Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

startup en autoexec.bat ??

tiptop
5 antwoorden
 • Heb twee vragen
  1) via systeem conf..scherm..utilities…startup. In de laatste staan meerdere precies dezelfde regels..hoe kan ik deze hieruit verwijderen..?
  2) in autoexec.bat staat:
  @ ifexist c:\ldclean.bat call c:\ldclean.bat
  @ if exist c:\ldclean.bat del c:\ldclean.bat
  wat doen deze en hebben ze nog een functie, en hoe kan ik ze verwijderen..
  bedankt…
 • Voor je eerste vraag: Welke versie van Windows heb je?

  Mbt autoexec.bat:
  De regels in de autoexec.bat verwijzen naar een .bat bestand ldclean.bat dat in de root van C: staat. Zonder de inhoud van dat bestand is het moeilijk te beoordelen of deze regels er wel moeten staan.
  Ik ga er even van uit dat het ontbreken van de spatie in de eerste regel tussen IF en EXIST een typo is.

  Je kunt natuurlijk altijd REM voor die regels zetten en kijken wat er gebeurt. De regels worden dan overgeslagen.
  Het lijken mij echter regels van een virusscanner of iets dergelijks. Waarschijnlijk is die 2 keer geinstalleerd, zodat waarschijnlijk met 1 regel volstaan kan worden.
 • Ik heb windows 98 SE

  Mbt autoexec.bat:
  het is inderdaad een typefout…maar de beide regels zijn wel verschillend (call en del)!…en kan het bestand ldclean.bat met zoeken niet vinden..ws komt het van Thecleaner die ik had geinstalleerd..
  bedankt..
 • Sorry, niet goed gelezen. De tweede regel verwijderd inderdaad het bestand van C:, zodat deze regels geen effect meer zullen hebben.
  Je autoexec.bat kan je aanpassen met het programma kladblok of notepad.

  Op mijn computer met W98SE vindt ik niet zoiets als Utilities, maar ik denk dat Startup bij jou overeenkomt met de folder Startup (of Opstarten) die je vindt onder de knop Start in de folder Programs (of Programma's). Deze kan je wijzigen door met de rechter muisknop te drukken op de taakbalk, te kiezen voor Properties, het tabblad Programs in menu startup en daar te kiezen voor Advanced (of Geavanceerd). In de verkenner kan je in de folder Programs de folder Startup vinden. Als je die opent, kan je de dubbele iconen verwijderen. Als dit niet is wat je bedoelt, probeer dan eens precies te beschrijven waar je de betreffende regels vindt.
  Geef ook even de taal aan waarin je standaard werkt. Mogelijk zit daar een verschil met mijn versie.
 • Heb win 98se. En de plaats waar de 'dubbele' regels staan: start..>uitvoeren..>msconfig…>startup…In de laatste staan ze. Hoe kan ik hier dezelfde regels verwijderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.