Vraag & Antwoord

OS Windows

verwisselen harde schijven

6 antwoorden
  • Mijn c-schijf is volgelopen. Regelmatig opschonen heeft een tijdelijk effect. Omdat ik twee schijven heb, namelijk de C met 1,99 Gb en een D met 14,1 Gb, wil ik de schijven verwisselen. Hoe doe ik dat het beste?
  • Het makkelijkste is om alle geinstalleerde software van de c-schijf te deinstalleren en opnieuw installeren op de D-schijf.
  • Betekent dat dat ik na format c: en format d:, wat ik van plan ben, W98SE kan installeren op de d-schijf. Levert dat later geen problemen op?
  • 1.maak een backup van alle belangrijke data 2.gebruik een van de volgende producten : Powerquest Drive Image Powerquest Paritition Magic Deze producten kunnen een kopie van je 2GB schrijf maken en deze op de 14 GB schijf plaatsen hierna kun de ''resize'' optie gebruiken om de C: Parititie groter te maken Als alles gelukt is kan je de twee schrijven verwisselen : 14 GB Primary IDE 2 GB Seconde IDE Vergeet niet de pinetje's aan de achter kant van de hardeschijf aan te passen ,als beide hardeschrijven aan 1 IDE kabel zitten
  • Sla je data op... of op diskette-cd-cd.rw.( of je c schijf) Is dit gedaan, verwissel je schijven...(koppel je data schijf los) doe een fdisk ,als je meer partities wil, maak ze dan nu... (Fdisk) zet je O.S. er-op... succes
  • Zijn het uberhaupt 2 schijven? of zijn het 2 partities op 1 schijf?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.