Vraag & Antwoord

OS Windows

Tijdelijke bestanden (tmp) in XP en ME

Anoniem
Robertnl
10 antwoorden
 • Bij het zoeken naar *.tmp in XP-Pro en ME op TWEE verschillende computers kwam ik het volgende tegen:

  Eerst bij [b:afe121e3ae]XP[/b:afe121e3ae]:

  SET1B.tmp, SET22.tmp (in totaal 6 verschillende) in C:\Windows (gedateerd 7-9-2001 en alle zes TMP-bestanden)

  CONFIG.tmp in C:\Windows\Systems (gedateerd 7-9-2001 TMP-bestand)

  En een map met de naam LastGood.tmp (gedateerd 27-12-2001 een bestandsmap)


  Bij [b:afe121e3ae]ME[/b:afe121e3ae]:

  TBM70ES.tmp in C:\Windows\System (gedateerd 30-7-97)

  SET90B2 (totaal twee verschillende) in C:\Windows\System (gedateerd 30-10-2001 8:10)

  SET9100.tmp (totaal zes verschillende) in C:\Windows\System32\Drivers (alle zes ook gedateerd 30-10-2001 8:10)

  Wat heb ik gedaan op de computer die draait onder ME.
  Aangezien ik er vanuit ga dat TMP tijdelijk is en alleen gebruikt wordt op het moment dat het nodig en vervolgens als het goed is wordt verwijderd, heb ik de bestanden met de tmp extensies een week in de prullenbak geplaatst. Ik heb geen verandering in mijn systeem kunnen constateren.

  Toch ben niet geheel zeker of ik deze bestanden kan deleten. Kunnen het wellicht bestanden zijn die iets te maken hebben met opslag gegevens over het al dan niet legaal hebben van ME? Wat ik vreemd vind bij de tmp bestanden bij ME dat deze zijn gedateerd op mijn verjaardagsdatum en dan nota bene 8:10 uur. Ik weet heel zeker dat ik op die dag geen (is deze) computer heb aangehad.

  Hetzelfde geldt voor mijn XP machine. Op de datum 7-9-2001 die het tmp bestand aangeeft , had ik de computer nog niet. Deze is nieuw van een latere datum.

  Natuurlijk kan ik tmp in de prullenbak of in een ander bestandje zetten en afwachten of er iets geks gaat gebeuren met de computers, maar ik wil graag weten WAARVOOR DIENEN JUIST DEZE BESTANDEN.

  (misschien dom, maar heeft het iets met de BOIS instellingen te maken :oops: ?)

  alvast bedankt voor jullie reactie

  Robert
 • Bijv. als je iets gaat installeren, maakt het desbetreffende prog tmp-bestanden aan. Normaal gesproken worden deze bestanden automatisch verwijderd door het programma na afloop v.d. installatie. Jammergenoeg gebeurd dit niet altijd, maar je kunt tmp-bestanden gerust verwijderen…
 • Boei,

  dank je voor je antwoord, maar weet je ook wat in XP-Pro de map LastGood.tmp inhoudt?

  Robert
 • LastGood.tmp heeft met de backup-procedure van WinXP te maken, maar nogmaals: die kun je dus gewoon verwijderen…
 • Dank

  Robert
 • Ben ik toch nog even met het volgende:

  Kun je tmp bestanden ook openen en zo ja door middel van welk programma. Of zijn dit soort bestanden nooit meer te benaderen i.c. te openen?
 • Als je dubbelklikt op een tmp-bestand, zal er waarschijnlijk gevraagd worden waarmee je het bestand wilt openen. Dat kan vaak gewoon met kladblok (notepad)…
 • Met .tmp files in de Windows Temp map hoef je je nooit zoveel zorgen te maken: weggooien (er blijft wel eens wat achter, dit komt in iedere Windows versie voor, zelfs in NT).
  Een doodenkele keer komt het wel eens voor dat een software fabrikant .tmp files uit z'n software "tovert" die niets te maken heeft met tijdelijke bestanden. Voorbeeld: ik heb (de hemel mag weten uit welk programma) een aantal .tmp files in Windows\System staan welke een bestandsdatum hebben van ver voor het bestaan van deze PC………!

  Groet,
  Ton
 • Exact Ton,

  dat is dus bij mij ook het geval: bij de ME computer (bestand 1997) voor de aanschaf in 1998 en voor de XP computer (bestand september 2001) voor de aanschaf in december 2001.

  Maar ik wil dan altijd weten: hoe komt dit. Vandaar mijn eerdere vraag, maar via openen kladbok krijg geen hapklare brokken en in het meest gunstige geval een aantal tekens.

  Maar hoe dan ook: alles waar tmp achter staat mag ik dus verwijderen van de computers.

  Groeten,

  Robert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.