Vraag & Antwoord

OS Windows

Verschil W-98 - W-ME

13 antwoorden
 • Binnenkort moet ik mijn PC weer even schoonmaken en dan heb ik de keuze om er W-98 of W-ME op te gaan zetten. XP is geen optie. Hier heb ik het geld (nog) niet voor over. Zit er een duidelijke verbetering in ME of is dit de moeite niet? Is ME stabieler dan 98 of niet (door bv overgang 98 - XP)? Bedankt alvast voor de antwoorden.
 • Hier is al heel veel naar gevraagd. Via de zoekfunctie kun je je antwoord wel vinden. Maar de meetsen zeggen dat 98se stukken beter is dan ME. Zelf heb ik geen ervaring met ME.
 • Dit zijn inderdaad "gevaarlijke" vragen op computerfora. Meestal leiden ze tot eindeloze welles-nietes antwoorden ...
 • Ik werk zelf met ME en ik ben er niet echt tevreden over. Het schijnt dat Win98SE stabieler is, maar ik weet niet van de gewone Win98. Qua multimedia is WinME iets beter, maar ik zou het geld bewaren, om later WinXP te kopen (of Longhorn).
 • Als je hardware geschikt is voor Windows ME, kies dan voor Windows ME. Tis stabieler en sneller. En het is wat uitgebreider als win 98 SE. Het heeft meerdere functies. Zeker de moeite om ME te nemen ipv 98SE. Zit een duidelijke verbetering in.
 • [quote:2126c7d1a6="Ben Jonson"]Dit zijn inderdaad "gevaarlijke" vragen op computerfora. Meestal leiden ze tot eindeloze welles-nietes antwoorden ...[/quote:2126c7d1a6] Natuurlijk, maar door die verschillende antwoorden kan ik mij een mening vormen en kan ik de voors en tegens afwegen
 • Heb je "hardware" die ondersteund word door WinME, installeer dan ME. Is dit niet het geval, kies dan voor W98SE en installeer de benodigde drivers. Het is moeilijk kiezen; ME is zeer stabiel Echter weinig fabrikanten hebben specifieke drivers uitgebracht voor ME, alhoewel W98 drivers voor 99% voldoen. Als je harde waar niet ouder is dan drie jaar, kies dan ME. Eddy
 • Voor ME zijn zat drivers te vinden, het ligt er net aan, zoals Eddy zei hoe oud computer is. Trouwens Microsoft gaat stoppen met de ondersteuning voor drivers voor windows 98 enzo. Hardwarefabrikanten mogen dan geen drivers meer voor 98 maken, alleen voor ME en latere windows versies. IK heb dat op tweakers gelezen, weet de precieze URL niet meer. Misschien iemand anders wel.
 • Voor wat het nog toevoegd: WIn98SE is vele malen stabieler dan WInME. De laatste komt bij mij nooit meer uit de doos. Bovendien kun je met de juiste updates Win98SE net zo mooi en bij de tijds inrichten als ME alleen dan dus zonder iedere 4,5 uur een crash. mvrgroet Edmond
 • Ik kies ook voor Windows 98SE. Heb zeer slechte ervaring met Windows ME. Ik heb zelf een dualboot (windows 98SE en windows XP). Win98 hou ik voor de spellen en XP voor het echte werk.
 • Ik heb zelf ook ME gehad en op een Compaq 98SE. Een compaq is gewoon slecht, het maakt niet veel uit wat voor besturingssysteem je erop hebt, maar de computer waar ME op stond is nu zo'n jaar oud. In het begin was ik er erg tevreden over, maar op een gegeven moment begon het toch wel erg vaak vast te lopen. Het nadeel van een ME of een 98 is dat wanneer de comp vastloopt je de hele computer opnieuw moet opstarten terwijl dat bij XP meestal niet nodig is. Ik heb dus zelf niet erg veel goede ervaring met win 98 maar dat komt voornamelijk door de Compaq. Mijn vader heeft een win98 1e editie en die doet het goed, maar die computer staat niet zo veel aan als deze. Meestal maar 1 avond in de week. Behalve met de modem (die is gewoon kapot) nooit problemen mee gehad. Ik kreeg ook bij het aanschaffen van de nieuwe computer vorig jaar het advies om 98 SE erop te zetten. Als je redelijk nieuwe hardware hebt kun je gerust ME erop zetten.
 • Als je veel hardware app. hebt aangesloten op je pc zou ik zeker geen win me nemen. Ik had problemen om mijn hp-printer en webcam en adsl op win-me te laten draaien. Dat koste me veel tijd en ergernis. Na installatie Mcafee ging het helemaal fout. Installatie op win 98 2 ed. verliep zonder problemen. Als je van "sleutelen" houdt en van "google.com" moet je zeker win me nemen. Je leert een hoop (af).
 • Win ME is niks mis mee. Stabieler als 98, wat overigens ook goed draait. IK zit soms weleens 12 uur achter me computer, en geen vastloper hor. Nergens last van. Het ligt vaak aan de persoon die achter de computer zit of aan brakke drivers, defecte hardware, irq problemen etc. Ik zou voor Win ME gaan, en beter kun je zelfs voor XP gaan. XP is nog iets stabieler als Win ME. En bovedien is een OS met een nt-kernel nu de toekomst. Dus programma''s zullen langzamerhand allemaal gebaseerd worden op NT-achtige systemen. Dus als je het geld hebt neem dan XP home of PRO. Heb je dat niet kies dan voor ME. En dat ADSL niet EERST niet goed draaide was te wijten aan een bug in Win ME die al LANG is opgelost. Door de komst van het nieuwe Alcatel modem is dat opgelost. Dit is ook te lezen in een oud nr van computertotaal. Ik heb zelf ADSL onder ME werkt gewon hor.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.