Vraag & Antwoord

OS Windows

Wie heeft ervaring met het versturen van een fax via de comp

Anoniem
FlvanSon
9 antwoorden
 • Computervrienden,

  Wie heeft er ervaring met het verzenden van een fax vanuit de computer en kan me er wat meer over vertellen? Ik heb een faxmodem (lucent win modem V90-56) Verder heb ik bij bureauaccessoires een programma'tje fax (microsoft) Verder is er de mogelijkheid om vanuit Word-fax wizard een fax te sturen. Toch wordt er geen fax verzonden wanneer ik de wizard doorloop, dit merk ik oa aan het feit dat er niets gebeurt. ik hoor de modem geen nummer kiezen. Wie weet wat er nog nodig is om een fax te sturen en/of wat doe ik fout? Heb ik bv nog een programma nodig?
  Alvast veel dank voor het meedenken. met vr gr r hooijer :wink:
 • Ik heb dit jaren geleden een aantal malen gedaan onder Win 3.11, maar het zal nu niet anders zijn….:
  Je maakt (m.i.) een (Word)document aan met tekst (en mogelijk een simpele afbeelding) en drukt dit af naar je fax-printer (selectie van printer). Deze moet dus terug te vinden zijn bij je printers onder Start-Instellingen-Printers…..
  Na een afdrukopdracht zal er toch een of ander scherm geopend moeten worden waar je kunt een tel.nummer kan aangeven en mogelijk verzendtijd, etc.
  Verder weet ik 't ook niet, daar dit voor mij ook al ca. 5 jaar geleden is.
  Suc6,
  Ton
 • Misschien eerst verbinding maken???
 • ikzelf gebruik het programmaatje MightyFax , erg handig. Het installeert zichzelf als printerdriver, dus is in principe vanuit elk programma bereikbaar. Heb je wel gecheckt of je modem juist is geinstalleerd?

  MightyFax : http://www.rkssoftware.com/mightyfax/download.html
 • Ik heb WinFax Pro 10 gebruikt, hiermee fax je een Word document gewoon als een soort attachment. Andere fax programma's die ik geprobeerd heb, gingen allemaal slecht om met Word documenten.
 • dank voor jullie reacties,
  winfax pro lijkt gemakkelijk, is dit te downloaden of moet ik het kopen?
  en
  wie heeft er een antwoord op het feit dat faxen bij mij niet lukt, ondanks ogenschijnlijk alles op comp. aanwezig zie bovenstaand verhaal.? iemand zij "verbinding" Hoe moet ik dit zien, eerst verbinding met m'n provider om te kunnen faxen, nee toch? Een faxnummer is toch een bepaald nummer en toch niet het nummer van m'n provider.

  gr. r hooijer :P
 • Ja je moet wel naar een faxapparaat bellen om een fax te verzenden. (kan ook een computer zijn)
  En met Winfax kan je ook faxen ontvangen.
 • [quote:47bb5f8371="rhooijer"] is dit te downloaden of moet ik het kopen? [/quote:47bb5f8371]Je kan het downloaden (illegaal) en kopen (legaal) :D maar ik weet beide niet waar. Ik heb 'm geloof ik bij m'n modem gekregen.

  Je hoeft eerst geen verbinding te maken met je provider. Het programma belt naar het andere fax apparaat.
 • Thanks r hooijer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.