Vraag & Antwoord

OS Windows

tweede besturingssysteem verwijdern

8 antwoorden
  • Computer gecrcashe kon alleen nogg srten door dos 6 te installeren . hierna win 98 geinstallerd en op een tweede partitie win xp geinstalleerd nu wil ik eigenllijk win 98 + dos verweijderen van de partiie c hoe moet ik dit doen. ik wil de c schijf wwel handmatig formateren en in de boot de regel c:\windows verwijderen maar ben bang dat alles dan weer in de puin loopt.
  • allereerst, beschik je over partition magic7.0Pro? zo ja, easy, zo nee, a hell of a job! :lol:
  • Hoeft niet zo moeilijk te zijn. Je moet vooral de C: partitie niet formatteren, ook alle XP bootfiles staan daar op. Wis gewoon alle 98 zooi op de C: schijf, zoals de windows map, Mijn documenten, de program files van 98, enz. Vervolgens pas je je boot.ini aan, je zorgt ervoor dat XP standaard is, en dat de verwijzing naar 98 weg is.
  • [quote:583e84731c="Steve"]Hoeft niet zo moeilijk te zijn. Je moet vooral de C: partitie niet formatteren, ook alle XP bootfiles staan daar op. Wis gewoon alle 98 zooi op de C: schijf, zoals de windows map, Mijn documenten, de program files van 98, enz. Vervolgens pas je je boot.ini aan, je zorgt ervoor dat XP standaard is, en dat de verwijzing naar 98 weg is.[/quote:583e84731c] dit kan idd ja, maar ik zou er toch een leuke format tussen draaien om de partitie weer lekker fris te krijgen. en met Partition Magic doel ik op de functie "copy partition" of desnoods alleen de schijfletters aanpassen.
  • Begrijp ik het goed dat je de map c:\windows wil verwijderen? Dit kan als volgt: Maak een bootdisk aan. Haal van een andere computer het programma deltree.exe (word bij windows geinstalleerd). Zet dit bestand op de diskette. Boot vanaf die diskette en vul het volgende commando in: "deltree x:\windows" :roll:
  • Kan ook gewoon in XP....
  • Ik zou je een mail sturen, maar doe het maar ff zo dan hebben meerdere er wat aan. *-installeer Partition Magic Pro7.0 in WinXp *-maak mbv PM een partitie(NTFS/FAT32) aan en re-install PM daarop. *-maak de 2 repairdisks aan in via menustart>PM>... *-reboot in Xp en kijk bij eigenschappen deze computer>geavanceerd>opstartherstelinstell: of standaard bootten op Xp staat. *-ga met de verkenner naar partitie c en verwijder windows,doc,prog.files ed.(niet formatteren) *-kijk of hij bootten wil. *-dan mbv copy partitions in PM de Xp partitie op de c plaatsen. Heb dit nog nooit gedaan vanuit een niet c-partitie, t'is dan ook puur theoretisch, maar zolang je c niet formatteerd moet het goed gaan. Desnoods aan einde boot.ini checken. Dit alles kan helemaal fout gaan, dus: misschien iemand hier nog een aanvulling op? / Tip?
  • Na veel proberen is alles weer voormekaar heb het volgend gedaan. wel zeer omslachtig maar alles wert nu: toch weer dos 6 geinstalleerd met fdisk van dos 6 lange partitie gemaakt format c: winxp via bios opgestart van cd Partities gemaakt voor winxp 15 gb en 1 partitie van 8 gb en 1 van 32 gb winxp geinstalleerd en met schijfbeheer partitie geformateerd naar nfts disks en geformateerd ben 4 uur bezig geweest maar ben inmiddels weer online met andere woorden gooi nooit je oude dos disks weg

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.