Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

W32.Kitro.C.Worm verwijderen

Ben Jonson
4 antwoorden
 • Leuk, een kantoor waar virusscannen niet gereguleerd is :-? . Compu begon vreemd gedrag te vertonen, dus toch maar virusscanner geinstalleerd (Norton AV gedownload) en inderdaad blijkt w32.kitro.c.worm alom vertegenwoordigd. Besmette files op 1 na verwijderd (allemaal *.cpl), vervolgens de handleiding op http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.kitro.c.worm.html gevolgd en de registry bijgewerkt. Blijf ik met 1 probleem zitten: ikzelf noch Norton krijg het laatste besmette bestand (AgeofEmpires2_Crack.cpl) verwijderd uit de root. Hoe krijg ik dit voor elkaar?
 • Komt waarschijnlijk omdat het een crack is en dat is nodig om illegale kopieen te activeren meestal en dat mag niet…
 • Met zo'n antwoord schieten we ook niet veel op.

  Druk eens op CTRL+ALT+DEL en kijk eens of dat bestand wordt gebruikt, zo ja, beëindig het dan en probeer het dan weg te gooien. Werkt dit niet zet dan zoveel mogelijk uit via datzelfde menu en probeer het dan nog eens, anders zou ik het ook niet weten.

  Succes, Michel.
 • :cry: schiet niet echt op… althans, inmiddels kon ik het genoemde bestandje wel verwijderen, maar verschenen er twee nieuwe in C:\Winnt. Een ervan was wel weer te verwijderen met NAV, de andere geeft weer hetzelfde probleem, alleen nu onder de naam 262444.cpl. Deze naam zie ik niet verschijnen bij de draaiende bestanden

  Een ander feitje is dat ik volgens bovengenoemde symantec-link de registry moest bijwerken in HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\run : alles gelijkend op rundll.exe shell32.dll control_rundll c:\windows\1708.cpl (of een ander nummertje) verwijderen. Hier verschijnt echter telkens weer een nieuw bestand:
  rundll.exe shell32.dll control_rundll c:\WINNT\131390.cpl
  Iemand die hier iets meer van weet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.