Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hulp met Outlook

Anoniem
Ronnie76
8 antwoorden
 • Hallo,

  Situatie:
  Ik draaide XP met een Outlook die geinstalleerd was bij Office 2000 (Outlook 2000).
  Moederbord opgeblazen tijdens het upgraden van me geheugen……
  Nieuwmoederbord + processor gekocht en ook maar een harde schijf van 80 Gig erbij als we dan toch geld uitgeven
  Okee, alles geinstalleerd XP start dus niet meer op van de oude schijf omdat ik nu nieuwe hardware draai leuk…..
  XP op de nieuwe schijf geinstalleerd want dat was ik toch al van plan en vervolgens ook weer Outlook 2000.
  Nu had ik in me mail box een heleboel mailtjes die ik had willen bewaren en die wil ik nu weer graag terug hebben. Is dit op de een of andere manier mogelijk ??

  By the way, kan ik me yahoo mail ook ophalen in Outlook ? en welke adressen moet ik dan instellen ?

  MVG,

  Ronald
 • Outlook slaat de mail op in .pst bestanden, als je geen gebruik maakt van een Exchange server. Ik zou zeggen, zoek deze bestanden op op je oude schijf en zet ze in de plaats van de .pst bestanden op je nieuwe schijf. Aangezien het om dezelfde versie van Outlook betreft, voorzie ik geen problemen hiermee.

  Volgens mij kun je geen Yahoo-mail ophalen, maar dat weet ik niet zeker. Hotmail kun je wel in Outlook tevoorschijn toveren, maar daar heb jij dus niks aan.
 • Je kunt OE e-mail importeren in een nieuwe OE als je weet waar je oude mailbox gelokaliseerd is. In OE ga je naar Tools -> Options -> Maintenance -> Store Folder, hier vul je je oude e-mail lokatie in en kies je voor OK en Yes.
 • Allereerst bedankt voor jullie antwoorden :)

  Helaas, ik heb gezocht naar .pst bestanden op die betreffende schijf maar niets van Outlook kunnen vinden. :(

  "Je kunt OE e-mail importeren in een nieuwe OE als je weet waar je oude mailbox gelokaliseerd is. In OE ga je naar Tools -> Options -> Maintenance -> Store Folder, hier vul je je oude e-mail lokatie in en kies je voor OK en Yes."

  Ik heb Outlook 2000 en ik heb daar alleen een "Opties" onder Beeld maar ik kan nergens Onderhoud of iets dergelijks vinden of opslag folder.

  Hoe nu verder…….. ??? :roll: :roll:

  (en nee, ik draai geen exchange server)

  Ronnie
 • Helaas, ik werk nooit met Outlook, heb het ook niet hier om even te installeren om dan te kijken.
  Naast PST moet je ook even zoeken naar DBX bestanden.
 • Als je die 'oude' schijf ook in je pc hangt kun je dan via de verkenner de oude 'outlook' niet starten? Dan kun je namelijk de mailboxen exporteren. Bestand - Importeren en exporteren - naar een bestand. Daarna kun je het in de nieuwe otlook weer importeren.

  Suc6
 • Bij outlook expresse 6 zijn het inderdaad .DBX bestanden die je zult moeten zoeken en kopieeren.
 • Volgens mij lezen jullie geen van allen. Het gaat hier om Outlook en niet Outlook Express.

  Als je Outlook gebruikt zonder Exchange server, wordt de mail opgeslagen in zgn. personal folders. Deze personal folders hebben de extensie .pst, dus ik stel voor dat je daar nog een keer naar gaat zoeken en er dan voor zorgt dat Windows ook verborgen bestanden laat zien.

  In Windows XP worden deze bestanden opgeslagen in het gebruikersprofiel, dus in c:\documents and settings\<gebruikersnaam>.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.