Vraag & Antwoord

OS Windows

Extern bureaublad

Anoniem
Binary
5 antwoorden
 • Kan iemand mij vertellen hoe ik verder kom met het gebruiken van mijn lHostpc, met mijn laptop op een andere lokatie. Ik wil onderweg met mijn laptop in kunnen loggen op mijn computer op kantoor en daar eventueel info ophalen. Ik ben tot een bepaald punt gekomen waar hij vraagt naar de computernaam,(vraagt naar server) die vul ik dan in en ik krijg dan een wit scherm, maar geen host computer. Ik gebruik windows XP pro op beide computers.Ik weet niet hoe ik nu verder moet! :evil:

  Als test heb ik mijn laptop in laten loggen op de server(planet) via een gewone modem. Mijn Pc op kantoor zit dan via een adsl verbinding aan de server(planet).Dit alles doe ik dus op kantoor de laptop staat dan naast de PC.
 • Als ik het goed begrijp wil je met extern buroblad vanaf je laptop op je werk inloggen op je pc thuis?

  Als eerste heb je thuis een vaste internet aansluiting nodig en moet je pc thuis ingesteld staan om een verbinding te accepteren. Als je een firewall gebruikt, moet poort 3389 open staan voor inbound verkeer.

  Op je laptop start je nu extern buroblad en je type je IP-adres die de pc thuis van je provider hebt gekregen in. Als het goed is moet je nu je buroblad van de pc thuis voor je neus krijgen.
 • Hallo Leo,

  Bedankt voor je reactie. Als ik het bureaublad open en mijn IPadres invul dan wordt er een zwart scherm getoond met een popup van Microsoft waarin ik een gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen.

  Marr dat heb ik natuurlijk helemaal niet. Ik blijf maar in een kringetje rond knoeien. Ik heb gezien dat jij specialist bent dus misschien kun jij mij verder helpen.
 • Ik ben zo vrij geweest om even een artikeltje naar je toe te mailen met een beschrijving van de procedure. Volgens mij kan dit met WinXP alleen maar als je op de andere PC eerst een invitation doet voor een externe connectie.
  Om dat eenzijdig te doen kun je denk ik beter PCAnywhere of VNC gebruiken.
 • Nee, het kan ook eenzijdig, maar dan moet je in XP-pro wel even aangevinkt worden. Ik noem hier even de engelse termen, want ik heb ook een engelse Windows XP, dus weet de nederlandse termen niet.

  Rechtsklik op my computer, kies dan properties. Op het tabblad remote zet je een vinkje aan bij allow users te connect remotely to this computer. Standaard heeft alleen de gerbuiker die op dat moment ingelogd is toegang om te mogen verbinden, maar als je op de knop select remote users drukt kun je meer gebruikers rechten geven. Dit is dus ook de reden waarom er om een wachtwoord gevraagd wordt. Vul hier dan ook gebruikersnaam en wachtwoord in van degene die rechten heeft om te kunnen verbinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.