Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win 98 Dicht spijkeren

Mama Goose
15 antwoorden
 • Yo

  Ik zit met het volgende probleem: Ik heb een PC met Win98 SE. Deze moet ik helemaal dicht spijkeren dus: Geen configuratie scherm, geen exe files downloaden of openen, geen rechtermuis knop, niet kunnen browsen op de C: enz enz enz.. Wie weet hoe ik dat moet doen

  B.V.D.
 • Lijkt me vrij lastig. Zit de computer in een netwerk? Zit er een domein server in het netwerk? Blijft het diskettestation in de computer? In principe kun je een profile bestand aanpassen. Echter de kenner kan daar in principe toch wel weer aanpassen. Op starten van CD-Rom lijkt me het meest veilige …
 • De PC word een "logeer PC" voor 2 neefjes van m'n vriendin die vaak logeren alleen die neefjes kloten wat af en downloaden maar en doen maar wat maar hebben de balle verstand niet van pc's behalve hoe je ze moet mollen

  BTW hij staat op een thuis netwerk met alleen Internet Sharing meer niet
 • Kijk eens naar TweakUI van Microsoft. Hier staan volgens mij al heel wat geschikte opties voor wat u wilt. TweakUI is te downloaden van; http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/powertoys.asp
 • Dit is voor XP ik mot win98 hebben.

  Ik weet dat het mogenlijk is want toen ik op school zat hadden ze onder 98SE ook alles dicht getimmerd via het register
 • :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
  Tweak UI 1.33
  http://www.microsoft.com/ntworkstation/downloads/powertoys/networking/nttweakui.asp?SD=GN&LN=en-us&gssnb=1
 • misschien dat je beter windows 2000 er dan kan opzetten, volgens mij is er daar een veel uitgebreidere instellingmogelijkheid voor profielen en gebruikers..

  op mijn school hadden ze ook windows 2000 pro, en je kon echt nergens bijkomen :cry:
 • Op een Pentium 233Mhz met 64 MB ram?? en dan 2 uur wachten voordat ze het internet eindelijk op kunnen omdat ie eerst staat te laden
 • Ik zou veel eerder denken aan het maken van een image op het moment dat er nog geen neefjes te bekennen zijn. Dat kunnen ze klooien zoveel ze willen, je kun altijd de image (die natuurlijk op CD staan) zo weer terug zetten. En daarmee de maagdelijke staat van het systeem herstellen.
 • en dan elke keer als ze langs zijn geweest ff 100Km Rijden om even een image terug te zetten. Een bootflop die gelijk de image terug zet is ook nix want ze weten daar amper waar de A drive zit. Maar aangezien die neefjes nogal jong zijn wil ik dus ook zorgen dat ze geen Films kunnen downloaden (porno enzo) dus ik wil windows gewoon dicht hebben. Ik zal es naar die link kijken.
 • Het kan wel, heb ik onze enige echte systeembeheerder al eens bewezen, maar dan moet je policies gebriuiken, en tsja…weet ze zo niet uit mn hoofd, maar kan ze voor je opzoeken. Ben de komende dagen weg, een kortse inleiding staat als het goed is op me site. Mail maar als je vragen hebt oid.
 • Kijk eens op www.download.com onder Utilities\Security & Encryption

  Zo vond ik bijvoorbeeld Security Administrator:

  Protect your computer and restrict access to the Internet with Security Administrator. This password-protected security utility enables you to impose a variety of access restrictions to protect your privacy and stop others from tampering with your PC. You can deny access to each individual component of several Control Panel applets, including Display, Network, Passwords, Printers, System, and Internet Options. You can disable your boot keys, context menus, DOS windows, Registry editing, and Internet and Network access. Hide your desktop icons, individual drives, start menu items, or even the entire taskbar. You can also apply password protection to Windows and restrict users to running specific applications only. You can control Internet usage and view statistics of computer use by your kids or employees. Security restrictions can be applied universally or to specific computer users. This version contains 82 new restrictions.

  Zoiets??
 • juist hier kan ik wel wat mee. Ik ga het z.s.m. proberen THNX
 • Je hebt ook nog de policy editor van Microsoft. Zoek met Google maar eens met poledit, dan kom je heel wat info tegen. Bijvoorbeeld:

  http://www.zisman.ca/poledit/
 • [quote:657d861711="THe FLy ZoNe"]Ik weet dat het mogenlijk is want toen ik op school zat hadden ze onder 98SE ook alles dicht getimmerd via het register[/quote:657d861711] Klopt. Meestal zit er dan een NT domein server in het netwerk en wordt de boel vervolgens met allerlei regeltjes, policies dichtgetimmerd. Het nadeel is dat bij een klein foutje de computer best wel onhanteerbaar kan worden. Je hebt een resource tool nodig: poledit dacht ik. Ik zie net dat gerben dat al verteld heeft. Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.