Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe verwijder ik het versienr van WinXP van het buroblad?

Binary
13 antwoorden
 • Op mijn buroblad in Windows XP staat het versienummer
  (Windows XP Home Edition,alleen voor testdoeleinden,build 2600)
  hoe krijg ik dit weg? :-?
 • Door een legale versie te kopen.
 • [quote:55845b9b08="Belg"]Door een legale versie te kopen.[/quote:55845b9b08]

  Ik heb een legale versie!!!!!
 • Nou Belg… :oops:

  Sorry dat ik je niet kan helpen; heb een tijdje met de xp-home gewerkt.
  Ben jouw probleem echter niet tegen gekomen. Waar staat het precies?
  (selecteer het eens en kijk naar eigenschappen)

  Grtz :wink:
 • [quote:7a24af7e9f="govert jansen"]

  Ik heb een legale versie!!!!![/quote:7a24af7e9f]

  Weet je wel heeeeeeeeeeeeeeeeeel zeker dat je een legale versie hebt? :lol:
 • Een beta van mediaplayer geïnstalleerd?
 • [quote:443ffada24="govert jansen"]Op mijn buroblad in Windows XP staat het versienummer
  (Windows XP Home Edition,alleen voor testdoeleinden,build 2600)
  hoe krijg ik dit weg? :-?[/quote:443ffada24]

  Open de registry editor

  Ga naar de volgende key: [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
  En verander desgewenst de waarde van PaintDesktopVersion (of maak deze aan. Deze is van het type REG_DWORD (DWORD Waarde)).
  Geef de sleutel de waarde 0, om het versienummer niet te tonen en een 1 om deze wel te tonen.

  En dan Windows herstarten….


  [i:443ffada24]Disclaimer: Modifying the registry can cause serious problems that may require you to reinstall your operating system. We cannot guarantee that problems resulting from modifications to the registry can be solved. Use the information provided at your own risk.[/i:443ffada24]
 • [quote:fe81a414fc="govert jansen"]Op mijn buroblad in Windows XP staat het versienummer
  (Windows XP Home Edition,alleen voor testdoeleinden,build 2600)
  hoe krijg ik dit weg? :-?[/quote:fe81a414fc]
  Heb je iets van Media Player 9 of een andere Micro$oft beta release geinstalleerd op je PC?!
 • Govert je hebt een Beta van Windows XP denk ik. Dus een buggy windows. Ik zou deze Windows weggooien, en een nieuwe kopen.
 • [quote:a27775de23="roy_startpag"]Govert je hebt een Beta van Windows XP denk ik. Dus een buggy windows. Ik zou deze Windows weggooien, en een nieuwe kopen.[/quote:a27775de23]Nou het valt wel mee. Build 2600 is de RTM (Release To Manufacture) oftewel de laatste versie. ook al heb je 'm legaal gekocht, dan had dit niet gemogen, want je had het al over alleen voor testdoeleinden. Dus diegene die het aan je verkocht heeft had dit niet mogen doen.

  Wat ik eigenlijk wilde weten is: heeft de methode van h4xX0r gewerkt?
 • [quote:17ef233514="govert jansen"]Windows XP Home Edition,alleen voor testdoeleinden,build 2600
  [/quote:17ef233514]

  Staat dit rechtsonder op het bureaublad?

  Ik ben namelijk ongeveer een jaar terug naar zo'n Windows XP SneakPreview geweest en daar kreeg ik Windows XP Pro RC1 mee.
  Nadat ik deze thuis geinstalleerd had stond er bij mij ook iets van Windows XP Professional, testing purposes only, build 2554.

  Hoe ziet je Windows cd eruit? Heb je ook de licentiestikker op je behuizing?
  Ik heb al vaak Windows XP geinstalleerd maar heb dit nog nergens gezien.

  Het lijkt erop dat je versie toch niet helemaal officieel is, je moet eens contact opnemen met je leverancier.
 • Het heeft volgens mij niks te maken met een legale/test versie van Windows. Dit is namelijk een instelling die je in en uit kan schakelen. Ik weet alleen niet waar je deze kunt vinden in WinXP. Jammer.

  Maar niet getreurd. Deze optie is ook terug te vinden in TweakUI (is ook een onderdeel van de PowerToys voor WinXP). In TweakUI is deze optie te vinden op het tabblad "[i:7ebeee12a8]General[/i:7ebeee12a8]" in de lijst "[i:7ebeee12a8]Effects[/i:7ebeee12a8]". De optie is genaamd "[i:7ebeee12a8]Show Windows version on desktop[/i:7ebeee12a8]".

  De PowerToys voor WinXP zijn te downloaden van de Microsoft site; http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/powertoys.asp
 • [quote:54ab44fdcb="Wie?"]Het heeft volgens mij niks te maken met een legale/test versie van Windows. Dit is namelijk een instelling die je in en uit kan schakelen. Ik weet alleen niet waar je deze kunt vinden in WinXP. Jammer.

  Maar niet getreurd. Deze optie is ook terug te vinden in TweakUI (is ook een onderdeel van de PowerToys voor WinXP). In TweakUI is deze optie te vinden op het tabblad "[i:54ab44fdcb]General[/i:54ab44fdcb]" in de lijst "[i:54ab44fdcb]Effects[/i:54ab44fdcb]". De optie is genaamd "[i:54ab44fdcb]Show Windows version on desktop[/i:54ab44fdcb]".

  De PowerToys voor WinXP zijn te downloaden van de Microsoft site; http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/powertoys.asp[/quote:54ab44fdcb]
  Ja, dat het op je bureaublad te zetten is door je registry aan te passen met TweakUI is bekend bij mij, maar ik vraag me af waar die [i:54ab44fdcb]Windows XP Home Edition[/i:54ab44fdcb],[b:54ab44fdcb]alleen voor testdoeleinden[/b:54ab44fdcb],[i:54ab44fdcb]build 2600[/i:54ab44fdcb] toevoeging vandaan komt, ik had gehoord van het installeren van WMP 9 beta of een andere M$ beta.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.