Vraag & Antwoord

OS Windows

Nogmaals DualBoot Win98 & WinXP!!!!!!!!!!!

3 antwoorden
  • Hallo forumlezers. Ik heb al veel vragen en reakties over dit fenomeen doorgelezen alleen kom ik er zelf nog niet uit met mijn eigen PC. Wat ik wil is het volgende: Een systeem met Win98 en WinXP en Data op één HD. Dus: C: Windows_98 (primary partitie & hidden voor D:WinXP) D: Windows_XP (primary partitie & hidden voor C:Win98) E: Data (logische partitie) Ik heb (had) nu C: win98 (primary FAT32) D: winXP (logische FAT32) E: data (extended in de logische FAT32) Hierdoor kon ik op beide besturingssytemen het andere OS ook zien, hierna had ik met PQ-magic 6.0 op de Win98 schijf de WinXP als hidden gemarkeert en dan wil deze niet meer opstarten, melding over "checkpoint niet kunnen vinden". Het terugzetten is ook niet meer gelukt, krijg dan na het opstartscherm de melding "de indeling van het eindpunt is ongeldig". Kan nu alleen nog Win98 opstarten. Aan de boot.ini is niets gewijzigd volgens mij. Deze procedure heb ik al meerdere keren uitgevoerd, soms iets gewijzigd, alles zonder resultaat. Wie helpt mij met dit probleem. Mvg, Frans.
  • Deel je schijf in zoals je eerder gedaan had: 1 primaire partitie voor Windows 98 1 logische partitie met daarin 1 drive D: en een Drive E: Installeer Windows 98. Installeer Partition Magic en mak van drive D: een primaire partitie. Installeer daarna (opstarten vanaf CD-ROM) XP op de nieuwe primaire partitie. Nu kunnen de beide besturingssystemen wel je data-partitie zien. Deze heet in beide gevallen D: De beide besturingssystemen kunnen elkaar niet zien, omdat er maar 1 primaire partitie actief is. Via Partition Magic zou je dat weer aan kunnen passen. Succes.
  • Ik heb vorige week mijn sys dual boot gemaakt. Win Xp en 98Se. Ik denk dat je je hd beter niet met Pq Pm kan delen,maar gewoon met behulp van een opstartdiskette van windows. Heb het zelf met een opstartdiskette van me gedaan. Alleen moet je zorgen dat je eerst Win 98 erop zet,op de c partitie dus. En eerst moet je de partities formatteren. De c partitie als Fat32 en de d partitie als NTFS. Dit kun je doen met de Xp cd rom. Moet je wel in je bios instellen dat je cdrom drive als eerste station opgestart wordt. S6.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.