Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wat is thumbs.db

Anoniem
Obitorium
12 antwoorden
 • Als ik een directory vol images wil uploaden(met CuteFTP) staat er in mn lokale folder een bestand bij genaamd: thumbs.db. Waar komt dit bestand vandaan en waarvoor is het eigenlijk?


  ::greetz:: Obi
 • [quote:0094134e0d="Obitorium"]Als ik een directory vol images wil uploaden(met CuteFTP) staat er in mn lokale folder een bestand bij genaamd: thumbs.db. Waar komt dit bestand vandaan en waarvoor is het eigenlijk?


  ::greetz:: Obi[/quote:0094134e0d]

  Als het goed is is het een soort index bestandje van ik dacht PhotoShop.
  Niet downloaden, heeft geen zin.
  Suc6
 • Thumbs.db komt van het programma Thumbs…. Deze laat al je images in een folder als thumbnails zien. Zodra je een folder opent met Thumbs, gaat hij van alle daarin aanwezige images een thumbnail opbouwen en laat die vervolgens zien. Om sneller te werken bouwt hij een databaseje op zodat hij niet iedere keer alle thumbnails op hoeft te bouwen, maar uitleest vanaf die database….
  ACDsee is een soortgelijk programma. Kortom, deze hoef/moet je inderdaad niet uploaden.
 • Indien ik foto's overzet van mijn ene pc naar de andere via de infrarood, wordt altijd thumbs.[b:e647e80e4a]db[/b:e647e80e4a] meegekopieerd. Ik heb hier geen invloed op. Of wel … . Zo ja, hoe dan.
  Nu gaat dus met iedere map foto's ook het [b:e647e80e4a]db[/b:e647e80e4a] bestandje :-?

  Robert
 • Dat ligt eraan waarmee je de bestanden overzet, als je dit middels een synchronisatie doet, zal je dit bestand moeten excluden….
 • Dit begrijp ik niet :oops:

  Ik zet mijn computers bij elkaar (via infrarood wordt kenbaar gemaakt dat er een computer in de buurt is). Op de ene computer geef ik aan welke map ik verzonden wil hebben en op de andere computer geef ik aan dat ik de bestanden wil ontvangen. Dan start het proces automatisch. Na ongeveer 10/15 seconden zie ik in de overdracht staan 'Thumbs.db'.

  Volgens mij is het dan niet meer mogelijk in te grijpen in de overdracht anders dan op annuleren te drukken.
 • Via IR weet ik het niet, maar mischien is het ergens mogelijk aan te geven welke bestanden wel en niet overgezonden moeten worden. Gaat het via Windows of heb je een apart programma voor de IR overdracht
 • Gewoon via Windows; de ene pc met ME en de andere met XP Pro.

  Wat is de consequentie van het meesturen van zo'n [b:1f611a1046]db[/b:1f611a1046] bestand? Krijg ik dan in iedere map zo'n bestandje of gaat het maar eenmalig; ik bedoel hiermee wordt het bestand 'db' maar een keer gemaakt per map (bijvoorbeeld Mijn Afbeeldingen)

  R
 • Yep, 1 maal een .db per map
 • Windows XP maakt automatisch het bestand thumbs.db aan wanneer er plaatjes in die map voorkomen die als thumbnail worden weergegeven. Dit bestandje kun je gewoon wissen, maar windows zal wel iedere keer een nieuw bestandje aanmaken. Je kunt dit oplossen door de plaatjes niet als thumbnail te laten weergeven.
 • Okay, maar het voordeel is dat bij het openen van de map onmiddellijk de foto's als thumbs worden weergegeven.

  Anders gezegd, wanneer ik de mapweegave op details zet, kun je 'db' wissen, maar op het moment dat de mapweergave weer als tegels wordt benoemd, maakt XP automatisch een nieuw 'db' bestand? Begrijp ik het zo goed?
 • Ja, zo begrijp je het goed :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.