Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

upgrade Win XP home edition naar Win XP pro

roy_startpag
10 antwoorden
 • Ben ik er van verzekerd als ik een upgrade maak van XP home edition naar XP pro dat al mijn data en software nog intact blijft?

  :roll:
 • Data in ieder geval (behalve als je kiest om te formateren).
  Software als goed is ook.
 • Ben het met Gozeling eens. Maar waar je niet van verzekerd bent is dat je Windows nog wel goed blijft doen. IK bedoel hiermee te zeggen dat het upgraden van een Windows naar een nieuwere versie van Windows wordt afgeraden. Misschien omdat dit allebei XP versies zijn dat het niet zoveel uitmaakt. Maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

  Dus wat je misschien beter kunt doen is alles formateren en dan een schone installatie. Als je een brander hebt ofzo dan kun je nog altijd wat backups maken van documenten etc.
 • Ook een idee, daar wel wat opmerkingen bij: :D
  1: branden is niet nodig als je meerdere partities hebt, zolang je bestanden niet op C staan, en je de partities niet gaat veranderen.
  2: Met upgrade cd is schone installatie mogelijk, begin met installeren, en XP vraagt tijdens de installatie om de Home edition cd, om te controleren of het toegestaan is te installeren.
  3: Alle programma's moeten dan opnieuw geinstalleerd worden.
  4: Zet de bestanden in gedeelde mappen, dat voorkomt dat je er niet meer bij kan na nieuwe installatie.
 • Indien je beschikt over windows xp home edition (bijvoorbeeld meegeleverd met je nieuwe pc) en besluit dat xp pro. meer geschikt is voor jou,dan kun je een eenvoudige upgrade uitvoeren met zowel de upgrade-als volledige versie van win.xp pro.. Het is uiteraard aan te raden om de upgradeversie van Win xp pro. hievoor aan te schaffen,gezien het grote prijsverschil/voordeel ten opzichte van de volledige versie.
  groetjes
 • [quote:bc0c1516cb="E gozeling"]Ook een idee, daar wel wat opmerkingen bij: :D

  :D
  1: branden is niet nodig als je meerdere partities hebt, zolang je bestanden niet op C staan, en je de partities niet gaat veranderen.
  2: Met upgrade cd is schone installatie mogelijk, begin met installeren, en XP vraagt tijdens de installatie om de Home edition cd, om te controleren of het toegestaan is te installeren.
  3: Alle programma's moeten dan opnieuw geinstalleerd worden.
  4: Zet de bestanden in gedeelde mappen, dat voorkomt dat je er niet meer bij kan na nieuwe installatie.[/quote:bc0c1516cb]

  1. idd branden hoeft niet altijd noodzakelijk te zijn, als je de belangrijke data op een andere partitie hebt staan dan de partitie met windows. mee eens. Maar zorg dan wel altijd dat je weet dat die partitie met data virusvrij is.
  2. Mee eens geen opmerkingen
  3. Programma's moeten idd opnieuw geinstalleerd worden of je met een brander gaat werken of de extra partitie gaat gebruiken. Dll's en registerverwijzingen van programma's zullen verloren gaan. Maar ik weet niet waar het jou om te doen is. Welke data wil je behouden? Als het alleen documenten en mp3z zijn ofzo dan kun je zorgen voor een backup op cd op andere partitie. En dan kun je gewoon schone installatie doen. Maar als er idd programma's zijn met bv savegames die behouden moeten blijven wordt het een ander verhaal.
  4. Bestanden in gedeelde mappen zetten??? Wat heeft dat hiermee te maken? Dat snap ik niet echt Gozeling.

  Kortom probeer voor jezelf een mogelijkheid te creeren zodat je die andere windows versie kunt installeren op een schone schijf. Want dat is gewoon het beste. En zal het minste problemem opleveren. Want dat weet je maar nooit met upgraden. :wink:
 • [quote:636cf7d62e="roy_startpag"]4. Bestanden in gedeelde mappen zetten??? Wat heeft dat hiermee te maken? Dat snap ik niet echt Gozeling.
  [/quote:636cf7d62e]
  Als je bestanden in een persoonlijke map zet, en dan windows opnieuw installeerd, met nieuwe gebruikers accounts, kunnen problemen ontstaan als je die mappen wilt openen, omdat je niet met de account waar ze bij horen werkt.
  Niet per se gedeeld, maar zeker niet persoonlijk.
 • Okee ik snap het nu, dank je voor de uitleg. In de meeste gevallen, voor bij de huishoudens zal dit nauwelijks problemen opleveren, omdat iedereen toch met Administrator rechten werkt. Maar goed het probleem kan voordoen, heppie gelijk in.
 • dat ik graag al mijn software wil behouden, en de software is al zo gecompliceert .. en heb echt geen trek alles weer helemaal opnieuw te gaan installeren. Ik had contact opgenomen met microsoft zelf .. en die suggureerden dat het geen enkel probleem moest zijn dat al mijn geinstalleerde software behouden zou blijven ..
  Maar of ik daarvanuit moet gaan … i doubt it!@
 • Het lijkt me dat Microsoft hierin gewoon gelijk heeft, het zou geen enkel probleem behoren op te leveren. Maar niets in dit leven is zeker (en over die ene uitzondering gaan we 't nu niet hebben), dus [i:31fe572384]altijd[/i:31fe572384] een backup maken. Maar verder zou het gewoon probleemloos moeten kunnen. En een schone herinstallatie van Pro kan natuurlijk altijd nog.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.