Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Diverse XP vragen

Passer
3 antwoorden
 • * Ik heb een extern modem. Als de PC reeds aan staat en ik zet het
  modem aan, dan herkend XP het modem niet. Is er een optie, die
  steeds aftast, of er iets "aan" gezet is.

  * Ik heb bij de optie "energie" de mogelijkheid opgegeven, om de
  schijf na een x-tijd uit te schakelen. Nu doet zich het geval voor, dat
  als de schijf is uitgeschakeld en ik weer verder wil, XP de CD-drives niet
  meer herkend en dus ook niet in explorer laat zien. Is er een oplossing
  om dit te verhelpen ?

  * Is het mogelijk om de letters van de CD-drives te wijzigen ? Zo ja,
  waar moet dat opgegeven worden. Ik kan het niet vinden in XP.
 • Probeer het volgende eens: gaat u naar 'start' en 'uitvoeren' Geeft u de opdracht 'eventvwr' en klikt u op 'ok' . Dit zorgt ervoor dat de systeemapplicatie 'logboeken' wordt gestart. Er worden dan drie logboeken getoond 'toepassing' beveiliging' en 'systeem' voor uw probleem is alleen het logboek 'systeem' interessant. Hierin zijn namelijk alle fouten en waarschuwingen te vinden die betrekking hebben op het functioneren van windows xp. Is het logboek 'systeem' geopend klikt u dan op het kopje 'type' om de meldingen te rangschikken. U zult nu kunnen zien dat alle waarschuwingen en alle fouten netjes worden gegroepeerd Met al deze gegevens kunt u vervolgens uw voordeel doen als u windows xp wilt trouble-shooten. Wilt u iets meer weten over een fout in kwestie ,dan kunt u deregel dubbelklikken,waarna er meer gedetailleerde informatie wordt verstrekt.
  Brengt deze tip u geen soelaas dan kunt ge uwe pc een spontane reset doen: Klikt u 'deze computer' aan met de rechtermuisknop en kiest u in het contextmenu voor de optie 'eigenschappen' Als het dialoogvenster 'systeemeigenschappen' verschijnt,dan gaat u naar het tabblad 'geavanceerd,alwaar u op de knop 'instellingen van de sectie 'opstart-en herstelinstellingen' klikt. In het dialoogvenster 'opstart-en herstezlinstellingen' haalt u vervolgens het vinkje weg dat voor het veld 'de computer automatisch opnieuw opstarten' staat. Met wat geluk is de fout die optreedt niet al te ernstig,zodat u misschien zelf de juiste stappen tot herstel kunt ondernemen. Iets dat nogal wordt bemoeilijkt als de pc volhardt in steeds opnieuw herstarten…
  nog niet opgelost dan kunt u het altijd eens proberen bij uw computer winkel in uw buurt veel geluk ermee.
  groetjes
 • Twee keer doorgelezen, maar ik geloof toch niet dat bovenstaande echt een reactie op de vragen is ….

  Vraag 1
  Klopt, heb ik ook onder 2000. Oplossing: modem altijd aan laten staan (duh) of in control panel, system, device manager, rechts klikken op het bovenste ikoontje (je computer) en kiezen voor "scan for hardware changes".

  Vraag 2
  Geen idee, maar komt in elk geval ook met netwerkkaarten voor. Het woord "bug" dringt zich dan op.

  Vraag 3
  Ja. Start, uitvoeren, compmgmt.msc, disk management, rechtsklikken op de CD-rom, kiezen voor change drive letter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.