Vraag & Antwoord

OS Windows

Traag systeem nog niet opgelost

3 antwoorden
  • Graag wil ik nog een s bij jullie te rade gaan. Enige tijd geleden heb ik de hieronder vermelde vraag ook al eens in het forum behandeld maar hier werd (ge)verwezen naar het automatisch mee opstarten van diverse programma's. Ik ben hiermede aan de slag gegaan en zover mogelijk bijna alles uitgezet (alleen van de icoontjes het luidsprekertje, Asus video kaart instellingen en Norton staan nu nog rechtsonder in beeld. Maar ik heb geen resultaat kunnen boeken. Wat is het probleem.... Mijn computer een Pentium 3 met een 1GHz prossesor 256 mb geheugen en een 30 mb schijf en als besturingsysteem Windows ME , draait al ruim een jaar eigenlijk probleemloos. Ondanks dat er meer icoontjes rechts onder stonden o.a ook de geheugen manager Cacheman deed voor zover ik kon nagaan z'n werk probleemloos. (staat dus nu ook uit) Enige tijd geleden viel het mij op dat het systeem soms enorm traag was. Een nieuwe opstart loste dit probleem weer op, wat mij daarbij opviel was dat als ik links onder op het start icoontje klikte en ik wees b.v. Programma's aan en de vervolg menu's klapten automatisch uit, er niets aan de hand was, maar klapten deze niet automatisch uit, en moet ik er op klikken om ze uit te klappen dat het dan foute boel was. Ook als ik een stukje in Word tik kun je merken dat er wat aan de hand is, normaal zie je de cursor regelmatig knipperen maar als er iets aan de hand is dan blijft soms enige tijd weg of staat stil als een staand streepje. Dus als ga "computeren" kontroleer ik eerst wat het opstart menu doet, is deze snel is er niets aan de hand en zo niet een keer opnieuw opstarten. Ook al ik het systeemmonitor aanzet en in beeld zet dan zie je als de cursor onder water gaat de kernel: prosessor gebruik in eens stijgen m.a.w. wie wat legt er beslag op de prosessor???? Reuze benieuwd naar jullie reactie Met vriendelijke groet, Egbert Bousema
  • [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=406301&highlight=#406301]Crosspost[/url]
  • Ik heb precies hetzelfde probleem gehad. Vooral als ik aan het internetten was werd het systeem erg traag en liep vrijwel altijd vast. Ook de systeemmonitor gaf telkens een percentage van bijna 100 % aan, terwijl de processor niets te verwerken had. Uiteindelijk is mijn computer gecrasht. En moest ik nullen schrijven naar mij harde schijf. Alles kwijt. Ik had toen nog geen cd brander, dus het was erg moeilijk om een backup te maken (met diskette) De helpdesk zei dat het waarschijnlijk een virus is geweest. Om de problemen op te lossen zul je denk ik toch alles opnieuw moeten installeren. niet alleen windows, maar echt je hele systeem. Allereerst zou ik aanraden je belangrijke bestanden en documenten veilig te stellen en dus op cd te zetten. P.S. Ik heb Windows 98 op mijn pc

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.