Antwoord

OS Windows

XP: hal.dll ontbrekend of beschadigd - opstartproblemen!

4 antwoorden
  • Ik had daarstraks wat aangemodderd in mijn documents en settings (zie aparte thread). Op zeker ogenblik meldde ik windows af en liet hem terug opstarten en kreeg de vermelding van de titel (hal.dll ...) Terug opstarten: gaf hetzelfde Even later startte hij dan toch gewoon terug op, maar nadien was het weer hetzelfde. Ten einde raad besloot ik XP opnieuw te installeren op dezelfde partitie. hij meldde dat hij de oude windows ging verwijderen en de nieuwe aanbrengen.So far so good. Einde installatie, alles gelukt... tot ik opnieuw moest opstarten omdat ik mijn toetsenbordinstellingen had moeten wijzigen. Dan was het weer hetzelfde! (dus na een nieuwe windowsinstallatie!) Nu ben ik terug opgestart van mijn CDrom, heb dan maar eerst mijn C opnieuw geformateerd en ben bezig opnieuw XP te installeren... (ik zend dit bericht vanaf een ander computer) Heeft iemand een verklaring of een hint? Want wat als straks blijkt dat hij dezelfde ziekte nog zou hebben? thnkx ('t kan wel even duren voor ik op jullie antwoord reageer, want ik ga terug naar mijn eigen computer)
  • Naar mijn ervaring komt deze foutmelding voornamelijk wanneer er in de [b:e56f0747ba]boot.ini[/b:e56f0747ba] een onjuiste vermelding van de locatie van deze HAL.DLL staat. Oftewel er verwijzing naar de systeemmap (normaal is deze: [b:e56f0747ba]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft...enz"[/b:e56f0747ba]. De vraag is dan natuurlijk hoe dat komt, en die vraag kan ik natuurlijk zo ook niet beantwoorden. Maak in elk geval even een kopie van dit bestand, zodat je het zo nodig terug kan zetten.
  • oh, oh, oh : dom, dom, dom :oops: :oops: :oops: om opnieuw te installeren had ik in mijn bios als eerste opstart mijn cdrom gekozen en na de installatie had ik mijn cdrom gewoon verwijderd. Logisch dat hij de opstartbestanden niet kon vinden! Dus in bios eerst laten zoeken op de HD , dan op cdrom enz. en nu start hij natuurlijk gewoon op! Sorry Bedankt Binary voor je antwoord!
  • Ik troost je: Ik heb deze fout ook ooit eens gemaakt met alle gevolgen van dien. Voel je niet schuldig, hier leer je van. Zelfs een systeembeheerder zoals ik maakte deze fout :o :oops:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.