Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Pre Install van Windows 2000 CD maken

Chubb
8 antwoorden
 • Ik moet een ghost image maken van Windows 2000 (met SP3). Deze image moet echter hardware onafhankelijk zijn. Dus de image moet toepasbaar zijn op een groot aantal verschillende hardware configuraties. Dus na het ghosten (via bootable CD) en opnieuw opstarten van de te installeren pc dat de setup de hardware detecteerd en eventuele programma's zoals Lotus Notes en de SP3 al geinstalleerd zijn.

  Hoe moet ik dit precies aanpakken? Weten jullie waar hier info over te vinden is? Bij Microsoft is het niet te vinden en ik heb al uitgebreid op het inet gezocht, maar blijkbaar niet uitgebreid genoeg.

  Alvast bedankt voor jullie reactie!
 • Ik denk niet dat je zo'n ghost kan maken. Het feit dat je een ghost kan maken toont al aan dat Windows volledig is geïnstalleerd (dus incl. drivers).
  Toch denk ik dat het op een andere manier wel mogelijk moet zijn. Ik heb namelijk eens een cd gehad met Win2000 Pro, Server en Advanced Server, allemaal inclusief SP2, maar dit waren gewoon installatie cd's en dat duurde dus alsnog heel lang en ik neem aan dat jij dat niet bedoelt.

  Mischien dat je met verschillende hardware profielen moet werken en voordat je een ghost maakt zoveel mogelijk apparaten verwijderen uit apparaatbeheer.
 • Dat zal niet mee vallen, is volgens mij alleen mogelijk als je de ghost terug zet op een zelfde configuratie als waar je hem op maakte.
  In die andere pc's zit namelijk waarschijnlijk niet hetzelfde moederbord en krijg je dus conflicten.
 • Als je zo'n ghost terug zet zal die wel de andere moederbord drivers installeren. Volgens mij valt het met de conflicten dan wel mee.
 • Je moet dan gebruik maken van Sysprep, deze doet een unattended install van W2K, waardoor dus de benodigde hardware gedecteerd wordt en geinstalleerd wordt. Een image er opzetten werkt niet platform onafhankelijk, je zal ten alle tijden de detectie van hardware moeten doorlopen.
 • Allemaal fout..

  We moeten even de key vinden die deze hardware opslaat. Ik meende dat er een utility in powertoys zat dat alle hardware classes kon verwijderen. Enig zoekwerk op internet is dan ook aan te bevelen (check MSDN, technet, enz).
  Ik weet precies wat je bedoeld! Ik worstel hier ook wel eens mee.

  Succes, het is NIET onmogelijk.
 • Sysprep 1.1 is het antwoord denk ik. Als jullie hierover meer willen lezen, of dezelfde vraag hebben, see:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/14875002#14875002

  Bedankt voor jullie reacties!
 • [quote:e3aa407317="Jimmy"]Allemaal fout..

  We moeten even de key vinden die deze hardware opslaat. Ik meende dat er een utility in powertoys zat dat alle hardware classes kon verwijderen. Enig zoekwerk op internet is dan ook aan te bevelen (check MSDN, technet, enz).
  Ik weet precies wat je bedoeld! Ik worstel hier ook wel eens mee.

  Succes, het is NIET onmogelijk.[/quote:e3aa407317]
  Ongetwijfeld kan je op deze manier een unattended install doen, alleen dan dient de hardware wel identeiek te zijn van alle machines.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.