Vraag & Antwoord

OS Windows

PC start niet (volledig) op

Anoniem
None
6 antwoorden
  • Een heel lang verhaal kort weergegeven:
    Windows 98SE wil niet volledig starten. d.w.z. op allerlaatst (de icoonjes verschijnen dan al op de desktop) 'bevriest' alles.

    Ik heb van alles geprobeerd: alle niet noodzakelijke kaarten eruit, harde schijf geformateerd, W98SE opnieuw geheel geinstalleerd, alle BIOS defaultwaarden ingesteld.

    De bootlog.txt laat naar mijn mening niets vreemds zien, behalve dat de melding van 'Failures' m.b.t. de installatie van diverse fonts zoals Wingdings, Verdana.
    Hoe dit kan of zelfs te verhelpen?

    Ook zag ik een paar keer dat W98SE bijv. opnieuw de monitor, de floppy drive etc. installeerde. Via het configuratie, systeem en apparaatbeheer heb ik die allebei (dus ook de benodigde) weer verwijderd.
    Na de volgende opstart werden die dan alsnog weer toegevoegd.

    In de 'Safe Mode' gaat het opstarten feilloos!

    Wie heeft voor deze situatie een oplossing?
  • dos prompt.
    fdisk/mbr
  • [quote:2585532bbd="plextor"]dos prompt.
    fdisk/mbr[/quote:2585532bbd]

    Bedankt voor je reactie, Plextor.
    Het FDISK commando ken ik, maar wat doet MBR precies?
  • MakeBootRecord.
    maar ik weet niet op het zo/ of \zo moet
  • Eerst het goede nieuws: W98SE werkt! Ik heb, in de "SAFE MODE' via het MSCONFIG-prog onder BOOT, de WIN.INI en SYSTEM.INI in eerste instantie geheel buiten werking gezet. Alles startte toen in de normale opstartmode op. Daarna hierin elke regel, één voor één, geactiveerd na elke keer weer opgestart te zijn.

    Uiteindelijk bleek in de SYSTEM.INI de regel display.drv=pnpdrvr.drv voor de problemen te zorgen! Deze heb ik dus uitgeschakeld gelaten en vervolgens de driver voor de betreffende monitor (ADI Provista) geladen. Hierna startte de PC normaal op (nog steeds zonder enige andere kaarten erbij gestoken te hebben)

    Nu het slechte nieuws.
    Al de problemen zijn veroorzaakt door het feit dat ik van W98SE naar ME wilde upgraden en dat heb ik nu vandaag alsnog gedaan. Jullie raden het al…….. 't is niet helemaal gelukt!

    Tijdens het installeren zag ik de foutmelding "RSTRUI veroorzaakt fout in KERNEL32.dll" en ook een keer een foutmelding m.b.t. de MSTIME.DLL. Zeggen deze zaken iemand van jullie iets?
    De enige reactie op de foutmeldingen mogelijk was het aanklikken van OK.

    Na beeindiging van de installatie bleek de muis niet beschikbaar te zijn en moest ik met het keyboard werken; niet echt ideaal!

    In de SAFE MODE gezet en dezelfde truc geprobeerd als bij 98SE (hierboven beschreven), dus niet!
    Ik heb toen niet alleen WIN.INI en SYSTEM.INI, maar ook alle andere files in zijn geheel buiten werking gezet.

    Helaas ook hier dezelfde foutmelding en is de muis niet bruikbaar.
    Wie weet hier raad mee?
  • Eerst het goede nieuws: W98SE werkt! Ik heb, in de "SAFE MODE' via het MSCONFIG-prog onder BOOT, de WIN.INI en SYSTEM.INI in eerste instantie geheel buiten werking gezet. Alles startte toen in de normale opstartmode op. Daarna hierin elke regel, één voor één, geactiveerd na elke keer weer opgestart te zijn.

    Uiteindelijk bleek in de SYSTEM.INI de regel display.drv=pnpdrvr.drv voor de problemen te zorgen! Deze heb ik dus uitgeschakeld gelaten en vervolgens de driver voor de betreffende monitor (ADI Provista) geladen. Hierna startte de PC normaal op (nog steeds zonder enige andere kaarten erbij gestoken te hebben)

    Nu het slechte nieuws.
    Al de problemen zijn veroorzaakt door het feit dat ik van W98SE naar ME wilde upgraden en dat heb ik nu vandaag alsnog gedaan. Jullie raden het al…….. 't is niet helemaal gelukt!

    Tijdens het installeren zag ik de foutmelding "RSTRUI veroorzaakt fout in KERNEL32.dll" en ook een keer een foutmelding m.b.t. de MSTIME.DLL. Zeggen deze zaken iemand van jullie iets?
    De enige reactie op de foutmeldingen mogelijk was het aanklikken van OK.

    Na beeindiging van de installatie bleek de muis niet beschikbaar te zijn en moest ik met het keyboard werken; niet echt ideaal!

    In de SAFE MODE gezet en dezelfde truc geprobeerd als bij 98SE (hierboven beschreven), dus niet!
    Ik heb toen niet alleen WIN.INI en SYSTEM.INI, maar ook alle andere files in zijn geheel buiten werking gezet.

    Helaas ook hier dezelfde foutmelding en is de muis niet bruikbaar.
    Wie weet hier raad mee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord