Vraag & Antwoord

OS Windows

Multiboot probleem

6 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een probleem met m'n multiboot menu bij het opstarten. Ik had namelijk een probleempje met m'n hd, maar na dit te hebben verholpen moest ik windows xp prof weer opnieuw installeren. Nadat ik dit heb gedaan zie ik bij het opstarten dit: Windows XP Professional Windows XP Professional Windows 98 De bovenste moet weg, wil ik win xp opstarten moet ik de 2de hebben. Ik heb al gekeken bij: start-configuratiescherm-systeem-geavanceerd(tabblad)-(opstart en herstart instellingen)instellingen- Nu krijg je een tabblad met de opstart en herstel instellingen. Er staan netjes 3 standaardbesturingssystemen, maar daarvan kan ik niet effe de bovenste verwijderen. Wel kan ik op bewerken klikken, maar dan weet ik niet wat ik moet weggooien om het bovenste besturingssysteem weg te gooien. Dit krijg ik te zien: [boot loader] timeout=30 default=signature(ccd67d43)disk(1)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS [operating systems] signature(ccd67d43)disk(1)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect C:\="Microsoft Windows" Wie heeft hier de oplossing voor?? BVD. Jelle
  • Dit zou je [b:1ac1f48726]boot.ini[/b:1ac1f48726] moeten worden: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect C:\="Microsoft Windows" Maak voor de zekerheid altijd eerst even een kopie voordat je hiermee aan de slag gaat.
  • Kan ik dat zomaar veranderen? Als het fout gaat, wat doe ik dan? Vanuit win 98 boot.ini weer herstellen of zo?
  • En vanwaaruit vind ik bootini van xp onder 98? Weet je ik probeer het gewoon even.
  • Boot.ini staat op C:/ en kan je ook vanuit win98 aanpassen.
  • Het is gelukt, Binary! :D Alleen nog één probleempje, wat zich zowel in win 98 als win xp voordoet, nl.: Hij start niet opnieuw op, dan moet ik eerst de stroom uitschakelen en dan weer aanzetten. Anders loopt hij vast na het detecteren van een disk in drive a:. Heb je hier ook een oplossing voor? En hoe zat het ook alweer met het in stand-by modus zetten, dat doet ie niet, slaapstand kan wel.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.