Vraag & Antwoord

OS Windows

ASUS P5 en Win XP

Anoniem
plextor
5 antwoorden
 • hallo,

  ik heb een computer met een asus P5 moederbord erin. momenteel draai ik win 98. bij de installatie van win 98 heb ik telkens ongeloofelijk veel problemen (komt als ik het goed begrijp door de Ali chipset, wordt door win98 niet ondersteund, waardoor mijn cd-rom speler niet wordt herkent na de eerste keer herbooten tijdens de installatie en dus een hele hoop bestanden niet kunnen geinstalleerd worden).

  nu is mijn vraag: kan ik windows XP installeren (of als winxp niet kan, win2000)? ga ik dan dezelfde problemen hebben als bij de installatie van win98? zijn er drivers die ik nodig heb? moet ik eerst mijn bios flashen (welke versie moet ik mimimaal hebben dan)?

  ik hoop dat iemand mij kan gerust stellen voor ik aan de installatie begin (mijn eerste installatie van win98 op mijn computer heeft ongeveer een week geduurd, en daar heb ik totaal geen zin meer in)
 • Hi,

  Ik had 3 maanden geleden ook win98SE draaien en besloot te upgraden naar windowsXP-PRO. Eigenlijk is het simpel. Cd van windowsXP of win2000 erin en installatie starten. LET WEL OP!!!! Je hebt nu andere drivers nodig voor oa je grafische en geluidskaart. Ik ondervond geen enkele problemen bij de upgrade. Zelfs mijn HP printer van 5 jaar oud werdt herkendt door XP.
  TIP:
  - verzamel eerst de drivers voor 2000 of XP
 • hallo,
  bedankt, maar ik weet wel hoe ik moet upgraden (geen probleem op andere computers), maar ik vraag mij gewoon af of iemand zeker weet of in windows xp de problemen met het herkennen van de IDE controllers van mijn moederbord opgelost zijn. ik zou dus eigenlijk graag horen van iemand met hetzelfde moederbord of ze win xp zonder problemen hebben kunnen installeren en/of ze daarvoor speciale drivers hebben nodig gehad
 • Zelf heb ik een Gigabyte 5AX mobo, ook met Ali chipset (1541/43) dacht ik. Volgens mij kan Windows 98 wel overweg met deze chipset, maarre de combinatie Zip drive, SCSI kaart en chipset dat ligt wel heel erg gevoelig. Ik draai in dual boot Win98SE en WinXP Home. Geen probleem. Maarre WinXP Pro kreeg ik niet eens geïnstalleerd. Liep vrij snel vast op een STOP fout. Mijn Acpi schijnt niet volledig correct te werken, 2 illegale I/O instructies worden na een herstart gerapporteerd in het logboek. Bij het gewoon opstarten zie ik geen foutmeldingen.
 • [quote:b849c1a0a4="lieke"]ik heb een computer met een asus P5 moederbord erin. momenteel draai ik win 98. bij de installatie van win 98 heb ik telkens ongeloofelijk veel problemen (komt als ik het goed begrijp door de Ali chipset, wordt door win98 niet ondersteund, waardoor mijn cd-rom speler niet wordt herkent na de eerste keer herbooten tijdens de installatie en dus een hele hoop bestanden niet kunnen geinstalleerd worden).[/quote:b849c1a0a4] Hmm, op zich herken ik dit probleem wel maar ik weet niet meer hoe of wat. Ik dacht dat meer iets zegt over de CD-Rom speler. Hoe heb je de IDE apparaten (harde schijf en CD-Rom speler) aangesloten? Op één of twee kabels? Heb je de eerste keer de opstartdiskette gebruikt?
  Wat ik soms moest doen was de IDE drivers en de WIndows bestanden alvast op de harde schijf te plaatsen. Maarre, zover ik mij herinner had ik geen probleem tijdens de installatie. Wel na het wisselen van een harde schijf of CD-Rom speler.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.