Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows2000 SP3 is uit

Bill Gates
31 antwoorden
 • Kijk op downloads.microsoft.com/downloads.

  Download eerst de Express Installation. dit inspecteert je systeem eerst zodat onnodige onderdelen niet gedownload worden.

  Is een zware download (124mb) dus weet waar je aan begint met je telefoonlijn ;)
 • Ik draai hem nu 2 dagen, maar het downloaden was een ramp. Ik heb het bestand iets van 6 keer moeten downloaden voordat ie niet corrupt meer was. Maar het werkt wel aardig, het is nu eindelijk mogelijk om zelf te bepalen of je Outlook Express, Internet Explorer etc wel wil en je kan ze dus ook deïnstalleren. Je kunt ook nog wat instellingen doen qua default browser, mediaplayer enzo (te vinden in het add
  emove software panel in het configuratiescherm)

  Houdt er trouwens wel rekening mee, dat de licentie voorwaarden voor dit Servicepack drastisch gewijzigd zijn, je moet nu accoord gaan met het feit dat Microsoft allerlei info (je serial, andere geïnstalleerde software etc etc) meestuurd met de automatische update…

  Al met al ben ik tevreden, maar als je geen legale Windows 2000 hebt, zal het wel een ander verhaal worden ;)
 • Oei :oops: :oops:
 • [quote:7a24d319bf="Wiep Corbier"]Oei[/quote:7a24d319bf]Tja, dan moet je maar dokken heh? ;)

  Zie: http://www.tweakers.net/nieuws/22772 en http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=21033
 • [quote:40b955cade="Bill Gates"][quote:40b955cade="Wiep Corbier"]Oei[/quote:40b955cade]Tja, dan moet je maar dokken heh? ;)

  Zie: http://www.tweakers.net/nieuws/22772 en http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=21033[/quote:40b955cade]

  Tja, het was of een nieuwe BMW of Windows2000 Advanced Server.
  En een BMW kun je niet ff kopiëren 8)
 • Je zou ook iets anders kunnen nemen als je Win2KAS niet kan betalen…

  Ow nog wat: alleen de UK versie van het servicepack is uit, de Nederlandse zal over een aantal weken ook wel beschikbaar zijn…
 • [quote:64db37b1ed]Je zou ook iets anders kunnen nemen als je Win2KAS niet kan betalen[/quote:64db37b1ed]

  Zoals Linux?

  Wil ik ook wel eens proberen op mijn derde computer.

  Maarja, dan moet ik geloof ik voor elk schroefje een driver installeren! Toch?

  Wel veel werk hoor.
 • [quote:fc18f70d86="Wiep Corbier"]Zoals Linux?

  Wil ik ook wel eens proberen op mijn derde computer.

  Maarja, dan moet ik geloof ik voor elk schroefje een driver installeren! Toch?[/quote:fc18f70d86]Dat is een veelgehoord, totaal onzinning argument (no offense ;)). Tegenwoordig ondersteunt Linux meer hardware dan Windows, en ook wordt vrijwel alles (tenzij je van die exotische hardware hebt ;)) standaard herkent. Probleem is wellicht dat je voor een server geen GUI nodig hebt en dus zelf programma's aan de hand van het configuratiebestand moet instellen, maar dat is allemaal uitstekend gedocumenteerd natuurlijk…

  Maar goed, we dwalen (zoals gewoonlijk) af….
 • Linux is lang niet meer zo gebruiksonvriendelijk als je denkt hoor. Tegenwoordig is het een volwaardig desktopsysteem, met een installatieprocedure die zo simpel is, dat het gemiddelde MS-konijn het ook kan. Maar da's off topic.

  Het is sowieso verstandig om die automatic update-functie uit te zetten, of je nu een legale of illegale versie hebt. Zo heb je nog een beetje in de hand welke updates je installeert, tenslotte kan het ook om drivers gaan en dat kan vervelende gevolgen hebben (zoals een vriend van me onlangs moest ervaren met XP).
 • Nou afdwalen…lijkt me toch goed in dit geval.

  Mocht men nu toch de kriebels krijgen dan weet men nu ook weer eens wat het alternatief is.

  Ik ga in ieder geval eens ff kijken naar dat Linux.
 • Zeker doen! De laatste versies zijn erg goed en KDE3 een beauty. Geen vergelijk meer met de 6 CD's Slackware die ik rond 1988 voor 15 piek op de universiteit kocht en die me alleen al een dag kosten om via een vage imagetool de bootdiskettes te maken. En ja, toen had ik een prompt…..

  groetjes Ed
 • [quote:897d620997="Edmond Varwijk"]Zeker doen! De laatste versies zijn erg goed en KDE3 een beauty.[/quote:897d620997]KDE3.1 is nog beter ;) Die ben ik nu aan het compilen, maar daar had ik wel de "steun" bij nodig van de Gentoo KDE-developer. Die overigens binnen een kwartier terug mailde met een oplossing (die hij binnen een uur op zijn site had staan, zie hier en hij gaf mij nog de credits ook (check de changelog maar ;))). Wat dat betreft kan Microsoft hier nog iets van leren, eer je daar iemand te pakken hebt (en zeker in het weekend) :roll:
 • Ik kom anders nergens "Thanxs to Bill Gates" tegen en dat zou me ook zeer verbazen!! 8)

  groetjes Ed
 • [quote:dd1f273888="Edmond Varwijk"]Ik kom anders nergens "Thanxs to Bill Gates" tegen en dat zou me ook zeer verbazen!! 8) [/quote:dd1f273888]Misschien staat m'n echte naam er wel (of wist je nog niet dat Bill Gates een uit de hand gelopen nickname was ;))? ;)
 • [quote:ab04036a10="Edmond Varwijk"]Zeker doen! De laatste versies zijn erg goed en KDE3 een beauty. Geen vergelijk meer met de 6 CD's Slackware die ik rond 1988 voor 15 piek op de universiteit kocht en die me alleen al een dag kosten om via een vage imagetool de bootdiskettes te maken. En ja, toen had ik een prompt…..

  groetjes Ed[/quote:ab04036a10]1988, da's knap… Linus begon pas in 1991 met z'n kernel… :wink:
 • Euh.. "was dat ?"
  Ben begonnen met W'95 toen '98…'98 se…ME… en nu XP Pro.
  Misschien mis ik iets…
 • [quote:862de1288e="@l"]Misschien mis ik iets…[/quote:862de1288e]Ik mis ook iets: een duidelijke uitleg van wat je in vredesnaam bedoeld ;)
 • [quote:fb64a72e15="Bill Gates"]Al met al ben ik tevreden, maar als je geen legale Windows 2000 hebt, zal het wel een ander verhaal worden ;)[/quote:fb64a72e15]

  Wat is hiervan trouwens de achtergrond. Nu heb ik alleen een legale Windows 2000 maar zit er iets van Product Activering in de SP dan? Niet in de beta die ik zag.

  groetjes Edmond
 • [quote:dde22dc644="Edmond Varwijk"]Wat is hiervan trouwens de achtergrond. Nu heb ik alleen een legale Windows 2000 maar zit er iets van Product Activering in de SP dan? Niet in de beta die ik zag.[/quote:dde22dc644]Nee, je gaat nu accoord met de nieuwe voorwaarden (als je hem installeerd) waarin staat dat er als je gaat updaten je allerlei info mee stuurt, waaronder je serial. Het zou dus kunnen zijn dat Microsoft hier iets mee van plan is of zo…
 • [quote:69212f8d0a]Tja, het was of een nieuwe BMW of Windows2000 Advanced Server.
  En een BMW kun je niet ff kopiëren 8)[/quote:69212f8d0a]
  Als ik als o.a. systeembeheerder elke Windows/Office/enz versie legaal zou moeten kopen, om te kijken wat het is, ben ik erg veel geld kwijt (minstens 4000 euro per jaar).
  Software, zowel proffesioneel als games, zijn veel te duur.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.