Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Data overzetten op nieuw 2000 systeem

fring
9 antwoorden
 • Ik wil graag alle data van mijn oude pc op mijn nieuwe pc hebben. De oude data moet dus van de oude schijf op de nieuwe schijf komen. Met data bedoel ik dus ook alle windows 2000 instellingen. Hoe is dit het makkelijkst te realiseren?
  De oude schijf erbij hangen in het nieuwe systeem en dan via bv ghost een image maken en die terugzetten op de nieuwe schijf?

  En weet iemand hoe je bij windows XP oude apparaten (die er niet meer zijn) kan verwijderen. Bij mijn netwerkkaart staat er in apparaatbeheer #2 achter, terwijl er toch echt maar 1 in zit. Bij win 2000 kon je bij de hardware wizard een vinkje aanzetten bij zoiets als Show hidden devices. Maar ik kan dit in XP niet meer terug vinden.

  Alvast bedankt
 • Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik zou de oude schijf in het nieuwe systeem zetten, er de c-schijf van maken, daarna upgraden, en tenslotte de hele boel kopieren naar de nieuwe schijf.

  Oude schijf verwijderen en van de nieuwe schijf dus de c-schijf maken.

  Dat #2 betekent gewoon dat je het betreffende apparaat tweemaal geïnstalleerd hebt. Heeft niets met oud te maken, en kan geen kwaad.
 • Ik denk dat het niet gaat lukken om de complete Windows installatie over te zetten. Zeer waarschijnlijk zal Windows 2000 tijden het starten met de foutmelding "Inaccessible boot device" komen. Je zal toch Windows opnieuw moeten installeren op je nieuwe machine. Dat is trouwens nog beter ook, want als het toevallig wel lukt om de boel over te zetten, wordt je systeem er niet stabieler op.
 • overzetten inclusief alle instellingen op een nieuwe pc is vragen om ellende.

  Het beste kun je een schone installatie doen, aangezien je puter je hardware verkeerd gaat herkennen (je kunt het wel weer verwijderen etc), maar dit levert meer werk op dan een nieuwe installatie…
 • Dus jullie raden het niet aan om via Ghost een backup te maken van de oude schijf en die terug te zetten naar de nieuwe.

  Zou het ook niet kunnen als je daarna een repair uitvoert van win2000 over de nieuwe configuratie ?
 • het werkt niet eens, ik heb het ook geprobeerd, maar kreeg een blauw scherm met foutmeldingen, en kon windows niet inkomen… idd gewoon alles eraf halen, verwijder gewoon je partitie waar windows opstaat, de rest kan wel blijven zitten, dat maakt niet uit
 • Inderdaad, zoals bovenstaande reacties doen vermoeden gaat het IDD niet lukken ( of anders met heeeeeeeeeeeel veel ellende).
  Dus maak een nieuwe installatie en maak daar dan een Image van.
  Kost je mischien wel een avondje hobbyen maar daarna heb je er dubbel plezier van…. :wink:
 • In Windows XP kun je in Apparaatbeheer > Beeld > Verborgen apparaten weergeven aanvinken, waarna je de 'hidden devices' krijgt te zien. Verder maakt de naam van een device (#2) niet uit, zeker niet als er toch maar 1 staat. Dat betekent alleen wel dat er ooit gerommeld is met de driver, maar als het nu goed werkt zou ik het zo maar laten. In principe kun je de naam via het register wijzigen, maar alleen doen als je weet wat je doet….
  Als je instellingen van W2000 over wilt zetten naar WinXP, dan kun je daar de [i:8487716d4b]Wizard Bestanden en instellingen overzetten[/i:8487716d4b] voor gebruiken. Die maak een diskette aan, waarmee je op een andere PC een bestand kunt aanmaken, overzetten naar de XP machine en vervolgens inlezen door de wizard. Daarmee kun je ook gewone datamappen overzetten, maar dan worden het een grote file die je beter over kunt zetten met een kabel i.p.v. een diskette. Als je de wizard start, dan wijst dit zich denk ik vanzelf.
 • Ik heb het anders opgelost…..
  Ik heb via arcserve op de server een backup gemaakt van de 5 werkstations. Toen heb ik op de vijf nieuwe werkstations windows 2000 schoon geinstalleerd. Toen arcserve client erop gezet en ben gaan restoren. Dit is 4 van de vijf gevallen vlekkeloos verlopen. Bij 1 pc kreeg ik constant inaccesible boot device. Dus die heb ik wel van scratch af geconfigureerd. In ieder geval bedankt voor de tipes……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.