Vraag & Antwoord

OS Windows

Auto archiveren in Outlook 2002 (Office XP Pro)

Anoniem
Robertnl
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb met de zoekopdracht gekeken of mijn vraag al eens eerder is behandeld, maar heb niets hier over kunnnen vinden. Dus hier komt 'ie'.

  In Outlook 2002 heb ik AutoArchiveren als volgt ingesteld i.c. aangevinkt:
  * verlopen items verwijderen (alleen in e-mailmappen)
  * oude items verwijderen of archiveren
  * archiveermap weergeven in mappenlijst
  * items wisssen die ouder zijn dan 24 maanden
  * items verplaatsen naar c:\documents and settings\eigenaar\local settings\application data\microsoft\outlook\archive.pst
  (deze routing heeft xp = outlook2002 zelf ingesteld als standaard)

  Nu wil ik in mijn archief bekijken welke data aanwezig is, maar indien ik met de Verkenner in de weer ga, kom ik nergens bovenstaande routing tegen. Hoe ga ik te werk? Met de verkenner naar de C: -> Documents and Settings -> Eigenaar en dan nada local settings, application data, et cetera.

  Wat doe ik fout?? :oops:

  Alvast dank voor het lezen van dit bericht en misschien dat je een oplossing weet.

  Groeten,
  Robert
 • Mogelijk is het een verborgen bestand. Omdat Ouitlook het PST bestandsformaat ook niet claimt is het wat lastig. Wat je moet doen is Outlook opstarten en dan kies je: Bestand > Openen > Outlook gegevensbestand. Dan surf je via Bladeren naar die lokatie ( c:\documents and settings\eigenaar\local settings\application data\microsoft\outlook\archive.pst) en selecteer je dat archive.pst. Bevestig met OK.

  Als het bestand daar niet staat is er nog iets mis met de archiveringsinstellingen. Om de hoeveel dagen heb eje die archivering staan, zet em gerust op 1 dag. dat werkt prima.

  groetjes Edmond
 • Ha Edmond,

  Mijn e-mailbestanden worden wel keurig gearchiveerd in de map Archief, conform de instellingen. Ik heb nu wel de instellingen op 1 dag gezet en verplaatsen naar archief op 1 maand. Toch blijf ik het vreemd vinden dat ik met de verkenner niets kan ontdekken in roots van de C-schijf voor wat betreft …\ ..\local settings\application data\microsoft\outlook\[b:554030cf2e]archive.pst[/b:554030cf2e]. Ook niet in de verborgen mappen. Maar goed archiveren gaat goed, maar ik vind het prettig om het hoe en waarom te achterhalen. Dus [b:554030cf2e]archive.pst [/b:554030cf2e]blijft dus vooralsnog voor mij een geheim.. .

  Robert
 • Mooi dat het goed gaat. Als je op de door mij genoemde manier die archive.pst opent vanuit Outlook, is dat bestand er dan?

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.