Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Help.. Defragmenteren gaat niet meer .....

Anoniem
Robertnl
20 antwoorden
 • Ik kan niet meer defragmenteren in ME.

  Ik krijg de volgende zinnen:

  stationgegevens worden gelezen
  het bestandssysteem wordt gedefragmenteerd
  10% voltooid
  de inhoud van het station is gewijzigd, bezig met opnieuw opstarten

  het defragmenteren komt niet verder dan 10% en na 20 uur (!!!!) is een en ander nog niet gevorderd tot het einde.

  wat gaat er mis?

  Ik defragmenteer met het gewone defragmentatie programma van Windows ME.

  Alvast bedankt voor jullie meedenken.

  Robert
 • Het lijkt erop of er naast de defragmentatie op het zelfde moment ook nog een ander programma actief is. Sluit dus alle actieve programma's af, ga niet naast de defragmentatie iets anders doen op je pc, maar laat hem gewoon bijv. 's nachts defragmenteren…
  Het is namelijk zo dat als er andere programma's tegelijkertijd actief zijn, er bestanden gewijzigd worden, met als gevolg dat de defragmentatie weer opnieuw begint, vandaar…
 • En vergeet niet om de virusscanner uit te zetten.
 • Heb je alvorens de defragmentatie uit te voeren wel eerst even de foutcontrole uitgevoerd, want dat kan een reden zijn waarom de computer niet verder gaat als 10% met defragementeren?
 • Controleer op virussen…

  Gebruik Power Defrag!!!! www.powerdefrag.com
 • Dank jullie wel voor de antwoorden, maar wat jullie zeggen is gebeurd.

  Ik heb zelfs helemaal geen virusscanner er op zitten, want ik wil een nieuwe versie aanbrengen en de oude heb ik dus volgens de regels verwijderd. Daarna begonnen met defragmenteren.

  Mijn computer is virusvrij, dus hier kan het niet aanliggen.

  Buiten desktop is niets actief, ik heb zelfs beeldschermbeveiliging etc. uitgeschakeld (vooral). Gedurende het defragmenteren gebruik ik de computer niet.

  Een schijfcontrole heb ik gedaan (de standaard mappen etc.) met de optie repareren. De uitgebreide scan heb ik ooit eens aan gezet, maar deze duurt uren en uren en uren en ……..(één keer duurde het zolang meer dan 24 uur en toen maar afgesloten). De standaardscan met reparatiemogelijkheid staat standaard bij mijn computer ingesteld.

  Het probleem is dus voor mij nog niet opgelost. Natuurlijk kan ik power programma downloaden, maar ik wil weten waarom het simpele programma van Windows ME het niet doet.

  Hebben jullie nog andere ideeen?
  Alvast bedankt voor het meedenken….

  Robert
 • ….. of moet ik toch uitgebreid scannen met reparatiemogelijkheid en dan maar een paar dagen op vakantie gaan :wink:
 • :D Als 't na 24 uur nog niet lukt, iz er wel wat mis… maar probeer Powerdefrag 's!
 • Als je wel een internetverbinding hebt, zijn er mogelijk programma's actief, die uitzichzelf het internet op gaan om info te halen ed. Als je 'n firewall hebt, laat die dan het internet even blokkeren.
 • Geef eens exact aan wat je nog open (of niet open hebt staan) wanneer je Ctrl-Alt-Del hebt ingedrukt.
  Staan er nog dingen open in je taakblak?
  Ik weet bijna zeker dat een extern programma de oorzaak van je probleem is. (Spyware kan ook nog…Kazaa..???)
 • Bij mij heeft Norton Antivirus er een keer voor gezorgd onder Windows ME, dat de schijfcontrole iedere keer opnieuw begon, maar met XP heb ik daar geen problemen mee.
 • Er zit wel een netwerkkaart in, maar deze is nist aagesloten op de kabel gedurende het defragmenteren. Ik heb zelfs ZoneALarm uitgeschakeld.

  Tja, misschien toch power.defrag …. Maar nogmaals waarom laat ME het afweten. En is de uitgebreide schijfcontrole echt nodig en hoe lang duurt dit gemiddeld?
  R.
 • [quote:206a174a8f="Robertnl"]Er zit wel een netwerkkaart in, maar deze is nist aagesloten op de kabel gedurende het defragmenteren. Ik heb zelfs ZoneALarm uitgeschakeld.

  Tja, misschien toch power.defrag …. Maar nogmaals waarom laat ME het afweten. En is de uitgebreide schijfcontrole echt nodig en hoe lang duurt dit gemiddeld?
  R.[/quote:206a174a8f]

  Uitgebreide schijfcontrole duurt bij mij onder XP ongeveer een half uurtje voor een partitie van 30 GB
 • Verwijder eerst eens mogelijke spyware,
  Ad aware
  Voor andere soortgelijke progjes kijk eens hier.
 • probeer aan norton utilities te komen en gebruik het defragmenteer programma wat daar bij zit dan doet hij het waarschijnlijk wel althans dat was bij mij het geval, hopelijk heb je hier wat aan, succes en de groeten uit Dordrecht.
 • Je kunt ook een (demo) versie van Diskeeper 7 downloaden, deze werkt 30 dagen zonder beperkingen
 • hallo,

  Ixus28
  dit staat bij ctr alt del indrukken:
  explorer
  ctfmon
  winmgmt
  msmgs
  loadqm
  systray
  mdm

  ik heb voor de rest niets draaien.

  E.Gozeling:
  ik lees tegenwoordig steeds meer over Spyware. Wellicht naif maar ik heb nog nooit iets van muziek gedownload en zeker geen Kazaa.
  Kun je Spyware zondermeer op je pc downloaden of is het een online programma dat je bestanden/computer afzoekt naar onterechte bestanden?


  Wood:
  Dat was mijn bedoeling, om Norton System Works te installeren, maar ik dacht 'kom eerst even defragmenteren'. Nu met alle gevolgen vandien.

  Ik heb inmiddels de uitgebreide schijfcontrole toegepast en deze is tot mijn verbazing bijna klaar. Duurt al met al ruim vier uur, maar een kniesoor die hier op let.

  Robert
 • [quote:0a89eb549a="Robertnl"]E.Gozeling:
  ik lees tegenwoordig steeds meer over Spyware. Wellicht naif maar ik heb nog nooit iets van muziek gedownload en zeker geen Kazaa.
  Kun je Spyware zondermeer op je pc downloaden of is het een online programma dat je bestanden/computer afzoekt naar onterechte bestanden?

  Robert[/quote:0a89eb549a]
  Spyware zijn programma's die op je computer geinstalleerd worden (zonder toesteming) en die je surfgedrag registreren en opsturen naar de makers, die de informatie voor bv reclame gaat gebruiken (e-mail adressen uit die gegevens kunnen voor spam gebruikt worden.
  Ze kunnen met elke download mee komen.
  Om het te verwijderen (aan te raden regelmatig te controleren) zijn dus programma's als ad-aware en spybotsearch&destroy.
  Links daarvoor zijn onderandere Hier te vinden.
 • start eens op in veilige modus en probeer dan nog eens te defragmenteren, in 99% van de gevallen loopt het dan wel probleemloos.
 • [b:a080512dd7]Zoek[/b:a080512dd7] op: defrag

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.