Vraag & Antwoord

OS Windows

Internet explorer / windows

Anoniem
c0mKi
8 antwoorden
 • Ej best mensen,

  Ik weet niet goed of dit bericht nu bij Windows OS of andere software moet komen, maar hier lijkt het me toch wel op zijn plaats.

  Ik heb een windows XP en systeem en alles werkte perfect, tot ik gister bij het opstarten een bepaalde scandisk kreeg, bestond uit 3 stappen, en ik weet verder niet meer hoe het heet. Toen mijn pc daarna opgestart was had mijn internet explorer geen icoontje meer. Ik dacht dat er verder niets aan de hand was, tot ik 's avonds het internet op ging.

  Ik kwam tot de ontdekking dat ik niet meer kon downloaden, en de rechter muisknop deed ook niets meer, behalve als ik dit 2 keer snel achter elkaar klik, dat opent iexplorer in een nieuw venster. Pagina's bezoeken ging nog wel. Toen wilde ik het icoontje veranderen, bleek dat hij deze dll niet meer kon vinden. Dus toen wilde ik proberen internet explorer opnieuw te installeren (met behulp van de windows cd).
  Ik heb internet explorer uninstalled, en toen weer ge-installeerd. Het icoontje was terug, maar de rechter muisknop deed nog steeds hetzelfde. En links bezoeken ging wel, maar een link naar een bijv. exe file gaan gaat niet.

  Ik denk dus dat dit aan windows ligt, omdat als ik iexporer opnieuw installeer dat het hetzelfe probleem is. Mijn persoonlijke meening is dat er een paar dll files ontbreken of niet meer werken door die scandisk, want deze heeft vanalles gedaan, maar ik heb er niet op gelet wat :S

  Dus mijn vraag is, ken iemand het probleem, of nog liever, ken iemand een oplossing…

  alvast bedankt
 • Heb je nog een herstelpunt gemaakt? Ookal heb je die niet gemaakt, kijk toch even want windows maakt automatisch ook herstelpunten aan. Je bent dan wel alles kwijt wat je na die tijd hebt gedaan. Ik denk dat je een virus(je) hebt gehad.
 • Je kunt Windows XP met het commando [b:8fa0196457]SFC /scannow[/b:8fa0196457] de opdracht geven te kijken of als alle bestanden nog aanwezig zijn, ook die van IE.
  Je doet het als volgt: [b:8fa0196457]Start -> Run -> SFC /scannow[/b:8fa0196457]
 • Nee, het heeft niets geholpen om die bestanden terug te zetten, en er blijkt nog meer niet te werken;
  ook de sneltoetsen ctrl-a ctrl-c ctrl-v werken ook geen van alle.
 • Probeer WinXP te repareren met de installatie CD. Gewoon de setup starten en kiezen voor repareren Windows.
 • Volgens mij een virusje, gewoon ff de virusscanner door je computer heen.
 • nee, het is geen virus, want ik heb altijd virusscanner aan staan (northon antivirus met laatste update). Ik heb meteen erna ook heel mijn systeem gescand, maar er werd niets gevonden.
 • Heb je al het repareren geprobeerd met de CD-ROM an windows xp?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.