Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

de consumentenlot (SP1-WinXp)

Zocor
31 antwoorden
 • [b:039ed068f3]Hier een leuk vooruitzichtje mbt SP1 voor WinXp users:[/b:039ed068f3]
  [i:039ed068f3](vele zullen dit inmiddels al weten, anderen krijgen nu jeuk :lol: )[/i:039ed068f3]

  [u:039ed068f3]Upgrade voor Windows XP:[/u:039ed068f3]
  In augustus komt Microsoft waarschijnlijk met service pack 1 voor Windows XP. Hierin zijn naast uitbreidingen en correcties van fouten ook enkele veranderingen aangebracht naar aanleiding van de antitrust-rechtszaak. Internet Explorer, Windows Media Player, Outlook Express en de Windows Messenger kunnen bijvoorbeeld verborgen worden.
  Het servicepack zal kunnen worden gedownload, maar gezien de omvang (circa 125 Mb) kunnen gebruikers deze ook op cd aanvragen. Je moet dan wel als gebruiker bij Microsoft geregistreerd staan.

  [u:039ed068f3]Microsoft in de aanval met productactivering:[/u:039ed068f3]
  Microsoft zal voor wat betreft de activering van Windows XP na de installatie van Service Pack 1 een agressiever beleid gaan voeren. In een e- mailbericht aan WinBeta.org maakt Allen Nieman, bij Microsoft verantwoordelijk voor de licentietechnologieën, duidelijk wat de gebruiker kan verwachten nadat hij of zij SP1 voor Windows XP heeft geïnstalleerd.

  Iedere legale gebruiker van Windows XP zal na het installeren van Service Pack 1 zal zijn versie opnieuw moeten activeren via het internet of telefonisch. Verder zullen gebruikers die een enkelvoudige Windows XP licentie op twee of meerdere systemen gebruiken voor elke computer waarop zij SP1 willen installeren een nieuwe versie moeten kopen. Doen zij dit niet binnen drie dagen na de installatie van SP1, dan zal het systeem niet meer werken.

  Eerder was al bekend dat Service Pack 1 voor Windows XP niet geïnstalleerd zal kunnen worden op versies van Windows XP die niet legaal gekocht zijn. Begrijpelijk is dat Microsoft er alles aan doet om illegale versies van Windows XP te bestrijden. We vinden het echter jammer dat de rechtschapen gebruiker daar weer eens de dupe van moet zijn. Het activeren van Windows XP is een fluitje van een cent maar zal door de lagele gebruikers toch als irritant ervaren worden.

  (breekpunt.nl)

  //;
  t'is pure chantage [img:039ed068f3]http://crapforum2.caveo.nl/images/smilies/frusty.gif[/img:039ed068f3]
 • Ik snap nooit waarom mensen zich druk maken om die productactivering. Als je hem legaal gekocht hebt is er toch niks aan de hand? Dat registeren is een kwestie van op een knopje drukken en gaan.
  Ik snap _absoluut_ niet wat dit met chantage te maken heeft.

  Disclaimer: ik heb geen Windows XP ;)
 • :lol: LOL :lol: je hebt gelijk Bill, dat activeren is geen punt zolang jeje maar aan de regels houd.
  Waar het mij om gaat is vooral om de verhouding prijs/user-rights, zeg zelf, de trouwe buyer met 1 gekochte windowsXp op meerdere pc's zullen het nu nog moeilijker krijgen…

  Dat Microsoft z'n produkten tegen die berg(want dat zijn er wel wat)illegale users beschermd snap ik wel, dat wel, maar t'is wel erg het vastzetten en beperken van de consument z'n gebruiksgemak en dat zuigt in combo met de opgedragen dominantie van M$ wel hard. :(

  Echter wel een positief ding aan SP1 is dat M$ hun beloftes nu waar zal moeten maken en een deel van de dominantie in moet leveren :P
 • [quote:dd3538a26c="Martijn Verstappen"]zeg zelf, de trouwe buyer met 1 gekochte windowsXp op meerdere pc's zullen het nu nog moeilijker krijgen… [/quote:dd3538a26c]Vast, maar vergeet niet dat die "trouwe buyer" gewoon illegaal bezig is. Dat staat vast.
 • [quote:11e9f092ed="Bill Gates"]Vast, maar vergeet niet dat die "trouwe buyer" gewoon illegaal bezig is. Dat staat vast.[/quote:11e9f092ed]

  daar moet ik je weer gelijk in geven. Is alweer een regel die ons in de maag gesplitst is :cry: jammer, t'ken allemaal anders, vrije concurentie bv… (weltruste :wink: )
 • Een note voor de non-actvated WinXp users:
  zet je auto-update uit, anders is je windows 3 dagen na update foetsie
  :lol:
 • voor de mensen die Bill Gates(de echte he, dus niet onze al goed functionerende MOD Bill :wink: ) net als ik willen neerschieten, hier kan het:

  www.shoot-it.org/

  en omdat verder niemand reageerd mag er van mij een slot op…
 • Ach…gewoon open laten. Velen zijn op vakantie en hebben misschien later wel een reactie.

  Thks
 • Zal ik ook eens wat leuks vertellen:

  Er gaan op internet geruchten rond dat Microschoft de product activatie wil afschaffen omdat het allemaal veel te veel kosten met zich meebrengt.
  Tja, het zijn natuurlijk geruchten. De toekomst zal het leren.

  Even een leuke link naar de volgende versie van windows:
  http://www.winsupersite.com/showcase/longhorn_preview.asp
 • [quote:b33298d99f="Martijn Verstappen"]Internet Explorer, Windows Media Player, Outlook Express en de Windows Messenger kunnen bijvoorbeeld verborgen worden.[/quote:b33298d99f]

  Wat houd dat precies in? Als die programma's verdwijnen dan is beter om SP1 niet te installeren, of zie ik dat verkeerd?
 • Nee, het betekent dat je de mogelijkheid krijgt om al die progamma's te deïnstalleren (of te verbergen). Ze verdwijnen dus niet automatisch.
 • [quote:7045b11e9e="George W. Bush"]Wat houd dat precies in? Als die programma's verdwijnen dan is beter om SP1 niet te installeren, of zie ik dat verkeerd?[/quote:7045b11e9e]Ze verdwijnen niet, maar (kunnen) worden verborgen, maar ik ben het op zich met je eens.
  Maar er zijn altijd mensen die denken dat IE en OE zo verschikkelijk slecht en onbeveiligd zijn, dat die gelijk een ander pakket er op zetten. Het valt allemaal best wel mee, als je af en toe een update haalt.
 • Programma's deinstalleren zoals jullie dat noemen, betekent naar mijn idee dat ze van je schijf worden gewist. Anders moet er staan na het installeren van SP1 heb je de mogelijkheid om de programma's alsnog handmatig te verwijderen. Ik mag hopen dat SP1 de programma's IE, MediaPlayer, etc. niet automatisch doet verdwijnen.

  Of moet ik begrijpen dat SP1 niets anders is dan een 'upgrading' en bij mij de hier voorgenoemde programma's ongemoeid laat.
 • [quote:09dfc9dcbc="Robertnl"]
  Of moet ik begrijpen dat SP1 niets anders is dan een 'upgrading' en bij mij de hier voorgenoemde programma's ongemoeid laat.[/quote:09dfc9dcbc]

  idd een upgradepakket van alles tot nog toe met daarbij ook een upgrade voor de mogelijkheid programma's via de normale weg te verwijderen.
 • Product-activatie kost nu misschien geen moeite (alhoewel : je moet of internet of een telefoonverbinding hebben) … maar het is m.i. wel een overbodige handeling voor iets dat je al gekocht hebt.

  En wat gebeurd er als ik over een jaar of 3-5 het spul moet installeren op een oude pc ? *beep* this service is no longer supported … (*)
  Daar sta je dan met je oude pc. Geen manier om het ding werkend te krijgen zonder illegaal bezig te zijn. En dat alles voor iets dat door de warez-dudes binnen 5 minuten voor release was gebroken ?

  // —
  Als het goed is krijg je de optie om de icoontjes van je desktop e.d. te verwijderen … dit als gevolg van een van de rechtzaken die M$ heeft verloren. De troep blijft dus wel nog op je schijf staan …

  [quote:5eabbcc9a3]
  Maar er zijn altijd mensen die denken dat IE en OE zo verschikkelijk slecht en onbeveiligd zijn, dat die gelijk een ander pakket er op zetten. Het valt allemaal best wel mee, als je af en toe een update haalt.
  [/quote:5eabbcc9a3]
  laatst werd er anders wel weer een lek in IE bekend (het is mogelijk de communicatie met een beveiligde server te onderscheppen) waar (a) MS nog steeds geen oplossing voor heeft en (b) andere browsers zoals Opera geen last van hadden. M.i. toch iets dat M$ weer eens veel te lang laat zitten …

  // ————–
  Overigens :
  per 1 september kun je geen nieuwe pc zonder een (Windows) OS meer kopen …
  (bron).
  Probleem : ken jij een winkelier die Linux of een ander OS standaard durft te leveren ?

  (*) en denk maar niet 'dat gebeurt niet' …
  Probeer de 'Windows update'-functie van Win98SE maar eens uit …
  Die van mij funtioneert niet meer.
 • [quote:293321ebbb="JaFO"]Product-activatie kost nu misschien geen moeite (alhoewel : je moet of internet of een telefoonverbinding hebben) … maar het is m.i. wel een overbodige handeling voor iets dat je al gekocht hebt.

  En wat gebeurd er als ik over een jaar of 3-5 het spul moet installeren op een oude pc ? *beep* this service is no longer supported … (*)
  Daar sta je dan met je oude pc. Geen manier om het ding werkend te krijgen zonder illegaal bezig te zijn.
  [/quote:293321ebbb]

  hoe en wanneer weet ik niet maar je kunt een WinXp-SP1cd op gestuurd krijgen als je je Windows-activatiecode doorgeeft.(lees post1)
  Zal daar is info over in probberen te krijgen…
 • [quote:7166ec0657]Probeer de 'Windows update'-functie van Win98SE maar eens uit … Die van mij funtioneert niet meer.[/quote:7166ec0657]

  Die van mij nog wel. Wie weet waar een compleet (zip) bestand is te downloaden met daarin alle updates van Windows 98SE-NL? Dat is namelijk veel handiger dan al die losse bestanden te downloaden.

  Voor mensen die Windows XP hebben en waarbij hij zonder problemen draaid hoef je niet perse SP-1 te installeren. Als je alle losse updates installeerd ben je er ook en krijg je (waarschijnlijk) geen melding.
 • Is dit http://www.computerpech.nl/index.php?page=shownews&item=96 voor sommigen misschien al een troost? :lol:
 • Zekers, deze gekraakte versie zal ongetwijfelt via de "bekende" sites te downloaden zijn.

  Maar gezien een eerdere post, waarom updaten als de boel lekker draait.
  Updaten kan ook achteruitgang betekenen.
 • [quote:c52eb8f907="JaFO"]Overigens : per 1 september kun je geen nieuwe pc zonder een (Windows) OS meer kopen … Probleem : ken jij een winkelier die Linux of een ander OS standaard durft te leveren ?[/quote:c52eb8f907]

  Persoonlijk vind ik dit een hele treurige, die overigens al langere tijd bestaat. Zie bij Dell maar eens een notebook te kopen zonder verplichte Windows. EN dan krijg je ook nog een BIOS gelockte versie ook nog. Dat heb ik nu al tweemaal meegemaakt en ik word daar erg treurig van.

  De hele argumentatie is ook zo vaag. Microsoft zegt dat het verkopen van een pc zonder OS uitlokken van illegaliteit is. Wat een crap. Alsof ik niet die software al in de kast kan hebben staan. Alsof software niet veel langer mee kan gaan dan hardware. Dat de NMA en andere zelfbenoemde en niet-half-zoals-het-zou-moeten-functioneren-functionerende marktbeschermers hier niets aan doen, echt triest.

  groetjes Ed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.