Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Pre Install van Windows 98 CD maken

Chubb
9 antwoorden
 • Ik moet een ghost image maken van Windows 98 (geen SE). Deze image moet echter hardware onafhankelijk zijn. Dus de image moet toepasbaar zijn op een groot aantal verschillende hardware configuraties. Dus na het ghosten (via bootable CD) en opnieuw opstarten van de te installeren pc dat de setup de hardware detecteerd en eventuele programma's zoals Lotus al geinstalleerd is.

  Hoe moet ik dit precies aanpakken? Weten jullie waar hier info over te vinden is? Bij Microsoft is het niet te vinden en ik heb al uitgebreid op het inet gezocht, maar blijkbaar niet uitgebreid genoeg.

  Voor Windows 2000 heb ik al een oplossing (door een paar attente gebruikers gepost dank, dank), genaamd sysprep.

  Alvast bedankt voor jullie reactie!
 • Volgens mij kun je een ghost van Windows9X nooit geheel hardware onafhankelijk maken, er is altijd wel ergens een exotisch stuk hardware aanwezig waar je speciaal drivers voor moet laden, Windows NT-versies overigens ook niet.

  Je kunt Windows98 installeren vanaf harddisk (dus de hele W98 setup dir kopieeren naar HD) en dan de ghost maken met de gehele setup directory erbij in, zodat als er andere hardware inzit hij, als deze in de setup bestanden zit, kan installeren zonder dat de user het merkt.
 • Lees DIT ook even.
 • [quote:e5f048b509="JP-Sjonnie"]Lees DIT ook even.[/quote:e5f048b509]

  [offtopic]Volgens mij flink warmgedraaid niet :lol: al de zoveelste opmerking over crosspost vanavond :lol:
  Waarom wordt je geen mod?[/offtopic]
 • Dit ging niet over een crosspost. Die andere (twee?) wel.

  MOD worden? Echt niet. Ben je verplicht elk bericht te lezen om te kijken of er illegale dingen in staan. Niks voor mij… :D
 • [quote:38aa514734="ODF"]Volgens mij kun je een ghost van Windows9X nooit geheel hardware onafhankelijk maken, er is altijd wel ergens een exotisch stuk hardware aanwezig waar je speciaal drivers voor moet laden, Windows NT-versies overigens ook niet.

  Je kunt Windows98 installeren vanaf harddisk (dus de hele W98 setup dir kopieeren naar HD) en dan de ghost maken met de gehele setup directory erbij in, zodat als er andere hardware inzit hij, als deze in de setup bestanden zit, kan installeren zonder dat de user het merkt.[/quote:38aa514734]

  Is er niet zoiets als sysprep zoals ik het met windows 2000 wel voor elkaar krijg (mits dezelfde HAL)?
 • Met sysrec werkt het dit is te vinden op de Windows 98 (SE) CD.
 • Pas geleden een artikel gelezen over een tcp/ip bootflop. Hiermee is middels een bootflop een netwerkverbinding te maken waarna er volgens mij een vooraf gedefinieerde windows (unintendant) te installeren valt. Als er interesse is wil ik wel eens kijken of ik het nog ka vinden en eventueel doormailen. Dan wel even mailadres doorgeven.
 • Een unattended installation is niet anders dan een gewone installatie van Windows waarbij je vooraf een answerfile hebt gemaakt (bv met msbatch) waardoor je niets meer behoeft in te typen. Zo'n installatie lost verder geen enkel probleem op. Het feit dat je dat doet vanaf een remote server maakt ook geen enkel verschil, want het eindresultaat is een volkomen normale Windows installatie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.