Vraag & Antwoord

OS Windows

Recovery cdrom WINXP van Dynabyte voor Headstart pc

Anoniem
ODF
1 antwoord
 • Ik heb zelf de upgrade gedaan van win98 naar linux.

  Voor een derde heb ik het systeembeheer op mij genomen (mail server, samba) en de nieuwe desktop met WinXP. Nadat alle nieuwe spullen werkte, wilde ik de backup strategie onder handen nemen. Om het systeem te herstellen moet je de recovery cd gebruiken.

  Deze cd lijkt alleen een tekst bestand te bevatten, maar is wel bootable. De installatie software zit dus ergens verstopt op de cdrom. Ik ben al een tijdje bezig om de inhoud van de cd "boven tafel" te krijgen. Helaas is mijn kennis van de technische werking van de cdrom nou niet zo goed, dat ik met een hexdump zo de toc kan uitlezen en de boel in raw mode kan uitpakken.

  Voordat ik mij deze vaardigheden eigen ga maken, dacht ik, ik stel gewoon hier even de vraag.

  Weet iemand hoe ik de Dynabyte recovery cdrom kan omtoveren in een min of meer normale WinXp installatie cdrom. Ik wil namelijk een custom recovery cd maken met updates en belangrijke software zodat het zaakje na installatie weer behoorlijk voor de dag komt.

  Ik weet uberhaupt niet of het mogelijk is (misschien is het een image ipv reguliere setup), maar zou een en ander graag uitzoeken en er niet pas achter komen als er een keer een recovery nodig is.

  Bob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.